![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2004
![]() |
psuje płyty 812s
Kupiłem nowego Liteon 812s kilka tygodni temu kopiowałem (rożnymi programami Nero, Alcohol, DVD Descrypter) film na Esperanzie, na Verbatim z rożnymi prędkościami 2x i 4x. Na esperanzie na 14 płytek zepsuło 6 na Verbatim na 30 płyt 10 zepsuło mimo ze kopiowałem na predkosci 2x(po prostu różnie kombinowałem). W mniejszej ilości kopiowanie robiłem na innych nośnikach np. Platynium i nagrałem 2 płytki z predkoscią 8x wszystko było ok.( przeważnie dwie pierwsze są ok. ale nie ma tu jakiejś reguły) nagrało bez błędów. Ale właśnie chodzi mi o to ze np. . dwie pierwsze nagrywa a następnie zepsuje i później znów nagra ze 10 dobrze. Rożnie psuje robi błędy na końcach ze odtwarzacz DVD się zatnie na amen, także sam liteon nie daje rady otworzyć na kompie albo zgłasza fiksacje, albo nagra ale już się nie da odtworzyć. Co robić? Czy to wina nagrywarki. Pozdrawiam
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2003
![]() |
812s
Wgraj nowego biosa, jest na tej stronie US0J, też tak miałem i po wgraniu tego biosa było ok, ponoć także jest już US0N który poprawia jakość zapisu ale jeszcze go nie widziałem nigdzie do ściągnięcia.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
jest do sciagniecia na stornie Liteona. http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2004
![]() |
tak myslałem ze wgram nowego biosa ale tam gdzie kupiłem powidziano mi ze strace gwarancje
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
Beezdura ! Nigdzie nie masz zapisane pierwotnej wersji firmware a jeżeli flash przebiegł pomyslnie to nie mają prawa Ci odmówic gwarancji - co innego gdyby flash Ci sie nie powiódł i zaniósłbyś taką nagrywarkę, która nie daje znaków życia do serwisu.
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Zacytuje kogos z forum nie pamietam kogo, po to wydaja oficjalne nowe biosy zeby je zmieniac, wiec nie powinno byc problemu z gwarancja
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.10.2003
![]() |
Cytat:
Czasami mi włosy stają na głowie jak słysze jakie brednie wygadują sprzedawcy ![]() Uważam, że nikt Ci łaski nie powienien robić przyjmując to do serwisu, więc twardo stawiaj na swoim. No chyba, że nagrywarka pochodzi z "nieoficjalnego" kanału ... ale to juz supełnie inna sprawa ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2004
![]() |
miałem podobne problemy nie widziała nagrywarka później albo stacjonarne DVD cięło albo zwisało pod koniec filmu tj jakieś 1,5 - 1 giga przed końcem wymiana zasiłki na 450 W pomogła
|
![]() |
![]() |
|
|