![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cześć
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie chciałem nikogo urazić, nic podobnego. Chciałem natomiast rozpocząć dyskusje o przyszłości formatów, zacząłem coprawda troche zadziornie ![]() ![]() Ja także miałem podobny dylemat kupując nagrywarkę czy dac 2200 za sony czy 1450 za pioniera. W końcu 750 zł piechotą nie chodzi a zapewniam ze stać mnie było na kupno obu naraz. Jednak nie lubię wyrzuać pieniędzy w błoto i zastanowiłem sie na co potrzebna mi jest nagrywarka DVD. 1. nagrywać płyty DVD-Video 2. archiwizować dane które można by było odczytać na zwykłych DVD-ROMach Sprawdziłem więc kompatybilności odtwarzaczy na dvdhelp i wyszło mi tak: DVD-R obsługuje 1390 DVD+R obsługuje 976 z czego tylko 136 nie obsługuje DVD-R Rachunek był prosty poco przepłacać. Jeszcze raz powtórze nie kwestionuje sprawności Sony DRU500A Jednak na dzień dzisiejszy kosztuje ok 1900zł w porównaniu do innych nagrywarek kosztujących w okolicy 1000zł Pozdrawiam Fafer
|