![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2004
![]() |
Pytania laika... (czyli proszę o pomoc i radę)
Witam!
Posiadam laptopa Toshiba Satellite a65-126s. Zamontowany jest w niej napęd combo DVD firmy Teac, model dw-224e. Niestety, całkowicie odmówił mi posłuszeństwa i jestem zmuszony wymienić go na nowy. W związku z tym mam parę pytań i jeśli jakieś wyda się dla kogokolwiek "głupie" to sorry ![]() Po I: Czy mając doświadczenie w instalacji podzespołów w komputerach stacjonarnych, sam poradzę sobie z wymianą napędu w laptopie? Czy jest to do zrobienia samemu, czy trzeba oddać komputer do specjalistycznego serwisu? Po II: Przypuszczam, że istnieją różne rodzaje napędów (jeśli chodzi o wymiary), jednak zazwyczaj format jest uniwersalny. Czy do mojego laptopa muszę szukać jakiś specjalny rodzaj, czy pasuje właśnie uniwersalny napęd? Po III: Na Allegro sprzedawane są "gołe" napędy bez przedniego panela, kabelków etc. Czy jestem to w stanie przełożyć z mojego starego napędu? Czy może przedni panel znacznie różni się instalacją w poszczególnych modelach? Po IV: Jeśli ktoś ma do zaoferowania napęd ComboDVD lub nagrywarkę DVD do laptopa, która pasowałaby mi, proszę dać mi znać ![]() Będę bardzo wdzieczny za odpowiedzi na te pytania, zwłaszcza, iż wiem, ze torszkę pojawiło się tego na forum... Pozdrawiam! ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|