![]() |
Cytat:
:) Zgadzam się więc w zupełności. A tak z ciekawości spytam...na tym Sony płyty z NEC'a ( czy też z Asus'a czy TDK ) też nie idą? Widać ten model Sony i Twój Pioneer to dobrana para:) |
tak kaprysna ale to chyba oznacza ze system zapisu pioneera jest wysokiej klasy (lub tez kompatybilny z sony) i jest akcpetowany przez tak wybredny naped - z plextora sie przycinaja a z innych nagrywarek wogole nie rusza
a co do neca , pioneera i asusa - pioneer ma tylko chip neca a tak pozatym jest inna konstrukcja natomiast asus tak jak napisalem wyzej jest produkowany przez pioneera ale na jakim chipe tego juz nie wiem ale zapewne nec'a :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Widac ten SONY jest g... wart :) Albo zlych plytek sie uzywa, albo sie je za szybko zapisuje. |
Cytat:
|
BenQ i tylko BenQ :)
- doskonaly zapis (na plytkach lepszych i gorszych) - bezproblemowy odczyt - bardzo dobra korekcja - jest naprawde cichutki - ma Bitseting (mozesz nagrywac plytki + jako -) - ma najnowoczesniejsza technologie zapisu, przez caly jego proces nagrywarka dostosowuje moc lasera do jakosci nosnika (inne nagrywarki robia to tylko na samym poczatku zapisu) - zapis i odczyt x16, zapis DL x 4 - zwraca błędy, czyli mozesz sobie testowac plytki w NeroCDSpeed - ma swoj wlasny doskonaly pakiet oprogramowania (QSuite, QScan, MediaTypeManager...) - jest naprawde tani (okolo 230 - 240 zl), choc trudno dostepny - pewnie cos tam jeszcze, ale juz nie pamietam ;) Uzywam napedu kilka miesiecy i nie mam zadnych problemow, a plytki wypalaja sie naprawde rewelacyjnie jakosciowo ! |
109 to ostatni model pioneera jest na tym samym chipie co nec ale to nie ta sama nagrywarka
|
Cytat:
juz nic nie wiem ??? |
hehehehe nie dzieki nie chce liteona:)
|
|
jak na dobrym zapisie to pioneer
|
a gdyby dołaczyć do wymienionych jesze BenQ'a? bo troche poczytalem o nim na forum...
zastanawiam sie czy własnie BenQ czy LG lub Nec zależy mi głównie na dobrym zapisie DVD i CD (uzywam przeważnie płyt Platinum, czasem TDK lub Verbatim) |
Cytat:
|
Toshibę sobie odpuść, LG nie jestem pewien...ale nie umiem być obiektywny co do tej firmy....Asus i Pioneer to OEM'y NEC'a . Asus'a ma mało osób tu na forum więc lepiej weź Pionka...bardzo dobra nagrywarka...zakup na kilka lat co najmniej.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:48. |