Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.08.2005, 15:37   #1
albatros7
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.08.2005
albatros7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sohw-1653s

Witam. Mam nagrywarke sohw-1653s i ostatnio pojawił się problem z nagrywaniem płytek DVD , a mianowicie po zapisie w Nero lub Alcoholu wyskakuje informacja że wszystko poszło OK. Wkładam płytke do stacjonarnego DVD a tu wyskakuje że brak dysku. Ponownie wkładam do nagrywarki i też jej nie widzi.Miał ktoś taki problem ? Dodam że mam zainstalowany najnowszy bios.
albatros7 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.08.2005, 06:09   #2
Salem
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.10.2004
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Skoro wcześniej wszystko było OK, to być może nadszedł czas aby oddać ją do serwisu.
Sorry za tak lakoniczną odpowiedź, ale kilka dni temu miałem podoby przypadek ze swoją 1633S. Płytka niby nagrana, ale już nie do odtwożenia w narywarce. Stacjonarka nawet odtowrzyła tą płytkę z małymi kłopotami. Po sprawdzenie w KProbe, włos mi się zjeżył jak zobaczyłem wynik.
Oddałem do serwisu, za jakiś czas dostałem nowy model 1693S. Oby ta wytrzymała dłużej.

Pozdrowienia Salem
Salem jest offline  
Stary 09.08.2005, 08:35   #3
albatros7
Nowy na forum

Chyba masz rację. Jedyna rada to serwis.
albatros7 jest offline  
Stary 21.08.2005, 16:16   #4
albatros7
Nowy na forum

Jeszcze jedno pytanko, jaki bios wgrać przed odaniem go do serwisu(teraz mam CSOP)? Podobno panowie z serwisu są uczuleni na zmiane biosu.
albatros7 jest offline  
Stary 21.08.2005, 16:26   #5
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez albatros7
Jeszcze jedno pytanko, jaki bios wgrać przed odaniem go do serwisu(teraz mam CSOP)? Podobno panowie z serwisu są uczuleni na zmiane biosu.
obojetnie
aby był tylko od tego modelu
Stary 21.08.2005, 16:27   #6
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Biosy wychodzą poto aby je wgrywać więc tym bym się nie martwił.

ps. a jakie płyty testowałeś od ostatniego postu 09.08 ? Może to tylko dany nośnik sprawia problemy ?

rork jest offline  
Stary 21.08.2005, 19:54   #7
albatros7
Nowy na forum

Testowalem TDK,LG,Platinum,Esperanza,Sony i na kazdej to samo
albatros7 jest offline  
Stary 21.08.2005, 20:06   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jeśli jest ASPI i DMA (a wierzę, że tak) to tylko serwis.

bios ze strony http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp

jak nie wchodzi (zrobiony mod ) to najpierw http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html z tąd a potem ze strony Liteona.
ed hunter jest offline  
Stary 28.09.2005, 17:02   #9
albatros7
Nowy na forum

Witam. Czy istnieje możliwość zdobycia gdzieś Tzw.Sticer to taka naklejka gwarancyjna na sprzęcie. Byłem z moją nagrywarką w sklepie żeby ją zareklamować, niestety Sticer został przerwany przez wyciąganie i niechciano mi jej przyjąć, ale w końcu ją wzieli. Po pięciu tygodniach dostałem ją z powrotem jedynie ze zmienionym biosem. Pięc tygodni na zmiane biosu , nieżle! Teraz niechcą mi jej przyjąć.Miał ktoś podobne przejścia?

Ostatnio zmieniany przez albatros7 : 28.09.2005 o godz. 18:30
albatros7 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: