![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#496 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sony Dru-720a
Przeglądałem ostatnio testy ww urządzenia na stronach cdrinfo i .......
no własnie, dziś wpadł mi do ręki nowy CHIP 5/2005, w którym na str. 60 jak byk stoi iż redakcyjni "palacze" wykonali na tym palniku kopię bezpieczeństwa gry zabezpieczonej SD 2.9. Co prawda obok testowany protoplasta - litek 1673 właściwości podobnych nie wykazuje. I tu konsternacja komu wierzyć ![]() Sam raczej nie sprawdze tego bo nikt ze znajomych Sony DRU-720 nie posiada. Czy jest możliwe, że istnieją jakoweś podwersje SD 2.9 które można skopiowac bądź czy to sprawa indywidualnych cech jednostkowych napedów, a może to po prostu błąd i niedopatrzenie testujacych?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#497 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Ci "eksperci" jak zwykle, pewnie, nie podali parametrów- zapewne podobnie jak kolesie z cdrinfo.com pala z max szybkościa nagrywarki. Na 1653S da sie skopiować SD 4 wiec niby dlaczego na 1673S ma sie nie dac nagrać SD 2.9?
Pozatym normalne testy robią na www.cdr.cz i tam jakos udało sie skopiowac SD 3.2 bez emulacji EFM (http://www.cdr.cz/a/13320/12). Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2004
![]() |
Sony DRU-800A - wszystko o ...
Witam wszystkich
![]() Jutro mam zamiar kupic DVDRW i waham sie pomiedzy najnowszym litkiem, a wlasnie tym sony... jednak niestety jako ze jest to nowosc (sony) to troche malo szczegolow/testow itp jest dostepnych w necie... jesli ktos z was posiada to byloby milo gdyby sie wypowiedzial ![]() Osobiscie na liteonach lece juz 3 rok, dlatego mam lekkie klopoty z podjeciem decyzji na zmiane firmy, co prawda... na 99% tak sobie mysle ze sie nie zawiode, bo to praktycznie to samo jesli chodzi o 'wnetrznosci' + pare dodatkowych bajerow... no ale zostaje ten 1% watpliwosci ![]() Z gory dziekuje za wszelkie opinie. Pozdro
![]() |
#499 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
Daj spokój z litkiem, zeszły na psy.
Pomyśl o czymś co będzie nagrywało i sprawiało mało kłopotów, a większość tematów na tym forum zaczyna się od LITEON POMOCY!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2004
![]() |
Zdecydowalem sie wczoraj na tego sony'ego i dzis sie troche rozczarowalem bo z dostepnoscia jest marnie, na opolszczyznie praktycznie 0, ehh wiedzialem ze tak bedzie bo to w sumie nowosc, premiera jak wyczytalem byla zapowiedziana na dzis... ludzie w 90% nawet o tym nie slyszeli ;/
Oprocz komputroniku moglby ktos polecic jakis sklep w ktorym maja to na stanie lub do sprowadzenia w 24h? (nagrywarke potrzebuje kupic dzis, najpozniej jutro, inaczej chyba bede zmuszony podtrzymac tradycje i wezme litka z koniecznosci...) thx
![]() |
#502 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2005
![]() |
Niestety nie ma zadnego biosu do tej nagrywarki. W necie wyszukac mozna ze jest to klon liteon 1653, a ze ta nagrywarka to inaczej Sony DRU720A.]
Najhnowszy bios ktory wyszedl jest do nagrywarki DRU710A. Jest to sprzet nowy bo wyszedl na rynek w marcu. Sam jestem wkurzony bo tez mam ta nagrywarke i nie czyta mi niby esperanzy (niby poniewaz rozni sie paroma szczegolami stardardowej espery). Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.07.2005
![]() |
Sony DW+Q28A DL bulk
Witam chce kupic na dniach nagrywarke Sony DW+Q28A DL bulk. Napiszcie czy warto kupic ten model, czy lepiej pomyslec o czyms innym. W Vobisie kosztuje 199 zl. Chcialbym kupic cos w tej cenie. Bardzo prosze o odpowiedz co sadzice o tej nagrywarce. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniany przez nalop : 04.07.2005 o godz. 10:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.07.2005
![]() |
Pomocy!! :) Sony Dw-d23a
Mam problem z nagrywaniem płyt DVD, płyty zczytuje i nagrywa z prędkością max. 2.5X A powinien przynajmniej z prędkością 4x. sprawdzałem nagrywarke u kolegi i u niego nagrywa płyty nawet z prędkością 8X!! Dodatkowo gdy nagrywam strasznie prezrywa mi bufor nagrywarki. Jak zwiekszyc prędkość nagrywania
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Na początek zrób to co opisane jest tutaj:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/w.../winxptips.php Chodzi o wątki dot. DMA i ASPI. Włączone DMA i zainstalowane ASPI to podstawa. Powinno pomóc. Jak nie pomoże zrób upgrade firmwarem od LiteOna 1653S - to ten sam model jak Twoje sony ( sony jest jego OEM'em). A jak zrobić upgrade firmware - znajdziesz przeszukując to forum. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 18.07.2005 o godz. 17:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki! poszło! zamieniłem kable na płycie głównej i włączyłem dma!! pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Nowy na forum
![]() |
jestes geniuszem, dzieki wielkie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
Nie ma za co ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2005
![]() |
Sony dw d22a - nienagrywa CD, w przeciwieństwie do DVD
Przez cały czas od zakupienia ok. 4 miesiace wszystko hulalo dobrze, nagle nie moge nagrywac w nero plyt CD, dvd wypalaja sie dobrze. Mam tez zainstalowany DVD Shrink, mozliwe ze to jest przyczyna tego ?? prosze o odpowiedz, pozdraiwam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
mam dokladnie taki sam model nagrywary. DVD Shrink napewno nie ma nic do tego, mam go tez zainstalowanego i hula
![]()
![]() |
Tagi |
bios sony |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Sony DRU-700A --> DRU 710/720 Czy to możliwe?? | mako6 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 07.08.2005 14:43 |
Przeróbka LiteOn 832 na Sony DRU 700a | leszcz | Napędy optyczne DVD | 2 | 31.07.2004 23:54 |
problem z sony dru 500a | wieszczu | Napędy optyczne DVD | 8 | 14.01.2004 19:42 |