![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
![]()
Planuję zakup nagrywarki.
Na placu boju pozostały dwie: TEAC DV-W50D i NEC ND-1300. Po złych doświadczeniach z tanimi nośnikami CD-R, nagrywam tylko na "firmowych". Najbardziej zależy mi na dobrym "czytaniu" w stacjonarnych odtwarzaczach DVD i trwałości nagrania. Może zechcieliby się wypowiedzieć posiadacze tych modeli? Pozdrawiam TG |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Jak dobrze pamietam to Teac nie jest wcale Teacem tylko jest to naprawde OEM napedu Pioneera a dokladnie Pioneer A06. Wiec tak naprawde to wybierasz miedzy Pioneer a NEC, bo ten TEAC to tylko z nalepki jest i pudelka :>
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 12.11.2003 o godz. 18:12 |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Cóż mam (miałem) ten sam dylemat. Wybrałem NECa i w piątek go odbieram. O wrażeniach napiszę w poniedziałek.
|
![]() |
![]() |
#4 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Co prawda nie mam zandnego modelu w/w nagrywarek ale posiadam dvd firmy nec i takiego szrota to dawno nie widziaialem wiec serdecznie odradzam zakup jakichkolwiek urzadzen tejze firmy.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
NEC ND-1300 to nic innego niż TDK, a w zasadzie odwrotnie - TDK to OEM NECa. Poza tym NEC to Matsushita Electric Co. (czyli Panasonic, Technics i NEC) czyli pierwsza liga.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Ja bym bral tego TEAC'a (czyli Pioneera :>). Tez sie zastnawialem tylko wybieralem miedzy: Liteon 411, NEC 1300, i Pioneer A06 (a jak juz wiemy Teac to Pioneer) oraz ten Teac.
Przeszukujac rozne fora szukajac odpowiedzi na moj problem dowiedzialem sie ze z tych napedow bardzo chwalone sa Teac i Pioneer, a jak sie okazalo ze Teac jest Pioneerem, to stwierdzilem ze juz wole miec naped macierzystego producenta. Inna kwestia to to ze Liteon byl problematycznym napedem wiec wylecial z listy. Pozostaly Nec i Pioneer. O tym drugim bylo wiecej pozytywnego i naped byl chwalony i wiecej sie o nim mowilo. Tak wiec wybor padl na Pioneera. Jak narazie nie mam zadnych zastrzezen do napedu. Chodzi bardzo dobrze, jest bardzo cichy i ma dosc niezla korekcje bledow. A tak apropo pierwszej ligii to Pioneer to w sumie tez pierwsza liga.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 12.11.2003 o godz. 22:13 |
![]() |
![]() |
#7 |
Linyenwa Istari
![]() |
znalazlem w sklepie oddzielnie Pioneer DVR-106D R/RW +/- OEM oraz Teac DV-W50D R/RW OEM +/- ceny zblizone bo okolo 750zl. jesli teac to pioneer to ktora polecacie bo sie pogubilem...
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Linyenwa Istari
![]() |
widze Jabba ze masz pioneera 106. jak ci sie sprawuje ta nagrywarka? masz do niej jakies zastrzezenia czy wszystko ok? na dniach zamierzam kupic i nadal nie jestem zdecydowany...
|
![]() |
![]() |
#10 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Osobiscie bral bym Pioneera A06.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
rowniez mam problem z wyborem
Witam,
poniewaz ja tez mam zaiar zakupic nagrywarke, pozwolilem sobie podpiac sie pod ten post ![]() chcialbym zapytac o jedna rzecz, w zasadzie podstawowa ![]() pewnie byla juz o tym dyskusja, niestety nie moge za wiele na ten temat znalezc.. czy jest sens kupowac nagrywarke dwuformatowa? jaki jest cel nagrywania w dwoch roznych standartach + i - ; zakladamy ze robie to tylko na uzytek wlasny(material z kamery-na razie analogowej(w przyszlosci dv..), kopie paru co czesciej ogladanych fimow) z tego co do tej pory doczytalem, to bardziej przyszlosciowy(bo i b. promowany, nawet przez Microsoft ![]() jest standart + no i podobno nawet jest lepszy niz - ... np. plyty r+ i rw+ maja byc czytane bez problemow przez stacjonarne dvd... ale czegos konkretnego na temat roznic tez jakos nie moge znalezc.. wiec moze wystarczy kupic Plextora 504 za ok 800pln, a nie koniecznie 708 za ponad 1500... ![]() pozdrawiam. Zbyszek |
![]() |
![]() |
#12 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Ostatnio widzialem na cdrinfo.com duzy test plyt + i - i jak to sie ma do odtwarzania w roznych napedach i stacjonarnych i tych komputerowych. A wynik wskazal ze to wlasnie MINUS jest bardziej kompatybilny. "Compatibility results: DVD-R=96.74% DVD+R=87.32%" Sam zobacz: http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...Tests&Series=0
Co do dwuformatowych nagrywarek to zawsze lepiej miec duala, chyba ze juz wiesz ze ktoregos z formatu nie bedziesz urzywac to mozesz wziasc albo tego + albo -. Jak urzywasz tylko dla siebie i posiadany przez Ciebie sprzet (stacjonarny dvd, dvd w komputerze) czyta ktorys z tych formatow wpelni, to jak najbardziej mozesz sobie tego + kupic. A tak na marginesie, plus ostatnio ma 56% udzial w rynku, 43 % minus, 1% dvd-ram ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#13 | |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() tym niemniej skoro jak piszesz nizej, + ma wiekszy udzial i pewnie on bedzie sie jeszcze zwiekszal ![]() no wlasnie, dla mnie sam + powinien wystarczyc; mam stacjonarego Pioneera 656, ktoremu podobno obojetne czy + czy - , rodzice maja Philipsa 963 - a tutaj to raczej +, no nie... ![]() moj dylemat sprowadza sie w zasadzie do dwoch watpliwosci: 1* nie wiem, czy przypadkiem nagrywarki jednoformatowe nie "odstaja technologicznie" od tych dwuformatowych, nawet jak sie wezmie pod uwage ze bede w nich uzywal tylko "jedynego slusznego" formatu, czyli +... ![]() 2* jednak cena - taki plextor 504 kosztuje ok 800pln, w tej cenie (i nawet ponizej..) mozna kupic calkiem przyzwoita dwuformatowke, ktos nawet napisal, ze Pioneera A07 !!?? pozdrawiam Zbyszek |
|
![]() |
![]() |
|
|