![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.07.2005
![]() |
Pytanie do użytkowników Benq 1640
Już raz poruszałem na forum ten temat. Kupiłem nagrywarkę Benq 1640 dwa tygodnie temu, poszła do sewisu z poniżej wymienionego powodu, na jej miejsce przyszedł nowy egzemplarza ale sprawia te same problemy, to nie może być przypadek, a moze tak być powinno...
jak mam włączonego kompa przez wiele godzin, i nie korzystam z nagrywarki to ona mimo wszystko jest gorąca (w tylnej części napędu, od spodu). Nagrywarka zachowuje się jak piekarnik który po jakichś 20 minutach od włączenia komputera jest nagrzana i nie ważne co robię: czy odczytuję, wypalam, czy płyta leży po prostu w napędzie, zawszę wyjmuje ciepłą płytkę (gorącą to może lekka przesada, gorący to jest z tyłu napęd) aha mam w dosłonięte 8 z 12 dziurek w kratce. Dodam że wypalenia też nie są rewelacyjne ostatnio wypalałem płytkę (w nero) z obrazu utworzonego w UltraIso. miałem PI max: 200 PIF max: 9 Jitter max: 8.0% P.S. kiedy próbuje załączyć zapisane scany na forum cdrinfo to jest napisane że ma byc w formacie 640x480 a ja mam 638x484 to mam zrobić? Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|