![]() |
Daj spokój z litkiem, zeszły na psy.
Pomyśl o czymś co będzie nagrywało i sprawiało mało kłopotów, a większość tematów na tym forum zaczyna się od LITEON POMOCY!!! |
Sony DRU-800A - wszystko o ...
Witam wszystkich ;)
Jutro mam zamiar kupic DVDRW i waham sie pomiedzy najnowszym litkiem, a wlasnie tym sony... jednak niestety jako ze jest to nowosc (sony) to troche malo szczegolow/testow itp jest dostepnych w necie... jesli ktos z was posiada to byloby milo gdyby sie wypowiedzial :) Osobiscie na liteonach lece juz 3 rok, dlatego mam lekkie klopoty z podjeciem decyzji na zmiane firmy, co prawda... na 99% tak sobie mysle ze sie nie zawiode, bo to praktycznie to samo jesli chodzi o 'wnetrznosci' + pare dodatkowych bajerow... no ale zostaje ten 1% watpliwosci ;) Z gory dziekuje za wszelkie opinie. Pozdro |
Ci "eksperci" jak zwykle, pewnie, nie podali parametrów- zapewne podobnie jak kolesie z cdrinfo.com pala z max szybkościa nagrywarki. Na 1653S da sie skopiować SD 4 wiec niby dlaczego na 1673S ma sie nie dac nagrać SD 2.9?
Pozatym normalne testy robią na www.cdr.cz i tam jakos udało sie skopiowac SD 3.2 bez emulacji EFM (http://www.cdr.cz/a/13320/12). Pozdrawiam |
Sony Dru-720a
Przeglądałem ostatnio testy ww urządzenia na stronach cdrinfo i .......
no własnie, dziś wpadł mi do ręki nowy CHIP 5/2005, w którym na str. 60 jak byk stoi iż redakcyjni "palacze" wykonali na tym palniku kopię bezpieczeństwa gry zabezpieczonej SD 2.9. Co prawda obok testowany protoplasta - litek 1673 właściwości podobnych nie wykazuje. I tu konsternacja komu wierzyć??? Sam raczej nie sprawdze tego bo nikt ze znajomych Sony DRU-720 nie posiada. Czy jest możliwe, że istnieją jakoweś podwersje SD 2.9 które można skopiowac bądź czy to sprawa indywidualnych cech jednostkowych napedów, a może to po prostu błąd i niedopatrzenie testujacych? |
Sony DW-D23A DL
Witam.
Mam taką proźbe do Was wszystkich. Mianowicie czy do nagrywarki jaką wymieniłem w tytule są dostępne jakieś BIOSY (nowsze)? Osobiście poszukałem troche na Google ale niestety nieznalazłem :( Pozdrawiam. |
sony polska nie liczcie na nich!!
Szanowny Panie
Z przykrością informuję, że Sony Poland niejest gwarantem jakoście nagrywarek komputerowych. Z tego powdu nie serwisujemy tego produktu. taka własnie odpowiedz dostałem od sony polska!!! w dupsku maja swoich klientow, i jeszcze nie wysilaja sie w skleceniu wyjaśnienia i zatrudniaja dyslektyków, na mnie juz nie moga liczyc, przestrzegam tez innych! shame on you SONY, |
DMA wyłaczyłem fakt że dopiero przy drugiej próbie instalki 1.0b, niestety bez rezultatu:(
probowałem tez zmiany kanałów IDE............. czy moze to byc wina mojego systemu?? czy zmiana firmware mogła być zatrzymana przez WXP-SP2? czy jest mozliwość uploada pod DOS'em albo Linuxem?? czy znacie kogoś kto sie zajmuje serwisowaniem napędów optycznych, albo wiecie gdzie znajduje sie jakis autoryzowany servis sony(dolnyśląsk) ----------------------- wiem ze to wiele czy ale chciałbym uratowac ten sprzecik...... dzieki z góry za poświęcony czas tom_brush@wp.pl |
raczej nigdzie nie znajdziesz, sprobuj jeszcze raz zainstalowac firmware 1.0b tylko ! najpierw wylaczy DMA !!!!powinno byc ok.
|
dvd sony DRU-540A
chipset Sanyo LC897491 a co teraz zrobic z tą niezwykle ciekawą informacją? czy jest jakas szansa, programik który pozwoli przeinstalować firmware? a może pozostało mi czekać na uaktualnienie? przydałby sie oryginalny firmware 1.0a moj błąd uprzedzam wszystkich zawsze róbcie backup!! nie ignorujcie złośliwości rzeczy martwych! |
problem z firmware do SONY DVD RW DRU-540A
przy próbie upgradownia biosu z 1.0a na 1.0b wystapił błąd, albo raczej wielbłąd, bo teraz z mojej nagrywarki został zwykły napęd cd!:(
objawy sa dosyć dziwaczne, bo po włożeniu jakiejkolwiek płytki dvd ( + ; -) napęd zaczyna dziwacznie jęczeć i skamleć jak suczka w rui, moje pytanie!! 1. czy macie może w swoich zasobach starsze firmware do tej nagrywarki - mianowicie SONY DVD RW DRU-540A 1.0a ( łudze sie ze to moze pomoże) 2. podczas czytania waszych ( i tu należy zaznaczyć że obszernych i fachowych) porad natrafiłem na możliwość naprawy awarii tylko nie wiem jaki ta nagrywarka ma chipset..prosze o wskazówki 3. jakiekolwiek rady które pozwola mi sie łudzic że uda się wypalić jeszcze kilka płyt beda niezmiernie mile widziane! dzieki tom_brush@wp.pl |
Wielkie dzieki wsytarczyło przytrzymac przycisk nagrywarki przy starcie systemu pozdrawiam :) i jeszcze raz wielkie dzieki :) :piwo:
|
Zobacz tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...9&page=1&pp=15
Wgrałeś zły bios nie do tego urządzenia. Bios JY02 jest do Sony 720A.To całkowicie inne urządzenia różniące się sprzętowo.Sony 720A to OEM Liteona 1673. Twoja nagrywarka Sony d22a to o ile pamietam OEM Liteona 1633./Sony 710A/ |
Zajrzyj jeszcze tu:
http://www.cdrlab.pl/article_strona_1606_3.html W razie czego na forum cdrlab pogadaj z SEBAW-em on naprawdę zna się na ratowaniu sprzetu. Pozdr. |
tak w BIN, moze poprostu mtkflash nie obsługuje akurat tego modelu, nie ma innego programu by wgrac to spod dosa? pozdrawiam
|
A po flashowaniu, przy ratowaniu napędu próbowałeś wgrać bios w wersji bin, czy exe? Słabo kumam angielski, ale z tego komunikatu MTKWinflash wynika, że potrzebny bios w wersji bin.
Poszukaj tu: http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#S Co do gwarancji, jak nie uda się odoratować napędu próbuj. Jak mi padła Toshiba przy flashowaniu wymienili na nową bez problemu. Pozdr. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:11. |