![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
Kilka pytań laika ;)
Witam wszystkich!
Od niedawna posiadam nagrywarkę DVD i chciałbym się Was poradzić w kilku kwestiach, a mianowicie: 1. Dlaczego w Nero (v.6.6.0.8a) domyślnie wybrana jest opcja "zamknij DVD - ponowny zapis nie będzie możliwy"? Czy to oznacza, że nie mogę nagrywać wielosesyjnych płyt DVD? A może tak po prostu musi być? ![]() 2. Czy średni czas "wypalenia" płytki DVD+R z prędkością 8x wynoszący ok. 9 minut jest w porządku? Czy to oby nie za długo? (Moja nagrywarka to LG 4163B, pracuje w trybie UDMA2) 3. Czy to prawda, że stacjonarne odtwarzacze DVD lepiej czytają płyty DVD-R niż DVD+R? Słyszałem, że filmy najlepiej nagrywać na "minusach", a dane na "plusach". 4. Czy da się nagrać płytę DVD-Audio z plików mp3, tak jak to ma miejsce w przypadku CD-R? Liczę na odpowiedź, proszę o łagodne mnie, czyli nowicjusza, potraktowanie ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. niezamknięta płyta dvd z filmem nie będzie chodzić na stacjonarce. danych nie trzeba finalizować.
2. jest ok. nagrywarka zaczyna od 4x potem 6x a potem 8x. 3. przy Twojej nagrywarce mit. dla starych stacjonarek bitsetting dvd-rom dla plusów i wszystko czyta. 4. da się ale pytanie po co? no chyba, że stacjonarka nie czyta dvd mp3. |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
2 - sredni czas palenia z prędkością x8 wynosi 7-8 min 3 - nie jest to regułą , starsze odtwarzacze mogą czytać tylko DVD-R a to dlatego że format DVD-R jest starszy obecne odtwrzacze czytają bez problemu zarówno "-" jak i "+" 4 - tam można nagrać za pomocą Audio DVD Creator lub nagrać na płyte DVD same mp3 -jki tylko że jest znowu mały problem bo nie wsztystkie odtwarzacze stacjonarne potrafią czytać mp3 z płyty DVD ale większość potrafi
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hehe byłem pierwszy
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
Witam ponownie! Dzięki za rady! Co do punktu 4, to zapytałem z czystej ciekawości
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Pomocy
Witam przekonwertowałem pliki filmów na mpeg(vcd) z avi i mov I biore nero chcę wypalić i idzie mi do 33% i nic. stoi co robić mam kodeki ze 4 lub 5 i jeszcze ściągam jaki błąd proszę o pomoc... gg:4410336 ole_11@wp.pl
|
![]() |
![]() |
|
|