![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
SOHW-1653s źle pali i nie czyta :(
Mam prosto ze sklepu nagrywarkę jak wyżej.
Niestety przy lead-out wywala pma calibration area full a potem juz failed ![]() Najnowsze nero, płytki testowałem różne, esperanza, platinium, + i -. Jest to już 3 nagrywarka z którą mam taki problem, system świeżo zainstalowany (WinXP SP2), także wyeliminowałem wszystkie możliwości, poza tą, że byc moze Lite-On to jednak kawał szmelcu, a taki zadowolony byłem z CD-RW, które miewiałem i polecałem znajomym... Procedura jest prosta, składam nowego kompa, instaluje XP, potem Nero, i co? I kutwa nic, w/w błąd, płytka prosto ze spindla. No to mowię widzocznie jakiś egzemplarz się trafił, zmieniam na 1633s etc i to samo się dzieje, już nie wiem co robic firmware to znany c02. Moze zmiana ASPI pomoże? A jeszcze zapomniałem o takim detalu, że nagrywarki nie czytają mi większości wypalonych płyt, które w DVD w laptopie czy gdziekolwiek czyta OK. Nie mam tak jak niektórzy tyle wolnego, żeby się bawic ze sprzetem tak dlugo, skoro skladam sprzet i instaluję świeży system to powinno byc wszystko OK, a nie jest, aargh sam juz nie wiem co to moze byc?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|