Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.03.2003, 10:18   #46
chico99
Bywalec
 
Avatar użytkownika chico99
 
Data rejestracji: 28.08.2002
Posty: 64
chico99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
miles napisa***322;(a)
Ja posiadam ją od jakiegoś czasu. Po wielkich trudach udało mi się ja dostać i jest zaj... fajna. Polecam ją napewno. PS2 też nagrywam.
Czy możesz się podzielić doświadczeniami na temat używanych płytek?
chico99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.03.2003, 10:21   #47
chico99
Bywalec
 
Avatar użytkownika chico99
 
Data rejestracji: 28.08.2002
Posty: 64
chico99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
miles napisa***322;(a)
Ja posiadam ją od jakiegoś czasu. Po wielkich trudach udało mi się ja dostać i jest zaj... fajna. Polecam ją napewno. PS2 też nagrywam.

I używanego oprogramowania nagrywarki.
chico99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2003, 10:44   #48
miles
volleyball
 
Data rejestracji: 13.11.2002
Lokalizacja: wyjechalem z PL a co :)
Posty: 454
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak już pisałem wiele razy zawiodłem się na Princo. Własne DVD jakie przerabiam nagrywam w nero ,ale te które mieszczą się na 4,7 nagrywam w alcoholu. Ponieważ wiele razy w nero, jeśli przeżuciłem zawartość płyty na Hdd, nagrywało się połowe lub zacinała się płyta a na alcoholu nie. Płyty niezabezpieczone. ( do tej pory nie wiem dlaczego). PS2 nie bawiłem się orginałami ale te które miałem ładnie wszystko działa. Teraz nagrywam na Esperanza i datawrite. Narazie OKA
Może ktoś nie będzie zadowolony z tego sposobu nagrywania ale przynajmniej działa
__________________
nie bylo mnie od 2008 smieszne
miles jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2003, 16:06   #49
baski
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 30.12.2002
Posty: 170
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
.




Tak naprawdę to model DRU 500 A powinien byc niedostępny - zamieniono modelem DRU 500 AX - po prostu przy brakach tej nagrywarki na rynku przez ostanie kilka miesiecy starsze modele powinny być dawno wyprzedane....

Swoja droga zastanawia mnie np. Komputronik, który w cenniku na stronie ma cały czas opis poprzedniego modelu

Ale cóż - zyczę powodzenia w poszukiwaniach - sam się chyba też niedługo skuszę


Pozdro dla wszystkich

8) 8) 8)

.
baski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2003, 16:19   #50
chico99
Bywalec
 
Avatar użytkownika chico99
 
Data rejestracji: 28.08.2002
Posty: 64
chico99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
miles napisa***322;(a)
Jak już pisałem wiele razy zawiodłem się na Princo. Własne DVD jakie przerabiam nagrywam w nero ,ale te które mieszczą się na 4,7 nagrywam w alcoholu. Ponieważ wiele razy w nero, jeśli przeżuciłem zawartość płyty na Hdd, nagrywało się połowe lub zacinała się płyta a na alcoholu nie. Płyty niezabezpieczone. ( do tej pory nie wiem dlaczego). PS2 nie bawiłem się orginałami ale te które miałem ładnie wszystko działa. Teraz nagrywam na Esperanza i datawrite. Narazie OKA
Może ktoś nie będzie zadowolony z tego sposobu nagrywania ale przynajmniej działa
Dzięki za informacje. A wymieniałeś firmware, czy jedziesz na fabrycznynej wersji?
chico99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2003, 14:03   #51
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
no prosze

mimo ceny,coraz wiecej ludzi sie decyduje na sony.
witaj miles
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2003, 21:09   #52
Gelo_5
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Gelo_5
 
Data rejestracji: 13.03.2003
Lokalizacja: Suwałki
Posty: 134
Gelo_5 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm

Nie przejmuj się oznaczeniami.Ja mam DRU-500A kupioną miesiąc temu.Wszystko działa poprawnie, a i nawet najnowszy BIOS sobie wgrałem.To statnie oznaczenie A, AX, USB itd prawdopodobnie odnosi się się do sposobu podłączenia /ATAPI, USB,Fire itd/.
Gelo_5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2003, 23:12   #53
Salvad0r
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Salvad0r
 
Data rejestracji: 10.11.2002
Posty: 276
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: co myślicie o multinagrywarce sony 500A

Cytat:
anhem4 napisa***322;(a)

co myślicie o multinagrywarce sony 500A?
nagrywa ona dwa konkurencyjne standardy + i - .
Czy opłaca się ją kupić ? ( 2100 zł )
Caly dzien poswiecilem dzisiaj na analize tematu "Nagrywarka DVDR w moim domu" i oto wnioski do ktorych doszedlem po przerobieniu pewnej ilosci postow tak tutaj jak i na forach za granica:

Kupowanie kombajnu DVD+/-R/W nie ma wciaz sensu. Chyba ze kosztowalby 10% wiecej niz nie-kombajn. W przypadku jesli faktycznie mialbys dac 2100zl za 500A odpuscilbym sobie od razu. W Niemczech mozesz miec te nagrywarke przynajmniej 500zl taniej, wtedy jeszcze mozna sie zastanowic. Ale tez mozesz tam miec za 1150zl Pioneera 105 wiec i tak warto pomyslec zanim wyda sie pieniadze. Jeszcze inna sprawa ze ja wypatrzylem w kraju LG 4020B za.. 970zl (brutto!) i jako jedyna posiada ona 24 miesiace krajowej gwarancji. Jako jedyna z tych ktore nie potrafia nagrywac DVD+R potrafi je czytac a do tego ma jeszcze tryb DVD-RAM (plytka gratis w komplecie) ktory bije na glowe DVD-RW szybkoscia i niezawodnoscia. Przyznasz ze tych pare argumentow wartych jest rozwazenia. To, ze taki Pioneer 105 czy Sony 500A potrafi nagrywac x4 to zaden argument bo nosnik x4 jest kosztowny a poza tym na jesieni pojawia sie nagrywarki x8 wiec kupowanie teraz x4 jest topieniem pieniedzy. Po 12 godzinach namyslania sie zdecydowalem sie na LG 4020B, doprawdy nikt nie potrafil powiedziec nic zlego na jej temat, a posiadacze chwala sobie i pala jak leci z powodzeniem. Malo tego - wypala wiekszosc nosnikow oznaczonych x1 z podwojna predkoscia i to bez problemow. To tez jest warte podkreslenia. Zapewne potrafi to i np. 500A ale za 2x wieksza cene, tudziez Pioneer ma problemy z takimi trickami (wredne zabezpieczenia w biosie).

To tak wstepnie, jesli moje rozumowanie wyda Ci sie trefne to daj mi znac, chetnie podyskutuje, ale poki co mysle ze moje argumenty sa logiczne. Dodam, ze nie robi mi roznicy czy wydam na nagrywarke DVD 1000 czy 2000zl. Kieruje sie po prostu zdrowym rozsadkiem - za te zaoszczedzone pieniadze kupie sobie szafke czystych DVDR'ow, przyznasz chyba ze cos w tym jest?


Tyle ja i moja analiza tematu.
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2003, 00:03   #54
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Kazdy

Jest kowalem swego losu. I ten los kaze mi teraz sie czegos napic ,a nie myslec o nagrywarce
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2003, 20:03   #55
chico99
Bywalec
 
Avatar użytkownika chico99
 
Data rejestracji: 28.08.2002
Posty: 64
chico99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zakup Sony DRU500AX

Czy ktoś, kto kupił lub w najbliższym czasie zamierza to uczynić, może mi poradzić gdzie można nabyć sony DRU500AX ?
Znalazłem kilka żródeł np. gex, sirius ale jeszcze nigdy tam nic nie zamawiałem, poza tym wydaje mi się że nie mają tam najleszych cen. Podobno dobra cena na tą nagrywarkę to około 1800zł.
Może już ktoś dokonał zakupu za podobną cenę i w solidnej firmie.
chico99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2003, 21:28   #56
Salvad0r
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Salvad0r
 
Data rejestracji: 10.11.2002
Posty: 276
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: zakup Sony DRU500AX

Cytat:
chico99 napisa***322;(a)
Czy ktoś, kto kupił lub w najbliższym czasie zamierza to uczynić, może mi poradzić gdzie można nabyć sony DRU500AX ?
Moze troche offtopicznie ale napisze jednak.. moim zdaniem inwestowanie w te nagrywarke mija sie z sensem. Chyba ze wybitnie potrzebujesz nagrywac na plytach DVD+R. Jest droga, a poza tym ze potrafi nagrywac w obu formatach nie oferuje niczego wiecej godnego uwagi. Do takiego wniosku doszedlem wczoraj i do dzisiaj mi nie przeszlo ^_^

Mam ponadto pewne obawy ze "AX" to nie do konca to samo co "A". Az wierzyc mi sie nie chce zeby Sony wypuscilo kolejny model nagrywarki ktora nie limituje wykonywania backupow tak na konsole PS2 jak i DVD.

Osobiscie po dlugim namysle zdecydowalem sie na LG 4020B i wlasnie licze godziny do otwarcia sklepu do ktorego zamierzam sie udac w bardzo konkretnym celu - 970zl za DVD-R oraz 2 lata gwarancji, nic wiecej mi nie potrzeba do szczescia, a juz na pewno nie Sony za blisko 2000zl 8)
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2003, 22:15   #57
chico99
Bywalec
 
Avatar użytkownika chico99
 
Data rejestracji: 28.08.2002
Posty: 64
chico99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: zakup Sony DRU500AX

Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
Moze troche offtopicznie ale napisze jednak.. moim zdaniem inwestowanie w te nagrywarke mija sie z sensem. Chyba ze wybitnie potrzebujesz nagrywac na plytach DVD+R. Jest droga, a poza tym ze potrafi nagrywac w obu formatach nie oferuje niczego wiecej godnego uwagi. Do takiego wniosku doszedlem wczoraj i do dzisiaj mi nie przeszlo ^_^

Mam ponadto pewne obawy ze "AX" to nie do konca to samo co "A". Az wierzyc mi sie nie chce zeby Sony wypuscilo kolejny model nagrywarki ktora nie limituje wykonywania backupow tak na konsole PS2 jak i DVD.

Osobiscie po dlugim namysle zdecydowalem sie na LG 4020B i wlasnie licze godziny do otwarcia sklepu do ktorego zamierzam sie udac w bardzo konkretnym celu - 970zl za DVD-R oraz 2 lata gwarancji, nic wiecej mi nie potrzeba do szczescia, a juz na pewno nie Sony za blisko 2000zl 8)
Sorry, ale nie będę polemizował. Każdy ma swoje racje i priorytety. Moja replika spotkała by się z falą odpowiedzi co jest lepsze, a co gorsze. Jest już kilka otwartych tematów na tym forum, w tej sprawie, więc nie ma sensu się powielać.
... kolejny wykład o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia
chico99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2003, 20:07   #58
Gelo_5
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Gelo_5
 
Data rejestracji: 13.03.2003
Lokalizacja: Suwałki
Posty: 134
Gelo_5 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jedni

lubią Trabanta - drudzy Mercedesa.
Decyzja należy do Ciebie.Mam tą nagrywarkę i jestem baaaaaardzo zadowolony.A co do zakupów - nie obawiaj się firmy Sirius-robiłem tam zakupy /są rzetelni i słowni/.Pozdrawiam
Gelo_5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2003, 20:59   #59
Luzaczek
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 08.02.2003
Posty: 115
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: jedni

Cytat:
Gelo_5 napisa***322;(a)
lubią Trabanta - drudzy Mercedesa.
Decyzja należy do Ciebie.Mam tą nagrywarkę i jestem baaaaaardzo zadowolony.A co do zakupów - nie obawiaj się firmy Sirius-robiłem tam zakupy /są rzetelni i słowni/.Pozdrawiam
najzabawniejsi sa ci, ktorzy kupuja trabanta W CENIE mercedesa
Luzaczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2003, 21:10   #60
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Re: Re: jedni

Cytat:
Luzaczek napisa***322;(a)
najzabawniejsi sa ci, ktorzy kupuja trabanta W CENIE mercedesa

To zabrzmialo jakos tak szyderczo

A ja wole palic na Lexsusie ^_^
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bios sony

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Sony DRU-700A --> DRU 710/720 Czy to możliwe?? mako6 Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 3 07.08.2005 13:43
Przeróbka LiteOn 832 na Sony DRU 700a leszcz Napędy optyczne DVD 2 31.07.2004 22:54
problem z sony dru 500a wieszczu Napędy optyczne DVD 8 14.01.2004 18:42


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.