Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.11.2004, 10:33   #16
fredziopl
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.05.2004
fredziopl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam

ja jednak przychyle sie do tej czescie ktora twierdzi ze litki sa spoko. Wczesniejsza 851@832 obecna 1633@1653 sprawuja sie znakomicie, poczatkowe problemy przy ostatniej wynikaly jednak z mojego hmmm lenistwa i zbyt szybkiego nieprzemyslanego montazu i instalacji, teraz pracuje oki i wypala niezle plytki. 80% nagran to filmy i nie mam problemu na roznych poczawszy od markowych a skonczywszy na takich za 199 zl DVD stacjonarnych Nagrywam tylko na TDK, Verbatimach i ostatnio x6 na platinumach.

Pozdrawiam FredzioPL

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.11.2004, 14:49   #17
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ostatnio przecież nawet i Plextor miewa wpadki

Może chcieli podrobić Liteona?

VIZZARD jest offline  
Stary 23.11.2004, 17:53   #18
Shider
Prawdziwy Shider ;)

Data rejestracji: 06.06.2002
Shider zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Odwiedzilem dzisiaj serwis Komputronika (fajny budynek sobie postawili) i ku mojemu zdziwieniu wymieniono mi nagrywarke od reki, nawet nie sprawdzili czy rzeczywiscie nie czyta. Zobaczymy czy ten egzemplarz bedzie udany. Data produkcji jest taka sama (wrzesien) ale bios na dzien dobry jest inny (BS0H, a wczesniej dostalem BS0C) wiec raczej inna partia.
Stary 23.11.2004, 22:23   #19
songoku
Bywalec

Data rejestracji: 19.08.2002
songoku w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Shider
Odwiedzilem dzisiaj serwis Komputronika (fajny budynek sobie postawili) i ku mojemu zdziwieniu wymieniono mi nagrywarke od reki, nawet nie sprawdzili czy rzeczywiscie nie czyta. Zobaczymy czy ten egzemplarz bedzie udany. Data produkcji jest taka sama (wrzesien) ale bios na dzien dobry jest inny (BS0H, a wczesniej dostalem BS0C) wiec raczej inna partia.
czekam z niecierpliwoscia na Twoje dalsze spostrzezenia, bo chyba czeka mnie tez wymiana ... ale w proline ... pozdrawiam!
Stary 24.11.2004, 13:08   #20
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Shider

no widzisz jak LITEK dba o swojego klienta

wpadasz gdziekolwiek do serwisu i dostajesz nowy sprzet
Stary 24.11.2004, 15:06   #21
Shider
Prawdziwy Shider ;)

Cytat:
Napisany przez icemac
no widzisz jak LITEK dba o swojego klienta

wpadasz gdziekolwiek do serwisu i dostajesz nowy sprzet
A co ma litek do tego?? Ja nie bylem w serwisie litka tylko w komputroniku, a oni sami nie serwisuja. Poza tym litek chyba tez jeszcze nie dorosl do serwisowania sprzetu w polsce. Samsung i LG juz nie wymieniaja napedow na nowe lecz naprawiaja.
Stary 24.11.2004, 16:39   #22
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Shider
A co ma litek do tego?? Ja nie bylem w serwisie litka tylko w komputroniku, a oni sami nie serwisuja. Poza tym litek chyba tez jeszcze nie dorosl do serwisowania sprzetu w polsce. Samsung i LG juz nie wymieniaja napedow na nowe lecz naprawiaja.
Co ma Litek do tego?!?

A co ty myślisz?

Że Komputronik od ręki wymienia, potem sobie wbija w koszty i już?

Przecież oni to później ślą dalej

A że wiedzą, iż taka jest polityka Liteona, że od ręki jest wymiana na nowy

Sami nie wahają się tak zrobić i to oni czekają na nowy egzemplarz - a powinieneś ty!

Samsung i LG już nie wymieniają

To znaczy, że co? Że kiedyś tak robili?

Ciekawe skąd ty te bzdury bierzesz?

Bo ja pierwsze słyszę

Poza tym Liteon nie dorósł?

Stary!

Nie wiem kto tu nie dorósł

To znaczy wiem

Jakaż może być wyższa forma serwisowania niż praktycznie wymiana od ręki na nowy?

Sorry! Nie chcę cię oceniać

Ale to co tu napisałeś

Powoduje tylko jedno: ^_^^_^^_^^_^

No i jeszcze jedno - bez komentarza:

Cytat:
Napisany przez Shider
do serwisowania sprzetu w polsce.
:\
VIZZARD jest offline  
Stary 24.11.2004, 18:01   #23
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Shider
wlasnie chyba raczej na odwrot- dorosl
bo jaka firma ci wymienia palnik na nowy bez wnikakia co sie z nia stalo
zadna beda ci naprawiac lub zwodzic ze naprawili i tyle bedziesz go widzial.
A tu masz przyklad firmy ktora nie dorosla do serwisu i nie tylko w Polsce http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43054
wiec raczej Litek przerasta te firmy pod wzgledem serwisu

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 24.11.2004, 23:34   #24
klosz007
Bywalec

Data rejestracji: 07.10.2003
klosz007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Shider
Witam
Po dwóch nagrywarkach CD-RW liteona (40 i 52) przyszedł czas na nagrywarkę DVD. Wybór niestety padł na kolejny naped tej frmy. Mówie niestety, gdyż nie spodziewałem się, że masowa produkacja, az tak obniży jakość produktów tej marki.
[...]
Czy ktoś juz spotkał się z takim problemem w tej nagrywarce??
Z dokładnie takim nie ale mój pierwszy SOHW832 padł po tygodniu i nagraniu paru płyt - wymieniony działa dobrze od miesiąca. Kolegi 832 był niesprawny od razu po wyjęciu z pudełka...

Pozdrawiam,
Zbyszek
klosz007 jest offline  
Stary 24.11.2004, 23:38   #25
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez klosz007
Kolegi 832 był niesprawny od razu po wyjęciu z pudełka...
A było napisane: "Nie rzucać?!?"

VIZZARD jest offline  
Stary 24.11.2004, 23:38   #26
Shider
Prawdziwy Shider ;)

Ujme to inaczej - "nie dorosl" = nie ma specjalistycznych serwisow w polsce, ktore naprawiaja napedy optyczne !!!
Co do LG, kiedys bylo z ta firma dokladnie tak samo - jesli naped nie dzialal wymieniali na nowy (mialem okazje przekonac sie na sobie), a teraz naprawiaja u nas w kraju .
Przyjdzie niestety taki czas gdy rowniez i liteon zacznie naprawiac swoj sprzet i wowczas skoncza sie wymiany napedow na nowe.

Co do komputronika - jest to na tyle duza firma ze moga sobie pozwolic na wymiane od reki, jesli dystrybutor zrobi z napedem to samo. Dla nich jest to wygodniejsze niz uzeranie sie z klientem, ktory bedzie codziennie dzwonil, aby dowiedziec sie czy juz cos zrobiono z jego sprzetem.
Stary 24.11.2004, 23:56   #27
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Shider
Co do komputronika - jest to na tyle duza firma ze moga sobie pozwolic na wymiane od reki, jesli dystrybutor zrobi z napedem to samo. Dla nich jest to wygodniejsze niz uzeranie sie z klientem, ktory bedzie codziennie dzwonil, aby dowiedziec sie czy juz cos zrobiono z jego sprzetem.
No to o tym właśnie pisałem

Cytat:
Napisany przez Shider
Ujme to inaczej - "nie dorosl" = nie ma specjalistycznych serwisow w polsce, ktore naprawiaja napedy optyczne !!!

Przyjdzie niestety taki czas gdy rowniez i liteon zacznie naprawiac swoj sprzet i wowczas skoncza sie wymiany napedow na nowe.
Szczerze wątpię w tę teorię

Myślę, że przy tak masowej produkcji i takiej sprzedaży napędów

Liteon pozostanie raczej przy takiej polityce

Taniej go wyjdzie wymiana z rączki do rączki

Niż zakładanie specjalistycznych serwisów

Ich budowa

Szkolenie serwisantów

Utrzymywanie ich, odprowadzanie ZUS, płacenie składek emerytalnych

Zwroty za urlopy wypoczynkowe, chorobowe, macierzyńskie, wychowawcze

Użeranie sę ze związkami zawodowymi, tłumienie strajków

No i kilka innych wesołych rzeczy

Nie wspominam tu oczywiście o czynniku finansowym

O kosztach naprawy, sprowadzaniu części, czasie oczekiwania, kosztach transportu w te i we

Czyli i tak wyjdzie na zero, a nawet drożej

A tak, przyjeżdża TIR Litków

I już za chwilę odjeżdża TIR Litków

VIZZARD jest offline  
Stary 25.11.2004, 00:04   #28
Shider
Prawdziwy Shider ;)

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Szczerze wątpię w tę teorię
Chcialbym rowniez w to watpic, ale jednak LG (dawniej Goldstar), ktore jest o wiele dluzej na polskim rynku postapilo inaczej Osobiscie mialem do czynienia z dwoma przypadkami naprawy napedow tej firmy, ktore wczesniej od razu wymienialiby na nowe.
Stary 25.11.2004, 00:07   #29
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Shider
Chcialbym rowniez w to watpic, ale jednak LG (dawniej Goldstar), ktore jest o wiele dluzej na polskim rynku postapilo inaczej Osobiscie mialem do czynienia z dwoma przypadkami naprawy napedow tej firmy, ktore wczesniej od razu wymienialiby na nowe.
Nie wszyscy muszą brać zły przykład
VIZZARD jest offline  
Stary 25.11.2004, 00:38   #30
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
tak dla ciekawostki !!!

nigdy ! zadna nagrywarka cd , ostatnio dvd mi nie nawalila !!!!

zmienialem jedynie dlatego ze byly nowsze lepsze !!! srednio co 6 miesiecy

Twoje uprawnienia: