![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2005
![]() |
Quality Disk
Mam płytke DVD+R TDK z grą i nie chce mi jej skopiować, w Nero 6.6.0.14, ani w Alcoholu, również wyskakuje błąd przy próbie skopiowania jej na dysk np. w Total Commander. Zrobiłem test Disc Quality w Nero 6.6.0.14. Oto wyniki:
Czy ktoś może mi pomóc zinterpretować wynki testu. Czy można jakoś uratować tą płytke. Z góry dziękuję za informacje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Ratunek to dobry czytnik. ![]() Nec do nich nie należy. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Może próba zgrania innym napędem z lepszą korekcją błedów pomoże, ale błedy PI na takim poziomie nie wróżą nic dobrego.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Błędy przekraczają wszelkie normy (PIE powinno być poniżej 280 a PIF poniżej 32). Twoja nagrywarka nie pokazuje błędów POF, wiec nie można stwierdzić, czy płyta jest czytelna. Ale widać, że nie, skoro nie możesz jej skopiować
![]() Proponuję sprobować na napędzie z lepszą korekcją. Możesz jeszcze zrobić ScanDisk. P.S. Nie zakładaj dwóch topików do rozwiązania jednego problemu. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Normy ECMA 267,337 i 338 przewidują max PI 1664 a PIF 208. I w tym zakresie powinna działać dobra korekcja. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|