![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.10.2003
![]() |
Dlaczego nie mogę utworzyć projektu DVD w Nero ?
Cześc,
Wymieniłem stare Combo DVD/CD-RW LG na LiteOna 832S (firmware VS0A). W Nero 6.3.1.20 nie mogę utworzyć nowego projektu płyty DVD gdyż... nie mam w okienku projektu na górze rozwijanej listy wyboru typu projektu (CD lub DVD) - po lewej stronie są tylko typy projektów płyt CD. Czy Nero wymaga np. reinstalacji po zmianie z nagrywarki CD na DVD ? O co chodzi ? Pozdrawiam, Zbyszek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
A czy to Nero to nie jest przypadkiem OEM do LG? Istnieje spora szansa, że po prostu nie widzi nagrywarki.
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
Czesc
Pisze w tym watku bo w zasadzie tez mam problem z utworzeniem nowego projektu.Jestem totalnym newbie jezeli chodzi o nagrywarki DVD i wszystko co sie tego tyczy w zwiazku z tym mialbym kilka pytan.... Mam nagrywarke LiteOn SOHW-832S ( firmware VS08 ) z nia dostalem nero 6.3.1.11 pracuje na winXP pro Problem moj polega na tym ze mam klopoty z wypalaniem plytek :/ Po kupnie nagrywarki,zamontowalem ja i od razu wypalilem ok. 2 GB na plytke DVD-RW (Verbatim 2x) I bylo OK...Skoro wszystko sie nagralo dobrze itd. Zabralem sie za zwolnienie dysku z GB ktore na nim przesiaduja.Zapakowalem plytke Verbatim 2x DVD-R w nero express wypakowalem 4,7 gb i dalem zeby nagralo...Ale pokazal sie komunikat ze na nosniku niema miesca, wiec zmniejszylem na 4,5 i juz mozna powiedziec bylo dobrze bo nieplul sie ze nosnik za maly ale ..... pojawil sie inny problem gdy daje zeby rozpoczal nagrywanie pisze ze zapisywane jest lead-in....i na tym zostaje, siedzi tak z 6 min po czym wyskakuje blad ze zapis nie powiodl sie - wiec jestem plytke w plecy. Postanowilem wiec zmniejszyc jeszcze ilosc danych do 4 GB i nagrac na DVD-RW ( na wszelki wypadek )..i znow to samo sie stalo. I moje pytanie brzmi co ja zle robie i czym to moze byc spowodowane ? :/ I ile faktycznie da sie upchnac danych na plytki 4,7 Pozdrawiam, Wind |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Szukanie nie boli
|
![]() |
![]() |
#5 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moim zdaniem to musisz wybrac nowy projekt i lewym gornym rogu bedziesz mial okienko wyboru kompilacji CD lub DVD, u mnie tak jest
edit: a jesli nie to przeinstaluj nero, najlepiej na jakie "demo" 6-tki Ostatnio zmieniany przez icemac : 25.08.2004 o godz. 10:17 |
![]() |
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 07.10.2003
![]() |
Cytat:
W domu mam ten rzekomy problem ale lista jednak jest i mogę wybrać projekty płyt DVD... Pozdrawiam, Zbyszek |
|
![]() |
![]() |
|
|