Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 05.01.2008, 01:54   #1
artur6912
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.01.2008
artur6912 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
System nie widzi danych na płycie.

Otóż mam 2 nagrywarki: LG DVD-RAM GSA-H10N(ata) i LG DVD-RAM GSA-H62N(sata). Płyta główna to Asus M2N SLI-Deluxe, a zasilacz be quiet straight power 500w. Mój problem polega na tym, że obie nagrywarki chociaż poprawnie podłączone, wykryte w biosie i w koncu widziane w systemie, nie odczytuja płyt(w GSA-H10N dzieje sie tak odkąd na chwile odłączyłem go od taśmy, nagrywarka sata ma tak od początku). Wszystkie płyty widzą jako czyste, bez etykiet z zajętym 0 mb i wolnym 0 mb. Mimo to, obie poprawnie nagrywają płyty. Mało tego, gdy włożyłem nagraną wcześniej płyte, napęd rozpoznał ją jako czystą i zaproponował nagranie jej(autostar) lecz gdy za pomocą nero wszedłem na płyte(tak jakbym nagrywał czystą) browser nero widział wszystkie pliki. Również nero infotool widzi poprawnie płyty włożone do napędów(a przynajmniej poprawnie odczytuje ich etykiety i rozmiar nagranych danych). Nasówa mi się więc wniosek, że to windows nie widzi danych na płycie :/. Jeśli ktoś kiedyś widział coś takiego to prosiłbym bardzo pilnie o pomoc.
artur6912 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: