Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2004, 10:54   #1
Lukass
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.11.2004
Lukass w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cos nie tak z liteonem 1633??

Witam zamienilem ostatnio nagrywarke dvd liteon 851 na liteon 1633s w stara padla calkowicie, lecz stary sprzet przed awaria lasera nie zepsul zadnej plytki a przez nowa nie moge spac
A mianowice :Nagrywam filmy shrinkiem 3.1,tak jak kiedys zrzuca mi film na dysk, zada plyty nagrywa normalnie powiedzmy do 53% (czasami 97%)i.................. staje (programy sie nie zawieszaja (chyba) bo mozna anulowac nagrywanie) nagrywarka miga zielonym swiatelkiem, ale nic poza tym sie nie dzieje, wskaznik nagrania ani drgnie, wiec jedyne co mi pozostaje to po powidzmy 1/2h anulowac nagrywanie i wyrzucenie kolejnej plytki do kosza .
Poradzcie mi co moze byc nie tak, jestem zielony w tym temacie, naczytalem sie troche na tym formu o jakichs DMA, ATAPI czy czyms takim, nie wiedzac dokladnie co to jest , ale z problemem takim jak moj sie nie spotkalem. PROSZE WIEC O BARDZO PROSTE RADY , Dodam tylko ze wymienilem juz raz ta nagrywarke w serwisie (wymienili ja na miejscu) ale z ta nowa dzieje sie to samo, wiec juz nie wiem........ Pomocy

Lukass
Lukass jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2004, 14:07   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
masz podpieta na kablu 80-zylowym (ATA100)

DMA sprawdza sie panelu sterownia

ASPI instaluje sciagajac FORCEASPI np.1.8

nagrywarka jest podpieta gdzie
master/slave
podstawowy/pomocniczy kontroler IDE

wymieniaj do bolu
Stary 12.11.2004, 20:03   #3
sight
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.11.2004
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
masz podpieta na kablu 80-zylowym (ATA100)

DMA sprawdza sie panelu sterownia

ASPI instaluje sciagajac FORCEASPI np.1.8

nagrywarka jest podpieta gdzie
master/slave
podstawowy/pomocniczy kontroler IDE

wymieniaj do bolu

ludzie jakie eksperymenty aby Liteon "dobrze pracował"
sight jest offline  
Stary 12.11.2004, 20:57   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sight
ludzie jakie eksperymenty aby Liteon "dobrze pracował"
Eksperymenty?

To są podstawy wiedzy komputerowej

Do helikoptera też siadasz za sterami i lecisz?
VIZZARD jest offline  
Stary 13.11.2004, 18:40   #5
Lukass
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.11.2004
Lukass w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Coz... probowalem podpinac ta nagrywarke jako master, slave, obecnie jest jako sec master ale na kablu ATA66, wiec jutro lece po kabel 80 pinowy moze to cos pomoze, dzieki serdeczne za podpowiedzi. Jak cos sie poprawi (oby) to nie omieszkam o poinformawac, a jezeli chodzi te ATAPI , DMA, to niby to jest i jest ok. Ale jak sprawdzic czy dziala to nie wiem. Windows pokazuje ze dziala ale czy mozna mu wierzyc ?? , staram sie odpowiedz dorzucic do konca dyskusji jakby mi nie wyszlo to z gory przepraszam
Lukass jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: