![]() |
Cytat:
I czy to oznacza że trafiłem na wadliwą sztukę czy ten model tak marnie nagrywa ? Seku => źle obstawiasz bo płyty mam akurat z bardzo dobrej serii z zapasów magazynowych marketu auchan. Palone na pionku bdr207d w testach wypadają bardzo dobrze.Niestety ihas124 F marnie je pali. Z tego co widzę te z Twoich testów są palone na 8x na pionku DVR-111D tak więc nie dziwią dobre wyniki. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 77974 |
Ilość załączników: 4
Powalczę z tym ihas 124 F ale czy jest coś lepszego co można kupić ?
Na chwilę obecną król palenia verbatimów to Samsung sh-s202 Nag. x8 na Samsung sh-s202 i test x 4 lite-on LH-20A1L Załącznik 77983 Verbatim nag. x8 na pionku bdr 207d i test x 4 lite-on LH-20A1L Załącznik 77984 Dla porównania Verbatim nag. x8 na ihas 124 F i test x 4 na ihas 124 F Załącznik 77985 Dla porównania kolejny Verbatim nag. x8 na ihas 124 F ale teraz test na lite-on LH-20A1L Załącznik 77986 Widać wyraźnie że ihas 124 F to słaba nagrywarka |
TDK dl CMC MAG D03 nagr x6 na Samsung sh-s202 i test x4 na LITE-ON LH-20A1L
Załącznik 77987 Jak na jakość tych tdk to Samsung sh-s202 dobrze nagrał.Na chwilę obecną najlepsza nagrywarka :) |
Płytki DL od CMC najlepiej max x4 wypalać :)
SH-202 z dobrej kondycji optyką pali dość dobrze, znowu 203 to już opozycja :P Podejrzewam, że NEC 4571A poradziłby sobie z tym krążkiem jeszcze lepiej :) Mój NEC 4550/4571 pokochał płytki DL HP od CMC. Jedyne do w sumie czego mógłbym się przyczepić odnośnie NEC-a 4517A, jako że bardzo często zgrywam nośniki DVD tłoczone (oryginały), po prostu w porównaniu do np. iHAS 124 B, NEC robi to zdecydowanie zbyt wolno. Nie tyczy się to wszystkich płyt tłoczonych DVD co prawda, ale zdecydowanej większości (mówię o płytkach oczywiście bez ani jeden rysy czy zabrudzenia - oryginały trzymam w sterylnych warunkach). Poza tym, DVD+R, +R DL i CD-R nawet od HP pali bardzo dobrze :) |
SH-202 dośc dobrze ? obecnie to mój lider a troche tych nagrywarek już mam :)
Chciałbym mieć taką która lepiej pali :) NEC 4571A przyszedł wczoraj ale nie wyrobiłem się z przetestowaniem.Postaram się dziś potestować ale podchodzę do sprawy sceptycznie :) Benq d1650 tez miał palić świetnie a ten na który traflem jest słaby.No a drugi dw1640 ma problem z wysuwaniem tacki i akceptacją płyt bo najczęściej "wypluwa" Kupując starocie pewnie wazniejszy stan optyki danej sztuki niż to który model był udany. Wczoraj walczyłem głównie z tym kontrolerem. http://www.komputronik.pl/product/77...x2_4World.html Walka dotyczyła oprogramowania na załączonej płycie bo za diabła nie chciało działać z moja 64bit Vistą.Dopiero ściągnięcie sterowników ze strony producenta pomogło ale nie obyło się bez konfliktów i początkowo instalacje kontrolera "uświetnil" blue screen.Już myślałęm że nic z tego nie będzie ale po którymś restarcie zaakceptowało sterowniki i ten kontroler.Nie można bootować z napędów podłączonych do portów ide tego kontrolera ale jakoś to przeżyje. Ciekawe czy aktualizacje firmware da się robić. Generalnie jestem zadowolony bo poza portem ide na płycie abita doszły dodatkowe dwa czyli w sumie trzy a to już sporo zwłaszcza że moja obudowa pomieści tylko 4 napędy a nie 5 jak początkowo myślałem ;) Nie ma jednak problemu bo mam adapter ide/sata oraz ide/usb tak więc otwierając bok obudowy stawiam sobie napędy na stoliku i można testować większą ilośc napędów bez ciągłego ich przepinania.Niedługo wydam więcej na płyty do testów niż na napędy ;) |
Czy Samsung SH-182D nadaje się do testowania? Chodzi mi tylko i wyłącznie o Audio CD.
|
Cytat:
nissemen, do testowania DiscQuality płytek CD jak pod ATA to BENQ 1620/1640/1650, pod SATA coś od Lite-Ona :) |
Cytat:
W każdym razie pamietam że testy DVD działały ale zdarzały się różne dziwne rzeczy jak zawiasy sytemu\ programów testowych itp itd ... |
I słusznie są zablokowane, bo ten napęd nie radzi sobie z odczytem CD-R. Świeżo nagraną płytkę testowałem w EAC i ciągle różne sumy kontrolne. Potem robiłem testy na LG GH22LS50 i tam wszystko ok. Jednak bardzo dobrze zgrywa oryginały i tutaj bije na łeb tego LG. Wsadziłem go zamiast BenQ DW1650, bo coś z nim jest nie tak. Przy nagrywaniu errory, przy testowaniu błędy CU w miejscach, gdzie ich nie ma i jakieś dziwne trzaski i problemy z odczytem niektórych nawet oryginalnych płytek. Jeszcze na potwierdzenie, że coś z nim nie tak dodam fakt, że testując w EAC na LG każda z nagranych ostatnio płyt na tym BenQ ma za każdym razem inne sumy, a wypalona na Samsungu albo LG jest ok. Ale ten Samsung też cienko pali, bo wypalił niezgodne z plikiem CUE przerwy między utworami, na LG jest ok. Podsumowując Samsung ten nadaje się tylko do zgrywania oryginałów i z tym radzi sobie świetnie, może nawet ma lepszą korekcję błędów od Benka.
|
Ilość załączników: 2
Benq dw1650 nie jest jednak taki zły.
Verbatim dvd+r MCC 004 nagrany x8 i testowany x4 na benq dw1650. Załącznik 78031 lite-on potwierdza że płyta dobrze nagrana Ten sam Verbatim dvd+r MCC 004 czyli nagrany x8 na benq dw1650 ale testowany x4 na lite-on LH-20A1L Załącznik 78032 Przed wypleniem tej płyty na benq bawiłem się ustawieniami QSuite i testowałem jakośc palenia x8 Czy w QSuite trzeba testować dane nośniki ponownie po każdym kolejnym uruchomieniu kompa czy on to jakoś zapamięta ? |
pamięta
obstawiam tez lepsze Verbatimy ;-) benq nigdy nie będzie miał jittera z poziomu Pioneera ale i tak bardzo ładnie p.s. włącz jitter w litteon |
jak to zrobic ?
|
|
dzięki zrobione :)
Z tym kontrolerem jest chyba coś nie tak http://www.komputronik.pl/product/77...x2_4World.html Gdy jakikolwiek napęd jest podpięty pod biały port to przy włączaniu kompa zamiast windowsa wita mnie blue screen. Gdy podepnę pod niebieski port to jest ok. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:58. |