Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.12.2019, 20:07   #1
kowanski
Guru
 
Avatar użytkownika kowanski
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,447
kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
SlimtypeDVD A DS-8A8SH

W środku Mediatek MT-1805LN
Testuje też płyty
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
SlimtypeDVD A DS-8A8SH-label.jpg   SlimtypeDVD A DS-8A8SH-inside.jpg   SlimtypeDVD A DS-8A8SH-opti-ks21.jpg   SlimtypeDVD A DS-8A8SH-smart-ks21.jpg   SlimtypeDVD A DS-8A8SH-test.jpg  

__________________
YAMAHA CRW-F1, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, LG 4163B, HP BH30L@LG BH10LS30, BD-ROM LG CU20N ...
kowanski jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.01.2020, 22:23   #2
zenonz
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2017
Posty: 466
zenonz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kowanski Podgląd Wiadomości
W środku Mediatek MT-1805LN
Testuje też płyty
Jitter nie podaje? Ja czasem używam starszej generacji ultra-slim DU-8A3S z softem Dell KD04 i skany są bardzo zbliżone do tego co wychodzi z moich dwóch DH16ABS.
zenonz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2020, 23:11   #3
kowanski
Guru
 
Avatar użytkownika kowanski
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,447
kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez zenonz Podgląd Wiadomości
Jitter nie podaje? Ja czasem używam starszej generacji ultra-slim DU-8A3S z softem Dell KD04 i skany są bardzo zbliżone do tego co wychodzi z moich dwóch DH16ABS.
Niestety nie podaje
__________________
YAMAHA CRW-F1, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, LG 4163B, HP BH30L@LG BH10LS30, BD-ROM LG CU20N ...
kowanski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2020, 20:53   #4
zenonz
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2017
Posty: 466
zenonz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kowanski Podgląd Wiadomości
Niestety nie podaje
A jakie podłączenie do kompa, bezpośrednio do kontrolera SATA, przejściówka USB? Czy inne napędy zwracają jitter przy takim samym podłączeniu?

Właśnie sprawdziłem nowszego DS-8A9SH i mimo że jakość odczytu/skanów jest raczej słaba, to jitter jest. Napęd ma zmienioną konstrukcję i chipset, jak znajdę chwilę, to wrzucę zdjęcia bebechów.
zenonz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2020, 21:20   #5
kowanski
Guru
 
Avatar użytkownika kowanski
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,447
kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez zenonz Podgląd Wiadomości
A jakie podłączenie do kompa, bezpośrednio do kontrolera SATA, przejściówka USB? Czy inne napędy zwracają jitter przy takim samym podłączeniu?

Właśnie sprawdziłem nowszego DS-8A9SH i mimo że jakość odczytu/skanów jest raczej słaba, to jitter jest. Napęd ma zmienioną konstrukcję i chipset, jak znajdę chwilę, to wrzucę zdjęcia bebechów.
Bezpośrednio do Sata w lapku. W jakim programie masz Jitter ?
__________________
YAMAHA CRW-F1, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, LG 4163B, HP BH30L@LG BH10LS30, BD-ROM LG CU20N ...
kowanski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2020, 09:51   #6
zenonz
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2017
Posty: 466
zenonz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kowanski Podgląd Wiadomości
Bezpośrednio do Sata w lapku. W jakim programie masz Jitter ?
Zarówno w Nero CD-DVD Speed 4.7.7.16 jak i w ODC.
zenonz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2020, 10:46   #7
kowanski
Guru
 
Avatar użytkownika kowanski
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,447
kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez zenonz Podgląd Wiadomości
Zarówno w Nero CD-DVD Speed 4.7.7.16 jak i w ODC.
Pewnie inny Mtk w środku
Jaki masz system operacyjny ?
__________________
YAMAHA CRW-F1, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, LG 4163B, HP BH30L@LG BH10LS30, BD-ROM LG CU20N ...
kowanski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2020, 10:48   #8
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,800
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie ważne jaki program CD-DVD Speed 4.7.7.16 jak i ODC

temat rozwiązany dawno temu
tj. musisz mieć wgrane dedykowane sterowniki SATA nie te które daje Windows.

na jednych MBO czy to stacjonarka czy laptop jest jitter na innych nie ma

jaki laptop jaki chipset ? system fabryczny czy instalowałeś sam ?
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2020, 11:16   #9
zenonz
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2017
Posty: 466
zenonz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kowanski Podgląd Wiadomości
Pewnie inny Mtk w środku
Tak jest, szczegóły w wątku.
Cytat:
Jaki masz system operacyjny ?
Win7 x64, napęd podłączony na przejściówce miniSATA -> USB.
zenonz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2020, 11:39   #10
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,800
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tak ale USB i tak korzysta z chipsetu MBO

poczekamy jak kowanski napisze jaki laptop wtedy postaram sie coś doradzić

a podstawowa sprawa jitter zaznaczony w zaawansowanych opcjach ?
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2020, 22:33   #11
kowanski
Guru
 
Avatar użytkownika kowanski
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,447
kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez seku Podgląd Wiadomości
tak ale USB i tak korzysta z chipsetu MBO

poczekamy jak kowanski napisze jaki laptop wtedy postaram sie coś doradzić

a podstawowa sprawa jitter zaznaczony w zaawansowanych opcjach ?
Laptop Acer 5750 Win 7 64bit
__________________
YAMAHA CRW-F1, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, LG 4163B, HP BH30L@LG BH10LS30, BD-ROM LG CU20N ...
kowanski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2020, 14:34   #12
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,800
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mam podobnego HP 6440b z i5 1st gen. Arrandale

IntelÂŽ INF Driver 9.4.4.1006
IntelÂŽ Rapid Storage Technology 10.6.0.1002

ja mam taki kpl. sterowników
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2020, 17:11   #13
zenonz
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2017
Posty: 466
zenonz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam HP 8560w z i5-2520M i u mnie sterownik SATA nazywa się tak:

Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller
Intel 2011-01-12 10.1.2.1004
zenonz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2020, 20:43   #14
kowanski
Guru
 
Avatar użytkownika kowanski
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,447
kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>kowanski niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jest Jitter na Intel(R) Mobile Express Chipset Sata AHCI 10.1.5.1001 ale tylko w ODC w CD-DVD Speed 4.7.7.16 brak
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
SlimtypeDVD A DS-8A8SH-wiki.jpg   SlimtypeDVD A DS-8A8SH-wiki1.jpg  
__________________
YAMAHA CRW-F1, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, LG 4163B, HP BH30L@LG BH10LS30, BD-ROM LG CU20N ...

Ostatnio zmieniany przez kowanski : 07.01.2020 o godz. 20:52
kowanski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2020, 20:03   #15
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,800
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dziwne
dobrze by było ten napęd podpiąć do stacjonarki i sprawdzić
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
ds-8a8sh, slimtypedvd

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Programator Nintendo DS Bartek^ Hardware 7 19.07.2017 21:02
Wifi w Nintendo Ds witchmen Hardware 2 02.06.2007 18:15
Kilka pytań o Nintendo DS felixus Inne 13 09.03.2006 10:43


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.