![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2009
![]() |
pioneer DVRTD08RS wolno nagrywa
witam wszystkich serdecznie, zdecydowałem się na rejestracje na forum z nadzieją że będziecie mogli mi pomóc
niedawno (dosłownie przed tygodniem) zakupiłem laptopa firmy ACER model ASPIRE 5735z mam problem z zamontowaną w nim nagrywarką pioneera DVRTD08RS, czytałem wiele tematów na tutejszym forum, ale nie znalazłem rozwiązania na problem wypalania płyt zbyt wolno (zamiast 8x wypala maksymalnie 4x). Laptop jest nowy. Dma włączone. Próbowałem znaleźć nowy firmware do tej nagrywarki, ale nigdzie w necie go nie znalazłem (na oficjalnej stronie pioneera również) pomocy nie może być przecież tak że laptop z 2 rdzeniowym procesorem 2 gb ramu, szybkim HDD zachowuje się gorzej od mojego starego Celerona 1100 i starszym dyskiem seagate'a który wypalał płyty z prędkością 8 x zupełnie bez bólu....w 7 min Ostatnio zmieniany przez terrorizer : 09.02.2009 o godz. 23:04 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może być przecież tak.
![]() W firmware nie ma strategii dla użytego nośnika, więc pali jak chce. ![]() Zmień nośniki (nie obejdzie się bez eksperymentów), ale nie rób sobie zbyt dużych nadziei - nie ma chyba dobrych jakościowo nagrywarek w laptopach. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
ale być może upgrade firmware'u by coś dało...nie wiem tylko skąd go wziąć, "przeczytałem internet dwa razy" i niczego nie znalazłem
wnerwia mnie, że pioneer nagrywa 2 razy wolniej (nie 8x nie 6x tylko 4x) a byle jaki napęd mashita nagrywa dobrze do nagrywania używam ashampoo, a DVD firmy supratec - nigdy nie miałem z nimi problemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
( o )( o )
Zlotowicz
Jeśli dobrze przeszukałeś internet i firmware'u nie ma, to niestety może oznaczać, że go rzeczywiście nie ma.
Co zresztą nie dziwi, bo często producenci tych napędów wcale nie wypuszczają nowych firmware do nich.
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
a co myślisz na temat kupna zewnętrznej nagrywarki do laptopa ? jest sens wydawać pieniądze jeśli chce się w ten sposób wydajniej nagrywać płyty ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jest jedyne rozsądne rozwiązanie
![]()
![]() |
#7 |
( o )( o )
Zlotowicz
Zdecydowanie -
![]() A już najrozsądniej wykombinować zestaw np. pionek 115 lub 215 + dobra obudowa (np. welland). ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
moglibyście podać jakieś konkretne warte uwagi modele welland ? też słyszałem że są to dobre cacka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
co myślicie o tym ?
http://allegro.pl/item550548263_nowa..._firewire.html cenowo bardzo mi odpowiada |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pioneer 215D nagrywa zbyt wolno | framling | Napędy optyczne DVD | 3 | 20.12.2008 00:33 |
Pioneer 115D nagrywa za wolno | kolegs | Napędy optyczne DVD | 15 | 25.09.2008 08:35 |
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
Nagrywarka mi zjada płyty | DriX | Napędy optyczne DVD | 22 | 20.05.2006 12:35 |
Pioneer 110D za wolno nagrywa | fee | Napędy optyczne DVD | 7 | 10.10.2005 23:26 |