![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Pioneer DVR-5100, a WinXP professional
Witam wszyskich fachowców i podobnych mi poczatkujacych :-)
Sprobuje przedstawic problem, ktorego jak na razie, nikt nie moze pomoc mi rozwiazac. Urzadzenie Pioneer DVR-5100H podlaczone przez port FireWire do WinXP Prof. Przy wlaczeniu DVR zostaje on rozpoznany przez Windows jako Rejestrator/odtwarzacz do cyfrowych taśm wideo zgodny z AVC. I zaczyna sie klopot. Sygnal podany w PAL-u przerabiany jest gdzies w Windowsie na NTSC (sprawdzone, ze w Windowsie) i nie mam juz pomyslu jak to poprawic. Na zmiane ustawien na PAL w PinnacleStudio8 nie reaguje. Przy odtwarzaniu materialu NTSC odczytywany jest on prawidlowo. Zgrywanie bezposrednio z kamery tez jest prawidlowe, przy czym kamera jest rozpoznawalna porzez system jako kamera. Obraz w kreatorze takze pojawia sie jako NTSC. Dodam, ze pod WIN 2000NT wszystko chodzilo OK. Wczoraj znalazlem nawet dyskusje na ten temat na dunskim forum poswieconym Pioneerowi 5100 ale nieznajomosc jezyka nie pozwala na dotarcie do sedna sprawy :-( Poooomocy! pozdrawiam, Jacek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2004
![]() |
Witam!
Mam PinnacleStudio 9. Jak zalatwie kabelek FireWire to podlacze DVR-5100Hs do blaszaka i dam Ci znac jaki bedzie efekt. Zobaczymy czy wystapi taki sam problem jak u Ciebie. Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Dzieki! Pamietaj, ze to sie dzieje tylko pod XP. I nawet nie trzeba uruchamiac Pinnacla - w kreatorze dzieje sie to samo. pozdrawiam, Jacek
|
![]() |
![]() |
|
|