![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.08.2002
![]() |
czy ktoś wpadnie co jest problemem?
od wczoraj mam 8 mile, która potrzebowała XviD'a (używam allplayer 2.0), wiec zainstalowalem jeden z kodeków ale film sie przycinał, więc dałem kolejny i nic, w końcu zainstalowałem koepi's i film poszedł, nie jest najlepszej jakości ale oglądać się da. Następnie chciałem obejrzeć poranek kojota i co? i lipa- film jest gorrszej jakości(widać piksele) więc zdezinstalowałem kodeki i zostawiłem tylko divx 5.02. Ale film nadal ma słabą jakość, w divx alpha player jest dobra (taka jaka kiedyś była). Próbowałem na v-player ale tam też jest kaszana. Nie wiem co jest przyczyna i czy jest sposób aby to naprawić bez formatowania( ustawienia kodeka są na najwyższą jakość)
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Hmmmm
![]() Spróbuj Xvid-em (u mnie było podobnie; pokombinowałem tym programem i jakoś poszło) Jak nie pójdzie to zainstaluj sobie divxpack501002 (dshowpack).
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
na razie ani jedno ani drugie nie pomogło
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Allplayer odtwarza filmy z marna jakoscia, poniewarz uzywa wlasnych ustawien do dekodowania a nie tych z kodekow...
polesam BSPlayer tam nasz mozliwosc przelaczenia czy player przy odtwarzaniu ma uzywac swoich ustawien czy tych z kodeka... (nie mylic z bestplayerem)... |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
dzięki, z porankiem kojota nie ma już problemu a 8 mile sprawdze później
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
sprawdzalem 8 mile i jakość jest dobra, ale... obraz jest obrócony o 180%(do góry 'nogami') i nie znalazłem opcji w bsplayerze aby to zmienić, co mogę zrobić aby to zmienić?
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Hmm... niemam pojecia co jest przyczyna...
Ja w bsplayerze w ustawieniach "GLOWNE" mam zaznaczone `Nie laduj ustawien DivX` a w "VIDEO" `Uzyj overlay: Mode1` i wszystko dziala dobrze... jezeli obraz jest odwrocony tylko w tym filmie i tylko w bsplayerze, to poprobuj zmienic cos w ustawieniach, albo sciagnij starsza wersje bsplayera (co nowsza to gorsza ![]() albo uzyj innego kodeka XviD (zakladam ze wlasnie tym film jest skompresowany) albo poszukaj odpowiedzi na forum divx.pl |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
jak mam takie ustawienia to na górze jest mały pasek a na nim same zakłócenia obrazu i nic nie ma. W główne mam tak zaznaczone a w video musze ustawiac zamiast overlay mode1 rgb bo inaczej jest takie coś jak napisałem na początku. Z kodekami Xvid jeszcze poprobuje jutro.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
nic, z 8 mila nadal ten sam problem, inne filmy chodza w bsplayerze jak cudo, ale na 8 mile nic nie pomaga, co ciekawa po testowaniu roznych kodekow allplayer i vplayer zupelnie sie wysypaly- gdy odtwarzam jaki kolwiek film ekran jest szary zamiast pokazywac obraz(dzwiek jesti reinstal nie pomaga), chyba jednak jedynym rozwiazaniem bedzie formatowanie, takowe zrobie najprawdopodobnie za okolo miesiac przy okazji jak mainboard bede zmienial
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Re: czy ktoś wpadnie co jest problemem?
Cytat:
Pomogło usunięcie filtra "DS" (DirectShow) xvid.ax
![]() |
#11 |