![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Speed DVD 4x czy 8x ?
witam
prosze o porade zamierzam gupic nagrywarke dvd - mysle o NEC, Pionieer lub LG o ile wybor modelu jest juz dosyc ciezki to pojawia sie pytanie czy warto doplacac i kupic juz nagrywarke z grupy 8x czy moze lepiej oczedzic i kupic plytki i kupic z zrodziny 4x ( i tak nosnikow 8x jeszcze niewidzialem - a roznica jest od 120 - do 180 zl zalezy od producenta ) prosze o rady |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
juz nie warto kupowac ponizej x8
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
ja jestem innego zdania i obstawiam 4x, bo z 8x beda jeszcze problemy - glowne z plytkami (no chyba ze kogos stac na same verbatimy)
najlepszym rozwiazaniem byloby poczekac 3-4 miechy i wtedy kupic 8x jak potanieja, ale jak sie spieszy to ja obstawiam 4x (15 min. nagrywania dvd to nie tragedia)
#4 | |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Cytat:
Ja nagrywam na x4 i starczy. Poczekaj aż x8 będzie tanie. P.S Kurde rok temu tyle fajnych topic'ów było. Teraz tylko co kupić i nic nie działa. ![]() POZDRO
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2003
![]() |
Jezeli nagrywasz plyty dla siebie, a nie "hurtowo", to x4 w zupelnosci Ci wystarczy. Kolejna zaleta tego typu nagrywarki to jej cena oraz ceny nosnikow.
Odnosnie nagrywarki dwuwarstwowej nie mam zdania, a transkrypcja stratna z dwoch warstw na jedna jest w zupelnosci OK. Pozdr.
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
jesli chodzi o nosniki to ja mam zamiar uzywac tylko tdk i verbatim ewentualnie jakies emtc philipsy itp nic taniego tzn moze czasami tak od sieta
![]() mam zle doswiadczenie z oszczedzaniem na nosnikach wiec to zrozumiale a te 8x to nie sa wcale juz takie drogie nec 680 zl a ma juz 8x jak pisalem to jest roznica srednia okolo 150 zl |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
cytuje "Odnosnie nagrywarki dwuwarstwowej nie mam zdania, a transkrypcja stratna z dwoch warstw na jedna jest w zupelnosci OK"
sorry mozesz rozwinac ta mysle bo nie kumam jeszcze za bardzo w temacie - jestem narazie w fazie wyboru nagrywarki a to zdanie mnie zaintrygowalo z gory dziekuje |
![]() |
![]() |
|
|