![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2005
![]() |
Sony Nec Optiarc AD-7243S LabelFlash
Witam,
Zakupiłem w/w napęd głownie z powodu LF. Na chwilę obecną nie mam żadnej płytki LF ale postanowiłem przetestować funkcję wypalania po stronie danych. Pierwsza płyta jakiej chciałem użyć była nie specjalnej marki moim zdaniem tj. Vobis DVD+R ... Klikam zapis... napęd chwile walczy z płytą i po chwili komunikat "zapis nie powiódł się" ... Pomyślałem sobie "kiepska płyta". Znalazłem Verbatima DVD-R i tutaj poszło bez problemu. Napis ładnie sie wypalił ![]() ![]() ![]() ![]() Przeinstalowałem już Nero na inne, a dokładnie 6.6.1.4 i dalej to samo... Na płytce oczywiście jest wystarczająca ilość miejsca (nie zapisuje na danych). Reasumując... zawsze udało się bez problemu zapisać na DVD-R... tylko raz po kilku próbach na TDK DVD+R... Czyżby zapis po stronie danych mógł się odbywać jednynie na płytach DVD-R ?? <---- zadając to pytanie przerwałem pisanie i włożyłem jakąś tanią DVD-R i poszło od razu więc chyba wszystko jasne ![]() Tak czy inaczej zapytam. Ktoś ma podobne doświadczenia, a może jest jakieś "lekarstwo" na DVD+R? Pozdrawiam, Dawid |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
Mam tę nagrywarkę i nero 7960. LS działa ok choć wypaliłem obrazki może na 5 płytach sony+
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Raczej LabelFlash
![]() Pozdrawiam, Dawid |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
Oczywiście LF. Wypaliłem przed chwilą na zwykłym Verbatimie+ po stronie danych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Hmmm.... Mogę jeszcze spróbować na takiej samej wersji Nero ale szczerze wątpie by to pomogło...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2009
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Nie pomogło... Jednak nie przejmuję się tym... Płyty LF pali ładnie, po stronie danych na DVD-R... tyle mi wystarczy
![]() Pozdrawiam, Dawid |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Podobne mam problemy na modelu AD-7203A LF. W przypadku płyt Fuji LF obrazki palą się wyśmienicie, natomiast "zwykłe" płyty od strony zapisu danych stwarzają problem dla nagrywarki. Czekam na nowy firmware.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trzeba było pionka kupić.
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Miałem Pionka DVR-112D@112L i wszystko ładnie chodziło do póki sprzęt nie chciał nagrywać płyty CD-R. Sprzedałem i po problemie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Optiarc Sony AD-5200\7200\7203 A\S | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 183 | 24.03.2017 21:41 |
Nowa Spóła :D joint venture Sony NEC Optiarc | mensir67pl | Napędy optyczne DVD | 9 | 04.09.2006 20:02 |