![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Stacjonarny widzi, dvdrw nie
Nagralem Hawka dvd-r (wiem ze to syf ale zostaly mi 2 ze starych zapasow i cos musialem z nimi zrobic) x2 i odtwarzacz stacjonarny (yamaha s540) czyta go bez problemu do samego konca, ale nagrywara wogole nie widzi plyty (tzn np w nero info o dysku pokazuje sesje itd, ale ani total commander, ani power dvd nie widza plyty). Mam 401s@811s (org eeprom, v3mod, hsok). Kiedys nagralem taka sama plytke na 401s@411s i plyta ciela sie pod koniec w stacjonarnym (yamaha s540 i s520). Dane tych hawkow:
Drive Type = DVD DUAL Disc Type = DVD-R (Single Layer) Disc MID = 4D 58 4C 20 52 47 (MXL RG) Disc TID = 00 04 30 31 00 00 (..01..) Nominal Capacity = 4.38GB Manufacturer Maybe = Maxell SMART-BURN Speed Limit = 2.0X (Write) Co moze byc przyczyna tego ze nie widzi ich nagrywarka dvd? Przeciez jesli stacjonarny widzi je i bez zadnego problemu odtwarza, tzn ze sa prawidlowo nagrane i nagrywarka powinna je tym bardziej odtwarzac! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Prawdopodobnie nie została zamknięta sesja podczas nagrywania. Mam też jedną taką płytkę która chodzi w stacjonarkach, a nie chce ani w nagrywarkach, ani w DVD-ROMach.
|
![]() |
![]() |
#3 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Masz racje, sprawdzilem ta plytke i rzeczywiscie sesja nie zostala zamknieta. Tylko dlaczego
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Prawdopodobnie wywalił się podczas zapisu lead-out'u. Nero wywalił by komunikat o niemożności zamknięcia sesji w w trybie DAO, natomiast Decrypter... cóż jest to program skuteczny, ale bardzo prosty.
|
![]() |
![]() |
|
|