![]() |
Do Nimal:
Problem w tym ze wczesniejsze fillmy nagrane na Liteonku chodza bez problemu, obecne haczą nawet u mnie na laptopie i w desktopie. Kprobe - zainstaluje i przetestuje wieczorem i przesle. Przycinanie wystepuje w roznych miejscach (losowo) co plytka to w innym miejscu. Jest to chwilowe haczenie. Do Tengu: Haczenie wystepuje na 2 roznych odtwarzaczach stacjonarnych, a problem haczenia wystepuje rowniez po nagrywaniu filmow u kolegi na TEACu. DMA wlaczone (ale lubi powracac niekiedy samoistnie PIO dlatego sprawdze w domu) ASPI zainstalowane - przy aspicheck pisze ze zainstalowane poprawnie ale czy dziala to nie wiem jak sprawdzic. Nagrywarka oczywiscie na master secondary , kabel 80 itd. bios BS0C Filmy nagrywane sa prosto z obrazow na dysku, wykluczam uszkodzenie obrazow jako ze haczenie wystepuje w roznych miejscach. Moze jakas aplikacja procka przydusza?? Kurcze mam 1 GB RAMu i procek 2,8 HT czyzby tak latwo mozna bylo go zajechac ?? |
Też może być problem egzemplarza samego TEACA. Acha i zapomniałem o standardowych pytaniach:
-DMA włączone? -ASPI zainstalowane i działa? Poza tym - jeśli masz możliwość sprawdź jeszcze czy gdzie indziej też się przycinają (np na twoim litku/stacjonarce etc.) |
a to przypadkiem nie problem napedu kolegi :> inne nagrywane (nie przez ciebie) plyty dvd mu chodza?
przeskanuj nagrana przez sibie plyte za pomoca kprobe i zamiesc skan bledow napisz czy to przycinanie w jakich momentach wystapuj (np co chwila czy np co 15 minut filmu) i na czym polega - zatrzymanie calkowite czy chwilowe chaczenie |
Dzieki za szybka odpowiedz:
- Problem wystepuje na nosnikach: Verbatim x4, TDK x8, Esperanza x4 wszystkie nosniki -R - Sprobuje twojego sposobu i dam znac (mam nadzieje ze finansowo wytrzymam :-D |
1. Jaki nośnik/jaka kompresja w Clone DVD????
2. Spróbuj nagrywać clonem do ISO i nagrywać decrypterem (mode - ISO-> write) |
Przycinanie sie filmow
Witam,
Od kilku tygodni mam problem z przycinajacymi sie filmami DVD. Nagrywam na LiteOnie 1633S , u znajomego problem pojawil sie na TEAC-u (nie znam oznaczenia) czy ktos wie w czym moze tkwic problem?? Nagrywam w CloneDVD2 , probowalem tez w DVD XCopy Platinum, Obrazy zrzucam DVDDecrypterem - wszystkich mozliwosci probowalem i ręce opadają. Dzieki za pomoc! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:37. |