![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.03.2005
![]() |
Słyszałem Taką Opinię
Witam - słyszałem taką opinię o nagrywaniu na płytach DVDX16. Nagrywając na płytach x16 z prędkością x4 istnieje podobno z tego powodu duże prawdopodobieństwo błędów. Natomiast przy nagrywaniu na płytach x8 z prędkością 4x jest znacznie mniejsze prawdopodobieństwo w błędach. W związku z tym mam pytanie -czy można nagrywać na płytach X16 z prędkością X4, czy nagrywać tylko na płytach X8 z prędkością X4. Pytam dlatego że ostatnio płyt (Verbatim DVD x8) nie mozna nigdzie kupić.Dzięki
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Cytat:
Choć nie wiem jak to do końca jest, bo niektórzy mówią, że Benq fałszuje wyniki Najlepiej nagrywaj 16x z prędkością 8x, strata czasu nie jest wielka, to nie czasy pierwszym nagrywarek CD, gdzie na płytę trzeba było czekać 35 minut... Od razu mówię, że jak zobaczysz gdzieś Verby 8x to unikaj ich, ostatnio nośnik był albo od CMC albo Ritek03, a więc nic dobrego.
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Temat wraca ....
Tym razem ja zadam pytanie. Co stoi na przeszkodzie nagranie nośnika 16x prędkością 4x ? Verbatim +Rx16 palony 4x. http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3082
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 17.02.2006 o godz. 18:47 |
|
|
|
|
#4 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
A tu macie Verbatim DVD+R palony 16x na Liteon 16h5s, wedlug mnie wynik calkiem niezly
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=29219 |
|
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...5954&PageId=10 Prośba do Kolegi o wypalenie plikiem testowym Nero 16x i zrobienie testu.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
niewiem jak wy ale ja wypalałem na 1653S (jak jeszcze dobrze chodził) x16 wypaliłem x4 i płyta do dziś działa jest na niej film Kanibal albo hanibal jakos tak
|
|
|
#7 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I pozdrów serdecznie tego od kogo słyszałeś taką opinię ![]() Chyba że masz naprawdę daleko do Media Markt ![]() BTW Prawidłowa interpretacja i interpunkcja związana z hasłem reklamowym MM brzmi: Media Markt? Nie! - Dla idiotów! ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
|