![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#361 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wolałbym nagrywać na tych Tesco niż na obecnych TDK... A w temacie o Pionku 112 test CDR i DVD+R Tesco właśnie ![]() ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#362 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Samsung vs Nec
Vakoss DVD+R x8 burn x8 182M SB05 ![]() Vakoss DVD+R x8 burn x8 4550A 1.08 Liggy ![]() Nec trochę krótki, ale więcej niestety nie było... ![]() Mogę jeszcze dorzucić do tego Plextora 716A ![]() Vakoss DVD+R x8 burn x8 716A 1.11 ![]() ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 28.06.2007 o godz. 20:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2005
![]() |
Dzis zakupilem nowa nagrywarke samsunga SH183M, po nagraniu plytki Verbatim niestety nie calej z predkoscia 8x na tym Samsungu, cos mnie zdziwilo, a mianowicie jakosc nagrania, plyte ta testowalem w Liteonie przy predkosci 4x:
![]() Bardzo slabo wydaje sie nagrana, dobre plytki nagrane na tym Litku, maja wykresy ok, bledy okolo 40, no ale wlozylem plytke do Samsunga na test no i oto efekt: ![]() Wydaje sie ok, wiec komu wierzyc? Liteonowi czy Samsungowi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
W jakość czy w prawdę... ![]()
![]() |
![]() |
#365 |
Bywalec
![]() |
@VIZZARD
Masz doswiadczenie jesli chodzi o testy i nagrywarki, powiedz prosze czy takie rzeczy to norma na Samsungu, ten Litek jest troche stary, zreszta po modelu widzisz. Czy moj Samsung jest w normie? Czy moze trafila mi sie walnieta sztuka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Testy na Samsungach w zasadzie nie są wykonywane ze względu na ich małą wiarygodność Litek faktycznie jest trochę starawy, ale myślę, że będzie bardziej wiarygodnym źródłem Co do samego napędu - to wprowadzasz trochę zamętu ![]() Piszesz że kupiłeś model 183M, a takiegoż nie ma ![]() Jest natomiast 183A i 183L ![]() A 182 czy 183 robi tu wielką różnicę, gdyż w tym przypadku seria 183 to interfejs SATA ![]() A model który zakupieś to SH-S182M ![]() Co do jakości - to należy brać też pod uwagę jakość nośnika Gdyż niestety obecne Verby to już nie te same co kiedyś ![]() I pomimo deskryptora nośnika TY może trafić się dość kiepskawa partia Więc powinieneś sprawdzić też na innych płytach ![]() Możesz też od kogoś pożyczyć i przetestować kilka płytek celem porównania Natomiast jeżeli zależy ci na tym, to pojutrze postaram się zrobić jakiś teścik na Samsungu 182M i porównam go z twoim Może to powie nam coś więcej... ![]()
![]() |
![]() |
#367 |
Bywalec
![]() |
Przepraszam za zamieszanie, kupilem wlasnie SH182M.
Dziekuje wiem juz wiecej ![]() Tak bardzo zalezaloby mi na takim tescie, mam jakies tam plytki patrzac w swoje zbiory mam dwie stare Verbatimy Digital Video Disc one powinny byc dobre, ale max da sie je wypalac 4x. Jesli Litek jest bardziej wiarygodnym zrodlem to znaczy, ze chyba na niezbyt dobrego Samsunga trafilem, plytki z tej serii na Litku palone i skanowane mialy bledy PI E, srednio na poziomie 25. Ciekawe czy Manta odczyta plyty wypalane Samsungiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Obiecane testy
Maxell DVD+R x16 burn x8 182M SB04 Samsung Skan ![]() BenQ Skan ![]() Intenso DVD+R x8 burn x8 182M SB04 Samsung Skan ![]() BenQ Skan ![]() Vakoss DVD+R x8 burn x8 182M SB05 Samsung Skan ![]() BenQ Skan ![]()
![]() |
#369 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
I jeszcze jeden wypał
Benq DVD+R x16 burn x8 182M SB05 Samsung Skan ![]() BenQ Skan ![]() Tak więc jakkolwiek wyniki są trochę zbliżone To zaleność jest prawie żadna ![]() Wydaję się wiec że możemy jednak raczej zaufać bardziej nowemu Samsungowi niż staremu Litkowi ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 09.07.2007 o godz. 14:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Bywalec
![]() |
Dzieki wielkie za testy
![]() Przetestowalem na nowym Liteonie wypalanie Samsunga, tamten byl chyba cos walniety mozna powiedziec, teraz wyniki sa w normie, male bledy, pozniej doloze screeny. Jednym slowem pieknie pali, jestem bardzo zadowolony z nagrywarki, zakupilem ja dzieki przeczytaniu tego tematu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Tak więc widzimy, że nagrywarkę można kupić także po przeczytaniu kilku wątków na forum ![]() A nie tylko po zadawaniu setek bzdurnych pytań w tematach typu: Co kupić? ![]() Co i tak kończy się zazwyczaj kupnem czego innego niż doradzają... :\ ![]()
![]() |
![]() |
#372 |
Bywalec
![]() |
Prosze, plytka Verbatim -R palona na Samsungu z biosem SB05, predkoscia x8, a testowana na Liteonie:
![]() Chyba dosc zacnie wypala, jestem w szoku ![]() Dziwne, program podaje, ze wypalone jest na SH-S182D podczas gdy ja na pewno mam SH-S182M... Kolejny raz milo jestem zaskoczony produktem firmy Samsung, po monitorze i dyskach twardych... |
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Verbatim x16 palony x8 na Samsung SH183L
![]() I palony x12 (nie wiem z jakiej okazji nero pokazuje że palony x8 na Litku) ![]()
![]() |
#374 |
Bywalec
![]() |
Ale Samsung SH183L to nie SH-S182M
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Wymiatacz