![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
do januszap odpaliłem vivo na msi ti4200
Witam wszystkich forumowiczów
januszp dzięki za wskazówki co do mojej karty msi ti4200 vivo i wielokrotnie poruszanego przezemnie tematu gubienia klatek przy ściąganiu vhs wczoraj zrobiłem mały eksperyment (nie pasowały mi pasy kolorowe na wyświetlanym w virtual dubie obrazie vhs) zmieniłem częstotliwość odświerzania obrazu na 75 Hz i :o :o :o ani jednej zgubionej klatki a teraz wyniki z kompresji bez kompresji 100% roz 352/288 divx 4.2 100% roz 352/288 1pass utyl procesora 23%max divx 5.01 100% roz 352/288 1pass utyl proc 40% max divx 5.01 100% roz 640/480 1pass utyl proc 98% max mpg2 roz 352/288 utyl max 8% przechwycone klatki 100% testy trwały 5 min każdy program virtual dub zmieniłem spowrotem częstotliwość na 60Hz i problem powrócił w tej samej formie i z powrotem na 75 Hz i problem zniknął ![]() mój sprzęt to: mobo msi 845pe ar max2, p4 2,4 GHz, 2x ibm 60Gb stripe 2+0, msi gf4ti 4200 vivo, sb audigy, 400Mb ddr mam nadzieję że moje przeboje z tą kartą i rozwiązanie problemu komuś się przyda pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Gratuluję .
Rzeczywiście ciekawa sprawa . Informację tą przekazałem znajomemu ,który wcześniej miał podobne problemy ,niestety okazało si iż On cały czas pracuje na 75Hz więc w tym przypadku problem pozostał . Ważne jednak że Tobie się udało . Być może wpływ na ten stan rzeczy ma odpowidnia wersja sterowników . Sterowniki+odświerzanie = rozwiązanie ,dlatego proszę o podanie wersji sterów ,z których aktualnie korzysta karta . Jest jeszcze inna możliwość . Karta którą posiadasz to jednak produkt nowy i być może zastosowano w niej inny układ odpowiedzialny za "capturing" ,wtedy mój znajomy pozostanie ze swoim problemem . Jak się okazało w Twoim przypadku warto jednak eksperymentować .jaro |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
heh moja radość niestety nie trwała zbyt długo
na drugi dzieńwłączyłem komputer i zabieram się za ściąganie a tu kicha ![]() po dwóch godzinach eksperymentów znalazłem jeszcze jedną przyczynę: otórz do poprawnego działania tejrze karty jest wymagane: 1. zainstalowanie dołączonego (okropnie badziewiastego i wieszającego się) oprogramowania pod nazwą inter indeo win producer 2.0 2. oryginalne sterowniki nvidia WDM capture drivers universal dostarczone z kartą 3. częstotliwość odświerzania monitora 75 Hz (wielokrotność ilości ściąganych klatek) dwa dni temu po wielkiej euforii jaką przeżyłem jak najszybciej wywaliłem ww program win producer i na następny dzień wynikła klapa po moich wczorajszych testach okazuje się że mogę ściągać nawet 640/480 ale audio nie można poddawać wtedy kompresji w locie tak więc należy audio do pcm i później rekompresja virtual dubem w najbliższym czasie postaram namierzyć pliki odpowiedzialne za ten cały bałagan wersja driverów to 3.1 najnowsza jaką udało mi się namierzyć u producenta oraz poprawka do win producera, na tą chwilę jestem skazany niestety na zainstalowanie tegoż programu nadmieniam że do poprawnego działania układu na karcie wymagane są sterowniki wymienione w pkt 2. te i tylko te próbowałem różnych cudów ale tylko ta komdinacja działa poprawnie oczywiście będędalej próbowałwyeliminować robaka tzn włąściwą przyczynę a nóz się uda o spostrzeżeniach będę informował zainteresowanych na bierząco dokłądne wersje wszystki odpowiedzialnych sterowników podam jutro nawiasem mówiąc nie spodziewałem się aż tak dobrych wyników po tej karcie obraz jest wyśmienity możliwości konfiguracji bardzo dobre i wyniki jak na cenę bardzo zadowalające pozdrawiam mirek Ostatnio zmieniany przez wolfdog : 23.01.2003 o godz. 15:24 |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
mał poprawka:
drivery do karty ver 3.1 prodycent msi drivery do capturingu ver 1.22 a wczesniej 1.16 producent nvidia win producer musi być uruchomiony przed odpaleniem virtual duba i trzeba zciągnąć przynajmniej kilka sekund materiału i do piero wtedy odpalić virtual duba wtedy i tylko wtedy będzie to działać poprawnie pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|