Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Stacjonarny DVD odtwarzajacy Divixy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/stacjonarny-dvd-odtwarzajacy-divixy-46009/)

esem 09.01.2005 17:22

Dla mnie wybór na dzisiaj jest między mantą a wiwą. Manta droższa ale 24 miechy gwarancji i lepszy support.
Uzasadnienie: cena, cena, cena. Za 24 miesiące każdy odtwarzacz będzie już złomem. Będą nowe formaty, kodeki i co co z tego, że dzisiaj kupiłeś DVD za xk,-zł? Miła pamiątka.
Unikał bym egzotycznych marek oraz uznanych marek które polskiego usera mają głęboko w d.... i nigdy żadne nowe FW się nie pojawi. 8 )

anasiza 09.01.2005 17:31

Pytanie do Marz

A czy spotkałeś się z Cyberhome jeżeli tak to coś powiedz na ten temat
Czy prawdą jest że wyświetla napisy na czarnej lini która przebiega przez całą szerokość ekranu

hojlo1 09.01.2005 18:01

esem - Wiwa jest związana z "napisy.org" i Proabitem ( tak wynika z tamtego forum) - więc z suportem nie powinno byc źle... .
Masz rację :cena, cena...dlatego czasami droższe jest tańsze...( jak podsumujesz ) , a ile stresu unikniesz...
( tak i ja pisalem , albo najtaniej ...albo...8-)
Ormianin - stacjonarki potrafią zawieść np. w 8mej minucie( czy 55min...) bo spotka błąd w kodowaniu i np. juz nie jest w stanie sobie poprawić ( częste rozjazdy w niektórych modelach np. dźwięku z obrazem ) - zmierzam do tego ,ze do konca nie jesteś pewien czy film obejrzysz do końca ( marnowanie płytek itp) .
Na Xboxie mam tzw. share plików i mogę film oglądac bezpośrednio z PC ( nawet ,czasami w trakcie śćiągania np. trailera...) .
Tak sprawdzam ( w ok 1min ) od A do Z z napisami ( czy ok ).
Xbox ma lan w sobie i jest tak wykorzystany,że niewyobrażam sobie już sprzętu bez sieci, pod OTV.
Oprócz oglądania filmów i grania( także po sieci) , mam tysiące stacji radiowych z konkretnymi gatunkami muzyki , czy sprawdze sobię pocztę na OTV , albo tutejsze forum obejrzę na przeglądarca Xboxa....itp. itd. .
Co do Cyberhoma i nie tylko - jest parę for stacjonarek ( napisy.org, divx.pl , divxhowto.pl...). Przywędrowałem stamtąd :niepow:

incubus 09.01.2005 19:06

xbox w tej materi rzadzi

DanielP 09.01.2005 19:16

Cytat:

Napisany przez anasiza
Czy prawdą jest że wyświetla napisy na czarnej lini która przebiega przez całą szerokość ekranu

Ja te "rewelacje" wyczytalem z forum na napisy.org
Oto cytat z jednego postu :

"No i jeszcze jedno: podzieliłem w kilku miejscach napisy na trzy wiersze. Niestety, widziałem tylko dwa. Gdy film jest panoramiczny i na dole jest czarny pas, to te dwa wiersze siedzą na czerni. W przypadku wypełnienia ekranu obrazem napisy pojawiają się na tle półprzezroczystej szarości, ale nie jest to prostokąt tylko pod napisem. To szary pasek na pełną szerokość ekranu."

gyad 09.01.2005 19:27

Manta to badziewie !!!

Kupiłem przed świętami Mante 007/ na miejscu sprzedawca wgrywał nowy soft/ i nie czytała większości nagranych płyt DVD (- i +) TDK, Mint, AXE oraz Hawk a te ostanie to nawet Manta poleca.
Wymieniłem na nową /pisemna gwarancja 24 miesiące, wymiany do pięciu dni od daty zakupu u sprzedawcy/ i to samo. Przy następnej wymianie sprzedawca sam mi odradził Mante 007 i polecił CyberHome 462/tańszy o 30 zł od Manty 007/
I co? idealnie czyta wszystkie płyty nawet te które Manta wogóle nie widziała. Jedyny minus CyberHome to brak dzwięku 5.1, wyświetlanie tekstu dużo lepsze niż w Manta 007 i czyta nie tylko pliki .txt.
POLECAM CYBERHOME CH-462

DanielP 09.01.2005 19:33

Kolejne "rewelacje" o Cyberhome z forum napisy.org !

"Należy kontrolować właściwą nazwę rozszerzenia do odpowiedniego pliku tekstowego, tzn napisy w formacie MicroDVD powinny posiadać końcówkę sub a SubRipper srt, w innym przypadku odtwarzacz ich nie przeczyta."

I jeszcze cos, chodzi o format TMPlayera (txt) :

"Z plikiem w formacie .txt jest jeszcze jeden problem
Napisy są wyświetlane cały czas do ukazania się następnych"

BRAWO :)

No i dla mnie to juz zbyt wiele. Cyberhome odpada !
Ja mam napisy tylko i wylacznie z rozszezeniem .txt, a wiekszosc ich to MicroDVD ! Nie bede sobie na kilkuset plytkach napisow przerabial :)))
I wlasnie DLATEGO pisalem wczesniej, ze brak supportu dla Cyberhome to powazna wada. Bo niby kto takie bugi poprawi ?

Dla mnie pozostaje jedynie WIWA.

Ormianin 09.01.2005 20:58

Cytat:

Napisany przez DanielP
I wlasnie DLATEGO pisalem wczesniej, ze brak supportu dla Cyberhome to powazna wada. Bo niby kto takie bugi poprawi ?

Dla mnie pozostaje jedynie WIWA.

Czyli 1:0 Wiwa kontra Cyberhome, ale nadal nie wiem co lepsze czytanie qpela (cyberhome) czy tez nie (Wiwa), chyba ze to tylko kwestia FW

a jak na Wiwie wyglada sprawa mp3 VBR?

DanielP 09.01.2005 21:10

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Czyli 1:0 Wiwa kontra Cyberhome, ale nadal nie wiem co lepsze czytanie qpela (cyberhome) czy tez nie (Wiwa), chyba ze to tylko kwestia FW
a jak na Wiwie wyglada sprawa mp3 VBR?

Zalezy ile ktos ma filmow w qpelu.

A bledy Cyberka to oczywiscie ze wina firmware.
Ale kto bedzie sluchal narzekania polskiego uzytkownika ? :)

piotrox 10.01.2005 00:26

[QUOTE=DanielP]Zalezy ile ktos ma filmow w qpelu.

Ja jestem początkujący więc pytam ci to jest ten qpel
Dziękuje za odpowiedź

Ormianin 10.01.2005 09:21

[QUOTE=piotrox]
Cytat:

Napisany przez DanielP
Zalezy ile ktos ma filmow w qpelu.

Ja jestem początkujący więc pytam ci to jest ten qpel
Dziękuje za odpowiedź

http://zbigkurzawa.tripod.com/kodeki.html

esem 10.01.2005 09:31

Nie wiem jak inni ale ja mam ok 1% filmów z qpel i gmc.
Chipset Vibratto II sobie z tym nie poradzi już nigdy i żadne FW nie pomoże.
Te 4 bajki dla dzieci przerobiłem DrDvix i po problemie, koszt żaden.
Bardziej mnie martwi nowy DivX 6.0, ale na to jeszcze nie ma mocnych 8 )

hojlo1 10.01.2005 10:01

CYBERHOME jest na chipie Zoran Vaddis 7 - wypada, że on nie ma problemu , ani z GMC , ani z Qpel ( taka jest teoria.... co do praktyki nie wiem ...)....
( dlatego opisywałem ,ze ten model "daje nadzieję"....)

Cytat:

Napisany przez esem
Nie wiem jak inni ale ja mam ok 1% filmów z qpel i gmc.
Chipset Vibratto II sobie z tym nie poradzi już nigdy i żadne FW nie pomoże.
Te 4 bajki dla dzieci przerobiłem DrDvix i po problemie, koszt żaden.
Bardziej mnie martwi nowy DivX 6.0, ale na to jeszcze nie ma mocnych 8 )

.... ja ma zbiory bogate i postanowiłem ...nic nie przerabiać i miec sprzet z zapasam , dlatego zostawiłem sobie tylko...Xboxa ( czyta Nero digital , rmvb to i chyba Divx6 też da radę ? ) :mruga:

esem 10.01.2005 10:13

Zoranowi, MDK i ESS brakuje mocy obliczeniowej - i RAMu trochę mało: stacjonarne DVD to jednak nie komputer...
Zoran radzi sobie w tym sensie, że klatkuje czyli mamy pokaz slajdów: przyznaję, że to już jest coś bo ESS od razu się poddaje. A w końcu Zoran6 jest najnowszy w tej branży.
Za jednego X-boxa ile będziesz miał wiwa? (4 czy 5szt.) A za dwa lata i tak oba pójdą do tego samego kosza...
Do czytania Divixów zdecydowanie najtańsze co jest na rynku i ma przyzwoity polski support. 8 )

piotrox 10.01.2005 10:55

Zoranowi, MDK i ESS brakuje mocy obliczeniowej - i RAMu trochę mało: stacjonarne DVD to jednak nie komputer...
Zoran radzi sobie w tym sensie, że klatkuje czyli mamy pokaz slajdów: przyznaję, że to już jest coś bo ESS od razu się poddaje. A w końcu Zoran6 jest najnowszy w tej branży.
Co chcesz przez to powiedzieć???
Może że nie odtwarza filmów albo się jąka?
nie rozumie o co Ci chodzi?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:45.