![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
+ czy -, jak rozpoznac i jak nagrac ?
Witam, pytanie (dla niektorych moze lamerskie, ale wszyscy jestesmy na forum)jak rozpoznac czy plytka dvd jest +/-, ewentualnie czy jest mozliwe nagranie plytki np,: z + jako - i odwrotnie, czy potrzebne sa specjalne programy do +/-, a jeszcze jedno, po nagraniu filmu (Movie Jack 3.08.018 ) system plikow na nagranej plytce (RW) jest jako cdfs, natomiast na oryginalnej udf, czy jest to spowodowane tylko przy nagraniu na plytke RW ?
Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak kupujesz płytę DVDR to na pudełku pisze czy jest ona +R czy -R. Poza tym płyty +R mają także na sobie charakterystyczne oznaczenie RW (nie mające nic wspólnego z DVD-RW).
Np. DVD Decrypter rozpozna Ci czy płytka jest plus czy minus. Płytki +R i -R nagrywają te same programy (Nero,DVD Decrypter). Jesli masz płytę +R to mozesz zrzucić ją na dysk twardy Decrypterem i potem nagrać ją na nosniku -R. Jabba |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
+/-
Ok,dzieki, ale o + i - chodzilo mi na plytkach z filmami, ale co to jest to cdfs i udf ? Co to znaczy, czy plytka rw nagrana z cdfs bedzie odtwarzana w dvd player, czy tez musi byc udf ? bo w pc to ja ja odtwarzam spoko.
|
![]() |
![]() |
|
|