![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
![]()
Może mój post wyda się Wam głupi lub śmieszny, ale ja jestem początkujący i nie znam się na emulacji. Otóż posiadam w komputerze napęd DVD i zwykłą nagrywarkę CD-R/RW. Chciałbym nagrać grę z płytki DVD na zwykłą. W tym celu stworzyłem obraz płyty Alcoholem 120% i za bardzo nie wiem co dalej. Po pierwsze czy to jest tak, że jak tworze obraz płytki DVD i później nagrywam go na płytę zwykłą (CD-R) to z tej zwykłej płytki moge zainstalować gre? Po drugie: jak podzielić obraz, aby zmieścił się na płycie 700MB (bo zajmuje 4GB) ?? Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
dzielic DVD dwuwarstwowe na dwie DVD jednowarstwowe to juz normalka, ale jeszcze nie slyszalem zeby ktos DVD na CD dzielil
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez HDD sie nie obejdzie. Mozesz zrobic obraz, spakowac go rarem na czesci po 700 MB i nagrac na plyty, ale za kazdym razem gdy bedizesz chcial uzywac tej plyty musisz ja rozpakowac i podmontowac np. w DAEMON Tools!
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Co oznacza "podmontować"??
|
![]() |
![]() |
#5 |
Get a Mac!
Podmontowac = wybrac w programie opcje "mount", wskazac obraz plyty, kliknac OK. Potem obraz bedzie widziany w wirtualnym napedzie utworzonym przez program jako plyta wsadzona do DVD-ROM'u ;-D
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli rozumiem, że tak:
1. Tworze obraz płyty na dysku. 2. Pakuje go WinRarem na części po 700MB. 3. Nagrywam na CD części. I co dalej? Jak chce urucomić gre to co zrobić, aby Spakowane pliki połączyć spowrotem w obraz płytki? A tak wogóle to miałbym prośbę, żeby ktoś na gg sie ze mną skontaktował, byłoby mi łatwiej - 4690168 |
![]() |
![]() |
#7 |
Get a Mac!
Na GG rzadko jestem. Co do Twojego pytania to napisalem pare psotow wyzej : "za kazdym razem gdy bedizesz chcial uzywac tej plyty musisz ja rozpakowac"!
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Ale czy jak je rozpakuje do jednego folderu to automatycznie połączą się w podzielony plik (obraz płyty)?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Get a Mac!
Bezsprzecznie TAK. Podzial nastepuje jedynie na zewnatrz archiwum. W jego wnetrzu nadal masz caly plik ;-D
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Udało mi się, dzięki za odpowiedź. A wszyscy mi mówili, że DVD na CD sie podzielić nie da...
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To istny cud! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |