![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.11.2005
![]() |
Samsung SH-W162L/BEBN LightScribe bulk
Witam kupilem dzis nagrywarke Samsung DVD+/-RW SH-W162L/BEBN LightScribe bulk black, nie dostalem zadnej instrukcji ba nawet jednej srubki nie dostalem. Mam do was specjalistow takie pytanie. Czy ta nagrywarka jest dobra czy moze raczej nie;/ i jak wykorzystac w niej te opcje wypalania obrazow na plytach DVD, jakie musze miec oprogramowanie itd.
Pozdrawaim i dziekuje za odpowiedzi. P.S. Szukalem tu na forum o tym LS ale w tamtym temacie nie bylo nic o moim Samsungu a ni tez jak wypalac grafike na plytach przy pomocy tej nagrywarki. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
a nero do niej dostałeś ?
![]() Wgraj np nero lnp. zainstaluj aspi sprawdz czy masz najnowszy bios do nagrywarki dma on ? dobre plytki i jazda ![]() aa i silnik lightscibe? musi sobie sciagnać i zainstalwoać pozdro nastepnym rqzem szukaj dobrze !! bo pelnop tego na forum
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Masta of Dizasta
Data rejestracji: 15.12.2005
![]() |
ja kupiłem tego Samsunga jakiś tydzień temu (w wersjo OEM) ale płytka z Nero była. Po zainstalowaniu LightScribe pojawiło się od razu tylko płytki dostałem dopiero kilka dni później.
A jak na razie wypaliłem z 10 płytek i nie zauważyłem problemów, sprawuje się bez zarzutu, nawet zaryzykowałem nagrywanie x16 co przy moim komputerze jest lekką przesadą, ale jakoś dał radę ![]() Generalnie jak na razie zastrzeżeń nie mam. Kupiłbym pewnie Benku (wszyscy zachwalają) ale ten chyba nie ma LS (a przynajmniej w opisie na stronie sklepu tego nie było) Pozdrawiam, Jarek |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2006
![]() |
A ja mam taki problem z tą nagrywarkę. Chodzi oczywiście o LightScribe.
Drukuję na DVD+R Verbatima 16x, no i płytka wychodzi czysta, bez żadnego nadruku. Co robić ? Uaktualniłem soft nagrywarki do wersji 6. Nero jest w wersji 6.6.0.19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2006
![]() |
Witam.
Chciałbym podpiąć się do tego postu. Mam identyczny problem, bios najświeższy, silnik najnowszy, aplikacje informują, że jest wypalona etykieta a po wyjęciu brak nawet śladu. Płytę oczywiście wkładam do góry ***8222;nogami***8221;. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|