![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.12.2003
![]() |
zakup nagrywarki DVD
Witajcie!
Poszukuję nagrywarki DVD Multi-format DVD+R/RW DVD-R/-RW. Nie interesuje mnie specjalnie wypalanie płyt audio. Chodzi przede wszystkim o zgrywanie filmów DVD i koncertów DVD. Kwota którą mogę wydać to max. 2000PLN Poradzcie co kupić? Dzięki Sław. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja radze pcozekac az wejda dwuwarstwowki (~3 miesiace), wtedy to co ejst teraz poleci na leb na szyje.. .A jesli koneicznei sie upierasz to Pioneer DVR-A06 lub LG GSA-404B
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za pomoc.
Ps. Co sądzisz o PLEXTORZE PX-708A? Skłaniam się właśnie ku tej nagrywarce. Sław |
![]() |
![]() |
#4 |
Get a Mac!
Jesli tylko masz pieniadze... Ale jezeli dysponujesz wieksza kwota t w ciemno bralbym "oryginal" (Sony), jezeli tylko nei bedziesz przepalal gierek na PS2 - Soniak sobei z nimi zwyczajnie nie radzi (co z reszta nie powinno dziwic...)!
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Jeśli nie był by to dla Ciebie problem, to czy mógłbyś podaj mi jej pełną nazwe? (SONY)
Ps. Może orientujesz sie, czy na stacjonarnych DVD-R-ach można przepalać filmy, i koncerty? |
![]() |
![]() |
#6 |
Get a Mac!
SONY DRU-500 wyznaczylo standard, ale o ile sie nei myle jest juz nwosza wersja, ale nei pameitam jaki nosi numerek... A co do PS : stacjonarke odradzam ze wzgledu ze najczesciej filmy maja zabezpiecznie CSS / maja wiecej niz 4,7 GB co wyklucza jakakolwiek obrobke. Po raz kolejny - PieCyk gora!
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzięki za rady.
Pozdrawiam Sław. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Cześć!
To ponownie ja. Napisałeś, że radziłbyś poczekać, z zakupem nagrywarki DVD aż wejdą "dwuwarstwówki". Nie bardzo wiem, co to jest? Miałbyś chwilkę czasu, żeby mi to wyjaśnić? Pozdrawiam Sławek |
![]() |
![]() |
#9 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Znaczy to poprostu tyle ze zapis bedzie dokonywany na dwoch warstwach (jedna pod druga) dzieki czemu pojemnosc plyty wzrosnie (podwoi sie) do okolo 9 GB.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
pojemnosc ma wyniesc nominalnie 8,5 GB (faktyczna okolo 8 - roznice wynikaja z zaokraglen, jak zwykle...), planowana premiera rynkowa kwiecien 2004, byly prezentowane juz w pazdzierniku br przez producentow
czekam z niecierpliwoscia ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Get a Mac!
Ktos sugerowal, chyba na ww.chip.pl, ze jezeli beda takie nagrywarki z obecnych, ktore beda dysponowac wystarczajaco mocnym laserem, to zapis dwuwarstwowy bedzie mozna prawdopodobnie uzyskac dzieki... wymianie BIOS-u! Podchodze do tego ze sporym dystansem, ale gdyby to jednak okazalo sie prawda to byloby miodnie :-)
|
![]() |
![]() |
|
|