![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2006
![]() |
![]()
Od dłuższego czasu zajmuje sie nagłaśnianiem-akustyką głównie, a
ostatnio zamierzam zmienić swoje studio głównie chodzi o wykorzystanie w nim sprzętu komputerowego i odpowiedniego oprogramowania. Jestem muzykiem, który gra na keybordach w systemie kwadrofonicznym (kwadro) tj, cztery oddzielne tory dwa na przody prawy i lewy (stereo) i tyły (lewy i prawy). I chciałby swoją muzyke nagrać na płyte właśnie w tym systemie (dzwięk przestrzenny). Wyobrażam sobie to tak: zgrać do komputera 4 ścieżki (przód i tył) albo 5 (przód + tył + bas) pytanie potrzebna będzie odpowiednia karta dzwiękowa + oprogramowanie (jakie??), a póżniej koderem (jakim??) nagrać na płyte DVD tak, że odtwarzając przez odtwarzacz kina domowego czyta w systemie kwadrofonicznym czyli cztery satelity odpowiadałyby kolejno lewy, prawy przód i tył + subwower na bas, centralny jest nie potrzebny czyli 4+1 z tego wynika (tak jakbym grał na żywo). Obecnie jestem w stanie nagrąć płyte w systemie Audio Stereo...ale nie zamierzam na tym przestać Po krótce przedstawiłem myśle, że w miare zrozumiale jak to ma wyglądać, teraz czekam na Waszą odpowiedz z propozycjami i radami. Będe bardzo wdzięczny. Ostatnio dowiedziałem sie że jest to możliwe przez format AC3... czyli posiadam 5 scieżek audio musze je zgrać do komputera (w jaki sposób mile widziane propozycje) i przekonwertować do formatu AC3 (w jaki sposób), później nagrać płyte DVD-Audio z tym formatem, tak przynajmniej to widze widziałem artykuł konwersjia 2.0 do 5.1 coś podobnego z tą różnicą, że nie z stereo tylko to co ja podam na każdy kanał z osobna. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|