Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.04.2015, 06:00   #1
pawlikalex27
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.04.2015
Posty: 7
pawlikalex27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation SZUKAM nagrywarki z obsługą ZAPISU DVD-ROM

Witam. Jak w temacie poszukuję takiej nagrywarki. Posiadam nagrywarkę Lite-ON IHAS 124 zmieniam Bitsetting na DVD-ROM ale mimo to płyty nie są wypalane tak. Od razu dodam że wszystko robię dobrze, frimware najnowszy. Żałuję że już PLEXTOR nie można kupić, proszę o doradzenie, bo zależy mi na tym najbardziej, może być wolna, ale by obsługiwała ten format zapisu w 100%.
pawlikalex27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.04.2015, 06:42   #2
melag
Fibaro
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika melag
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 5,760
melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jaki dokładnie masz model iHAS? Po numerze 124 powinna być jeszcze litera.
__________________
Pogoda - Poznań
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 06:43   #3
pawlikalex27
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.04.2015
Posty: 7
pawlikalex27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez melag Podgląd Wiadomości
Jaki dokładnie masz model iHAS? Po numerze 124 powinna być jeszcze litera.
124-14 EU
pawlikalex27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 07:03   #4
melag
Fibaro
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika melag
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 5,760
melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Masz iHAS na chipie Mediatek, więc bitsetting powinien działać. Gwarancji nie daję, bo nie miałem tego modelu.
Ściągnij program Eeprom Utility i zmień ustawienia w zakładce bitsetting na DVD-ROM.
-bitsetting.png
__________________
Pogoda - Poznań
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 07:08   #5
pawlikalex27
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.04.2015
Posty: 7
pawlikalex27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Stosowałem i nie pomaga niestety. Nawet zmiana w oryginalnym programie Lite-On nie przynosi rezultatów. Specjalnie tą kupiłem bo ma możliwość zmiany Bitsetting ale co z tego jak i tak to nie działa. Ehhh i dlatego szukam innej nagrywarki może być innej firmy tylko pełna obsługa albo z doświadczeniem od kogoś kto również często nagrywa i wie jaki model na pewno z tym funkcjonuje.
pawlikalex27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 08:15   #6
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 20,987
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pawlikalex27 Podgląd Wiadomości
Stosowałem i nie pomaga niestety. Nawet zmiana w oryginalnym programie Lite-On nie przynosi rezultatów. Specjalnie tą kupiłem bo ma możliwość zmiany Bitsetting ale co z tego jak i tak to nie działa. Ehhh i dlatego szukam innej nagrywarki może być innej firmy tylko pełna obsługa albo z doświadczeniem od kogoś kto również często nagrywa i wie jaki model na pewno z tym funkcjonuje.
W jaki sposób sprawdzasz \stwierdzasz że nie masz zmienionej księgi bitsettng na DVD-ROM .
Żadna nagrywarka nie nagra DVD-ROM\jedynie w tłoczni jest to możliwe \ jedyne co jest możliwe to zmiana informacji o rodzaju nośnika na płytach DVD+R\+RW\+R DL.
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 08:20   #7
pawlikalex27
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.04.2015
Posty: 7
pawlikalex27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
W jaki sposób sprawdzasz \stwierdzasz że nie masz zmienionej księgi bitsettng na DVD-ROM .
Żadna nagrywarka nie nagra DVD-ROM\jedynie w tłoczni jest to możliwe \ jedyne co jest możliwe to zmiana informacji o rodzaju nośnika na płytach DVD+R\+RW\+R DL.
Dlatego że znajomy wypala te same płyty tą samą procedurą co ja płyty DVD-ROM na nagrywarce PLEXTOR i płyty w aucie są bezproblemów odtwarzane a na moim IHAS nie działają. Płyty nagrane moją nagrywarką są widziane w programie jako DVD-ROM ale nie działają. I dlatego pytanie co można odpowiedniego kupić bo PLEXTOR jak już wiadomo nigdzie nie zakupię. Proszę o porady
pawlikalex27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 08:39   #8
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 20,987
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pawlikalex27 Podgląd Wiadomości
Dlatego że znajomy wypala te same płyty tą samą procedurą co ja płyty DVD-ROM na nagrywarce PLEXTOR i płyty w aucie są bezproblemów odtwarzane a na moim IHAS nie działają. Płyty nagrane moją nagrywarką są widziane w programie jako DVD-ROM ale nie działają. I dlatego pytanie co można odpowiedniego kupić bo PLEXTOR jak już wiadomo nigdzie nie zakupię. Proszę o porady
LiteOn iHAS 124 E\EU\EUV to bardzo słaby napęd na tanim chipsecie\bardzo słabej optyce bardzo słabo radzący sobie z zapisem większości nośników DVD.
Stąd też pewnie problem a nie zmiany księgi DVD-ROM.
Przetestuj jak możesz w NeroSpeedDisc lub Opti Drive Control jakość zapisu (DiscQuallity) i wstaw screen a najlepiej porównaj płyty nagrane przez znajomego ze swoimi.

Co do Plextor do ostanie swoje konstrukcje wypuścił na rynek w 2005\2006r(Plextor PX-755\760), wszystkie nowsze modele są klonami\OEM innnych konstrukcji np: Teac\Pioneer\BenQ,Sony\Optiarc ,LG,LiteOn itpitd:
Tu masz rozpiskę :
Plextor OEM\PX504\605\740\750\751\800\806\810\820\830\840\ 850\860\870\871\880\890\891

Więc kupno prawdziwego Plextora tylko w zasadzie z drugiej ręki .....
Trudno doradzać bo nie wiemy co nagrywasz i na jakich płytach ?
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 12:56   #9
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,557
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Być może wcale nie masz problemu z ustawieniem bitu, ale z jakością nagranej płyty.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 15:11   #10
pawlikalex27
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.04.2015
Posty: 7
pawlikalex27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Być może wcale nie masz problemu z ustawieniem bitu, ale z jakością nagranej płyty.
Odpowiadając na wcześniejszego posta są to płyty z nawigacją do AUDI m.in.

no dobrze, to co proponujesz? mam kupić drugą taką samą bo ta ma za słaby laser? Wypalałem prędkością nawet x2 i nie pomaga to również. Ma ktoś orientację jaki model obsługuje jeszcze BITSETTING ?
pawlikalex27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 18:08   #11
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 20,987
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jaka dokładnie nawigacja z jakim zabezpieczeniem ? \Czy zapis jest na płytach DVD DL ?
Na jakich płytach nagrywałeś i jaki kod producenta płyt (MID?)..
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2015, 23:22   #12
pawlikalex27
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.04.2015
Posty: 7
pawlikalex27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie będę się rozpisywał, płyty Dual Layer Verbatim zabezpieczenie brak ale i tak zawsze mam odpalony ANYDVD . Proszę o porady tylko, co radzicie kupić z dobrą optyką która ma możliwość zmiany Bitsetting na DVD-ROM. Bo tak jak wcześniej pisał kolega wyżej mój obecnie Lite-On 124-14 EU to słaby cienias. Proszę o to , może być nawet BLu-raY i taką kupię i wtedy będę mógł mówić coś więcej, bo obecny napęd to kaszana.
pawlikalex27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2015, 06:20   #13
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 20,987
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pawlikalex27 Podgląd Wiadomości
nie będę się rozpisywał, płyty Dual Layer Verbatim zabezpieczenie brak ale i tak zawsze mam odpalony ANYDVD . Proszę o porady tylko, co radzicie kupić z dobrą optyką która ma możliwość zmiany Bitsetting na DVD-ROM. Bo tak jak wcześniej pisał kolega wyżej mój obecnie Lite-On 124-14 EU to słaby cienias. Proszę o to , może być nawet BLu-raY i taką kupię i wtedy będę mógł mówić coś więcej, bo obecny napęd to kaszana.
Do nawigacji wszystkie dobrze nagrywające DVD+R DL napędy powinny dać radę jeżeli nie ma żadnego zabezpieczenia a wymagana tylko księga ustawiona na DVD-ROM

np: Pioneer DVR-109\110\111\112\115\116\117\212\215\216\217 , NEC ND -3550\3551\4550\4551A,BenQ DW-1640\1655\1655 ,LiteOn iHAP 122 W \iHAS rewizja A\B.

Możesz jeszcze na swoim iHAS 124 E spróbować włączyć OPC w ImgBurn plus dodatkowo włączane opcje nagrywarki Force Hyper Tuning i Online Hyper Tuning( kontrola jakości zapisu w czasie rzeczywistym i zmiana strategii zapisu w przypadku
słabej jakości zapisu w strategii zapisanej w firmware) i z takimi ustawieniami nagrać płytę \jeżeli nie zadziała to już tylko wymiana sprzętu
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2015, 11:08   #14
pawlikalex27
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.04.2015
Posty: 7
pawlikalex27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dziękuję za odpowiedź, dam znać jak zastosuję procedury, jak nie pomogą to kupuję od razu nowy sprzęt, pozdrawiam
pawlikalex27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2015, 12:22   #15
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,557
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Poczytać nie zaszkodzi:

http://www.cdrinfo.pl/artykuly/kopia...nawigacyjnych/
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
2015, dvd-rom, nagrywarka, poszukiwana, zapis

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Pytanie na temat zapisu filmu na dwuwarstwowej płycie DVD lukand DVD-Video 5 13.04.2005 09:33
AVI do DVD w Nero bez nagrywarki DVD psmech Napędy optyczne DVD 3 13.03.2005 20:48
Jaki DVD ROM ? DvHass Napędy optyczne DVD 3 28.07.2003 11:14


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.