![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Zacinające się filmy na stacjonarnym
Niektóre filmy divix się zacinają jeżeli poszczam na stacjonarnym natomiast na kompie chodzą OK co może być tego przyczyną? Jak przerobię taki zacinający się film DrDivx-em to wszystko jest OK i problem znika. Film na stacjonarnym idzie bezbłędnie.Wiąże się to jednak z dużym czasem Może ktoś zna inny sposób? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
anasiza- obecnie nie ma innej formy , niż przeróbka filmu ( chyba ,ze przyczyną jest tylko intrleave, to można zrobic , to szybko np. VirtualDubem, ....opisane na innych "forach" stacjonarek...).
Czasami , gdy film ma VBR i błędne klatki , to nawet DrDivx ma klopoty , bo traci synchronizację , międzu obrazem i dźwiękiem. Trzeba mieć , np. Gspota, czy Avichecka, by film sprawdzić i jak pasuje do danego modelu DVD/Divx ( np. GMC , Q-Pel....) itp i itd.... . Między innymi, z tych powodów......przeszedłem na Xboxa( by tego nie robić ) . ![]() Ostatnio zmieniany przez hojlo1 : 16.01.2005 o godz. 16:22 |
![]() |
![]() |
#3 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Generalnie stacjonarne DVD to nie komputer: czsami brakuje RAMu, czasami mocy obliczeniowej (procesor), czasami algorytmu kodeka "zaszytego w kość". Miałem też przypadki, że czytnik optyczny zawodzi: nie nadążą + słaba korekcja błędów. Dlatego należy najpierw sprawdzić czy film chodzi, jeżeli nie to przerobić na kodek z którym chip nie ma problemów. Problemy te dotyczą zarówno tańszych jak i droższych model odtwarzaczy stacjonarnych DVD. Ale mają je też komputery i X-Boxy, chociaż napewno statystycznie rzadziej. 8 )
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Panowie
Nie Czytacie Mnie UwaŻnie KaŻdy Film Po Przerobieniu Drdivx-em Chodzi Ok WiĘc Moje Pytanie Jest Skierowane Do Przyczyn Kodowania Qpel I Gmc Żaden Nie MiaŁ W Pierwotnym Kodowaniu Wszystkie ByŁy Kodowane Divx-em V5.xx Ja Po Prostu Szukam Przyczyn PoniewaŻ DuŻo FilmÓw Sam Koduje DopÓki Nie MiaŁem Stacjonarnego To WydawaŁo Mi SiĘ Że Wszystko Jest Ok Vo Na Kompie ChodziŁy PrawidŁowo A Tera CzĘŚĆ Z Nich Mi SiĘ Zacina I MuszĘ Je PoprawiaĆ |
![]() |
![]() |
#5 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Zajrzyj na www.divx.pl , www.napisy.org i temu podobne fora. Jak znam życie masz bardzo specjalistyczny problem i myślę, że tam szybciej znajdziesz rozwiązanie. 8 )
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
anasiza - teraz dopisujesz ,że "każdy" ( staram się czytac uważnie ) i moja odpowiedź jest i tak "niezmienna".
Opisałem np. fakt intrleave ( też moze być przyczyną i wtedy DrDivx zbędny). Nie opisujesz , jak robiłeś swoje filmy , ale jak bys je robil np. DrDivx , to nie trzeba ,by przerabiać..... ![]() esem - raczej PC ( i Xbox) , jeżeli film ewidentnie nie uszkodzony i nie jakiś HDTV .... to odtworzy na 100% , bo tam nawet sam odtwarzacz ma np.: pomijanie błędnych klatek itp. i sprzet z zapasem W stacjonarce ( przypadek anasiza(i)], chodzi raczej o to co opisujesz z możliwoscią konkretnego DVD/Divx Ps - pamiętem , jak np. na KISSie , gdy interleave bylo typowo ustawione w Virtualdubie , to film poszedł do ..8mej minuty i koniec ( nie mial "mocy" na korekcję audio ,z video - szybka zmiana parametrów i film ..ok. |
![]() |
![]() |
|
|