![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.07.2004
![]() |
Lepiej nagrywac na DVD-R czy DVD+R?
Mam pytanie. Jestem początqjącą piratką z Karaibów jeśli chodzi o nagrywanie płyt. Może mi ktoś napisać jaka jest różnica w jakości nagrania czy formacie danych między nagrywaniem na płyty DVD-R a DVD+R ?Mam zamiar qpić Litka 832S. Bo jest różnica w cenie samej płytki. I jeszcze jedno pytanko czy nagrywanie na płytkach Esperanzy faktycznie grozi kłopot z otczytanem takiej płytki po jakimś czasie? Jakie płytki proponujecie? Verbatimki? Dziekuje za odpowiedz! Pozdrawiam
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Windy City
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
DVD + moj wybor
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() Co do plytek to narazie nie wiadomo, ale mowi sie ze te tanie nosniki moga stracic dane po uplywie jakiegos czasu, ale ile wynosi ten czas to narazie nikt nie wie. Jak chcesz wypalac na tanich nosnikach to pal z jak najmniejsza prekoscia. Proponuje Verbatim lub TDK, sam wole Verbatimki ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Ja wolę także dvd+r. Nagrywałem na dvd-r verbatima i dvd+r verbatima ten sam material i na dvd+r było mniej błędów. Polecam Verbatimy i TDK. No i można DVD+R/RW potraktować programem BookType
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
tez polecam DVD+R pala sie lepiem u mnie na 812@832 a ostatnio uzywam tanich plytek ESPERANZA DVD+R tylko pale je z polowa predkosci deklarowanej i jest wszystko OK (malo bledow).
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.07.2004
![]() |
A mam pytanko od nośnie sofciku. Jakie programiki polecacie do przecinania płyt z zabezpieczeniami? Nero6 nie chce nawet zczytac płyty podobnie jak ClonDVD czy Alkohol a DVD X Copy Xpress przecina płyte ale sam film bez menu głównego i film jest opatrzony brzydkim początkiem o kopiowaniu filmów
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2004
![]() |
Polecam DVD -R jezeli stacjonarny odtwarzacz jest dosc starawy, poniewaz zdazalo sie ze DVD+R nie czytaly. SOFT najpierw DVD Decrypterem trzeba zgrac a potem do moze byc ClonyDVD, DVD shrink i inne
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.07.2004
![]() |
A ja powiem tak: po ostatnich intensywnych eksperymentach - to wszystko zależy od tego jakie Twój odtwarzacz bardziej lubi...
miner |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
a jak sie przerabia na DVD-Rom?a co to daje?.J słyszałem ze włąsnie z + są kłopoty a nie z -.+ chyb anawet ieczytają DVD-ROMy,tylko nagrywarki ale tego niejestem pewien
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Ja nagrywam na minusach, bo akurat ostanio te znalazlem w dobrej cenie.
+/- dla mnie nie ma roznicy. Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
kolega mi takich bzdór nagadał. bo ma liteona co nagrywa tylko w + i mówi ze mu jego toschiba 16X 1812 nieczyta tego...
|
![]() |
![]() |
|
|