![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
jak sie pozbyc "panoramy"
czyli 2 czarnych paskow u dolu i gory z pliku mpg
chce zeby po zabiegu obraz byl na full screen bez zadnych *** jakiego progsa uzyc ? dzieki i pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
old Member
Data rejestracji: 31.01.2002
![]() |
Na full screen nie będzie nigdy bez obcięcia części obrazu.A czarne pasy możesz wyciąć VirtualDubem.Jest tam w zakładce FILTERS funkcja CROPPING.Oczywiście chodzi mi o świeżo zripowany film z DVD ,jeszcze przed kompresją.Instrukcję obsługi znajdziesz tu:
http://divx.pl/modules.php?op=modload&name=NS-Articles&file=index&req=viewarticle&artid=13&page= 5 Ale jeżeli masz już gotowy skompresowany filmik ,to panoramę zlikwidujesz (tracąc część obrazu)używając funkcji "pełny ekran" chyba w każdym playerze.Ja używam do divx-ów BSplay ,a do DVD PowerDVD. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
dzieki za rade
mam jeszcze jedno pytanie mpg jest 320x240 , czy jesli przy zgrywaniu do dix zwieksze do 512x384 to jakos obrazu sie polepszy ? czy to ma wogole sens ? to samo z bitrate pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Nie, nie polepszy sie im wiecej bedziesz kombinowal tym jakosc sie pogorszy.
Bo bedziesz kilka razy kompresowal juz skompresowany material. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2002
![]() |
Dodatkowo jak zwiększysz rozdzielczość to zwiększysz również obciążenie CPU przy odtwarzaniu.
|
![]() |
![]() |
|
|