Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Szukam dobrej nagrywarki (https://forum.cdrinfo.pl/f15/szukam-dobrej-nagrywarki-51383/)

Dorian 22.04.2005 17:05

Cytat:

Napisany przez demek
tak kaprysna ale to chyba oznacza ze system zapisu pioneera jest wysokiej klasy (lub tez kompatybilny z sony) i jest akcpetowany przez tak wybredny naped - z plextora sie przycinaja a z innych nagrywarek wogole nie rusza
a co do neca , pioneera i asusa - pioneer ma tylko chip neca a tak pozatym jest inna konstrukcja natomiast asus tak jak napisalem wyzej jest produkowany przez pioneera ale na jakim chipe tego juz nie wiem ale zapewne nec'a :)

:) Zgadzam się więc w zupełności. A tak z ciekawości spytam...na tym Sony płyty z NEC'a ( czy też z Asus'a czy TDK ) też nie idą? Widać ten model Sony i Twój Pioneer to dobrana para:)

demek 22.04.2005 16:48

tak kaprysna ale to chyba oznacza ze system zapisu pioneera jest wysokiej klasy (lub tez kompatybilny z sony) i jest akcpetowany przez tak wybredny naped - z plextora sie przycinaja a z innych nagrywarek wogole nie rusza
a co do neca , pioneera i asusa - pioneer ma tylko chip neca a tak pozatym jest inna konstrukcja natomiast asus tak jak napisalem wyzej jest produkowany przez pioneera ale na jakim chipe tego juz nie wiem ale zapewne nec'a :)

Dorian 22.04.2005 16:23

Cytat:

Napisany przez demek
pioneer to nie oewm neca - jest produkowany na ukladzie neca a to juz roznica a tego asusa robi pioneer dla wiadomo kogo:)

OK racja...OEM to gotowa konstrukcja w wersji bulk sprzedawana przez innego producenta, modyfikowana lekko i wydawana pod inną nazwą. Elektronika jednak sercem . A skąd masz taką wiedzę a propos Asus'a? ..nie wiedziałem..myślę ,że Asus kupuje elektronikę od NEC'a i robi sobie resztę sam...Co do stacjonarek...Mam Mantę za 300 zł i bierze wszystko co wypali NEC a także Benq mojego kuzyna.. więc z tym Sony co opisujesz to jakiś odosobniony przypadek....to nie oznacza ,że Pionek jest jakiś szok...po prostu stacjonarka kapryśna.

demek 22.04.2005 16:11

Cytat:

Napisany przez DanielP
A u moich kolegow na WIWAch, Mantach chodza plytki nagrywane na BenQ.
Widac ten SONY jest g... wart :) Albo zlych plytek sie uzywa, albo sie je za szybko zapisuje.

nie - jest mode high endowy on mial nie czytac takich plyt a jednak czyta...:) czyta teznagrywane w stacjonarkach sony - pozatym zawsze sprawdzalismy tylko verbatim tdk emtec i zawsze bylo to samo - z pioneera czyta a z innych nie - tyczy sie to + jak i -

DanielP 22.04.2005 15:17

Cytat:

Napisany przez demek
owszem jest niezly ale tylko plyty nagrywane na pioneerach chodza u mojego kolegi na stacjonarce sony z innych nagrywarek nie ma mowy wiec cos to znaczy.......

A u moich kolegow na WIWAch, Mantach chodza plytki nagrywane na BenQ.
Widac ten SONY jest g... wart :) Albo zlych plytek sie uzywa, albo sie je za szybko zapisuje.

demek 22.04.2005 14:55

Cytat:

Napisany przez DanielP
BenQ i tylko BenQ :)
- doskonaly zapis (na plytkach lepszych i gorszych)
- bezproblemowy odczyt
- bardzo dobra korekcja
- jest naprawde cichutki
- ma Bitseting (mozesz nagrywac plytki + jako -)
- ma najnowoczesniejsza technologie zapisu, przez caly jego proces nagrywarka dostosowuje moc lasera do jakosci nosnika (inne nagrywarki robia to tylko na samym poczatku zapisu)
- zapis i odczyt x16, zapis DL x 4
- zwraca błędy, czyli mozesz sobie testowac plytki w NeroCDSpeed
- ma swoj wlasny doskonaly pakiet oprogramowania (QSuite, QScan, MediaTypeManager...)
- jest naprawde tani (okolo 230 - 240 zl), choc trudno dostepny
- pewnie cos tam jeszcze, ale juz nie pamietam ;)

Uzywam napedu kilka miesiecy i nie mam zadnych problemow, a plytki wypalaja sie naprawde rewelacyjnie jakosciowo !

owszem jest niezly ale tylko plyty nagrywane na pioneerach chodza u mojego kolegi na stacjonarce sony z innych nagrywarek nie ma mowy wiec cos to znaczy.......

DanielP 22.04.2005 14:29

BenQ i tylko BenQ :)
- doskonaly zapis (na plytkach lepszych i gorszych)
- bezproblemowy odczyt
- bardzo dobra korekcja
- jest naprawde cichutki
- ma Bitseting (mozesz nagrywac plytki + jako -)
- ma najnowoczesniejsza technologie zapisu, przez caly jego proces nagrywarka dostosowuje moc lasera do jakosci nosnika (inne nagrywarki robia to tylko na samym poczatku zapisu)
- zapis i odczyt x16, zapis DL x 4
- zwraca błędy, czyli mozesz sobie testowac plytki w NeroCDSpeed
- ma swoj wlasny doskonaly pakiet oprogramowania (QSuite, QScan, MediaTypeManager...)
- jest naprawde tani (okolo 230 - 240 zl), choc trudno dostepny
- pewnie cos tam jeszcze, ale juz nie pamietam ;)

Uzywam napedu kilka miesiecy i nie mam zadnych problemow, a plytki wypalaja sie naprawde rewelacyjnie jakosciowo !

demek 22.04.2005 14:17

109 to ostatni model pioneera jest na tym samym chipie co nec ale to nie ta sama nagrywarka

rysiul 22.04.2005 12:52

Cytat:

Napisany przez demek
jak na dobrym zapisie to pioneer

no ale w tym to juz gorzej z odczytem niz w lg czy benq a nie wiem czy az tak bardzo duza roznica w nagrywaniu, a ten pioneer to chyba dosc stary model a nec to podobno to samo co ten pioneer

juz nic nie wiem ???

demek 22.04.2005 12:40

hehehehe nie dzieki nie chce liteona:)

derf 22.04.2005 12:22

Polecam Napęd DVD+/-RW Sony DRU-800A

pozdrawiam

demek 22.04.2005 12:21

jak na dobrym zapisie to pioneer

rysiul 22.04.2005 11:23

a gdyby dołaczyć do wymienionych jesze BenQ'a? bo troche poczytalem o nim na forum...
zastanawiam sie czy własnie BenQ czy LG lub Nec

zależy mi głównie na dobrym zapisie DVD i CD (uzywam przeważnie płyt Platinum, czasem TDK lub Verbatim)

demek 22.04.2005 10:58

Cytat:

Napisany przez Dorian
Toshibę sobie odpuść, LG nie jestem pewien...ale nie umiem być obiektywny co do tej firmy....Asus i Pioneer to OEM'y NEC'a . Asus'a ma mało osób tu na forum więc lepiej weź Pionka...bardzo dobra nagrywarka...zakup na kilka lat co najmniej.

pioneer to nie oewm neca - jest produkowany na ukladzie neca a to juz roznica a tego asusa robi pioneer dla wiadomo kogo:)

Dorian 21.04.2005 23:16

Toshibę sobie odpuść, LG nie jestem pewien...ale nie umiem być obiektywny co do tej firmy....Asus i Pioneer to OEM'y NEC'a . Asus'a ma mało osób tu na forum więc lepiej weź Pionka...bardzo dobra nagrywarka...zakup na kilka lat co najmniej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:48.