Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.02.2009, 13:27   #1
Meski
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.02.2009
Meski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-on DVDRW problem z nagrywaniem płyt

Pragnąłbym zacząć od stwierdzenia, że w tym temacie jestem zupełnie zielony, więc proszę o odpowiedzi w miarę proste. Jako, że nie jestem zbyt dobry w opisówce, posłużę się fotkami
Do takiego napędu:

Włożyłem taką płytę, którą nero toolkit info wykrył w następujący sposób:

W "Moim Komputerze" ikonka zmieniła się
z takiej na taką
Postanowiłem nagrać kilka filmów. Więc wrzucam i ustawiam wszystko tak jak poniżej:

Jak widać wszystko poszło gładko i bez błędów. I teraz zaczynają się schody...
Etykieta płyty nie jest wyświetlana - wygląda w ogóle jakby jej nie było. Przy próbie otwarcia wyskakuje:

Co ciekawe, pojawia się opcja formatowania płyty przy pomocy InCD,

po zakończeniu której płyta nagle zaczyna działać! Pojawia się etykieta, a nero zaczyna ją rozumieć jako DVD+RW.

Nie było by problemu, gdyby owa płyta nie działała monstrualnie wolno, zamulając dodatkowo całego kompa. System jest po reinstalce. Nagrywarka sprawdzana była na innym komputerze (ten sam system, ten sam soft, ten sam sposób podłączenia) i działa bez problemów. Nie rozumiem co robię źle... A może coś nie działa?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Meski jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.02.2009, 19:48   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A na innej marce płyt dzieje się to samo? Sprawdź również płyty DVD-R.
Warto wgrać najnowszy firmware do nagrywarki, a może problem zniknie.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2009, 21:00   #3
Meski
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.02.2009
Meski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez SEBAW Podgląd Wiadomości
A na innej marce płyt dzieje się to samo? Sprawdź również płyty DVD-R.
Warto wgrać najnowszy firmware do nagrywarki, a może problem zniknie.
Nie wiem ... nigdy się nie zastanawiałem nad tym jakie płyty kupuję oO W sklepie po prostu poprosiłem o płyty DVD do nagrywania xD Ej ale to chyba coś z moim kompem. W końcu ta sama nagrywarka podłączona do innego komputera działa bez problemu. I nagrywa na dokładnie tych samych płytach! Z resztą one są nagrane oO Tylko jakoś badziewnie... jak sformatuję nagraną płytę za pomocą tego InCD, to zaczyna działać. Wyjmę ją i włożę z powrotem, to znowu nie działa Nie wiem już naprawdę :/ Komp jest po formacie - wcześniej działało.
Meski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2009, 09:27   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
To może być wina samego NERO. Pobierz program Nero General CleanTool i odinstaluj całe NERO > restart kompa > zainstaluj pomownie NERO.

Jeżeli to nie pomoże, to napisz konfigurację swojego komputera oraz model/markę pł. głównej.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: