![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.02.2009
![]() |
Lite-on DVDRW problem z nagrywaniem płyt
Pragnąłbym zacząć od stwierdzenia, że w tym temacie jestem zupełnie zielony, więc proszę o odpowiedzi w miarę proste. Jako, że nie jestem zbyt dobry w opisówce, posłużę się fotkami
![]() Do takiego napędu: ![]() ![]() Włożyłem taką płytę, którą nero toolkit info wykrył w następujący sposób: ![]() ![]() W "Moim Komputerze" ikonka zmieniła się z takiej ![]() ![]() Postanowiłem nagrać kilka filmów. Więc wrzucam i ustawiam wszystko tak jak poniżej: ![]() ![]() ![]() ![]() Jak widać wszystko poszło gładko i bez błędów. I teraz zaczynają się schody... ![]() Etykieta płyty nie jest wyświetlana - wygląda w ogóle jakby jej nie było. Przy próbie otwarcia wyskakuje: ![]() Co ciekawe, pojawia się opcja formatowania płyty przy pomocy InCD, ![]() ![]() po zakończeniu której płyta nagle zaczyna działać! ![]() ![]() Nie było by problemu, gdyby owa płyta nie działała monstrualnie wolno, zamulając dodatkowo całego kompa. System jest po reinstalce. Nagrywarka sprawdzana była na innym komputerze (ten sam system, ten sam soft, ten sam sposób podłączenia) i działa bez problemów. Nie rozumiem co robię źle... ![]() Proszę o pomoc ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
A na innej marce płyt dzieje się to samo? Sprawdź również płyty DVD-R.
Warto wgrać najnowszy firmware do nagrywarki, a może problem zniknie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.02.2009
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
To może być wina samego NERO. Pobierz program Nero General CleanTool i odinstaluj całe NERO > restart kompa > zainstaluj pomownie NERO.
Jeżeli to nie pomoże, to napisz konfigurację swojego komputera oraz model/markę pł. głównej. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
liteon SHM-165P6S problem z nagrywaniem obrazów płyt DVD | AnthraXsc | Napędy optyczne DVD | 0 | 21.02.2007 20:47 |
problem z nagrywaniem płyt | tomek68 | Napędy optyczne CD | 2 | 16.08.2006 21:37 |
Problem z nagrywaniem DVDRW | dszyszko | Napędy optyczne DVD | 2 | 15.12.2005 20:34 |
Problem z odczytem płyt DVDR i DVDRW na ASUS E616 | von Boniffa | Napędy optyczne DVD | 4 | 08.04.2004 12:22 |