![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Tak sobie mysle....... !?
tak sobie mysle i dochodze do wnisku ze co bym niekupil i tak moze sie pojawic problem niezaleznie od marki ceny i rodziny czy 4speed czy 8 speed
wiec wniosek nasowa sie prosty --- niekupowac wcale- ale czy to jest metoda chyba nie przeciez ze wszystkim zawsze cos jest nie tak ( jak sie kupuje samochud to sie nu mysli ze jak wyjade z salonu to np zlapie gume albo ktos mi wjedzie w dupe - samochod ma sluzyc do przemieszczania sie a nagrywarka do nagrywania ) tylko ciagle nie potrafie sie zdecydowac na konkrety model i marke jak jakis tydzien temu zaczynalem powaznie sie zastanawiac nad wyborem mocno krytykowane byly liteony a terz pojawiaj asie rowniez pochlebne opinie o nich nie chce wydawac duzej kasy tzn TDK, Plextor, Sony sa dla mnie zdecydowanie za drogie wiec prosze o konkretna rade co wybrac i dlaczego |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
sorry zapomnialem ze pionner tez jest w tej grupie nagrywarek drogich
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
A Ja tak sobie myśle, że warto wydać pare złotych więcej na Sony czy TDK, Pionner. Czy widziałeś na forum lub gdzieś indziej ludzi narzekajacy na nagrywarki tych firm. Wiem zaraz Ktoś miły
![]() Lite-on czy LG nie nagrywa co robić ![]() Sony mam rok i oprócz szajsu PRINCO nie ma problemów............Więc nie gadaj że za firmy tylko się przepłaca. Pozdro
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
sam sobie na to pytanie odpowiedziales ---- cos sie zawsze znajdzie moze nie jest tak jak z liteon ale jakies drobne problemik czasem sie tu pojawiaja
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Cytat:
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
no powiedzmy ze jest to naped z tych drozszych
w stosuku np do lg 4040B ( 530zl ) a pioneer 106 ( 650zl ) to mozemy mowic ze jest to jeden z tych drozszych zgadzam sie ze jest on duzo tanszy od plextora czy sonego ktorych cena przekracza magiczna sume 1000 zl a i ten lg to box a pioneer to oem ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.05.2003
![]() |
Weź LG 4040B . Jeżeli nie potrzebujesz tego palnika do produkcji masowej to będzie Ci dobrze służył . No i masz DVD-RAM bardzo niedoceniany na forum , a moim zdaniem bardzo dobry gdyby nie cena nośnika . Ale do archiwizacji zdjęć czy własnych filmików ( które są przecież bezcenne ) jest to rewelacja - niezniszczalny nośnik .
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
rozumiem ze uzywasz tego lg i jestes z niego zadowolony - czy miales z nim jkaies problemy jak z nosnikami czy czyta i wypala na wszystkim ( z stronki http://www.alcohol-soft.com/index.php?page=devsupp wynika ze ten program nie wspolpracuje z nagrywarkami LG a podobno to jest jeden z lepszych i ciekawszych programow )
napisz cos o swoich doswiadczenaich z tym LG ( mysle co by ewentualnie zakupic nowszy model 4081B ale nie wiem czy z kasiorka bede w stanie ) |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Miałem LG 4020 ale puściłem ją i kupiłem Pioniera 106 . Lecz ten padł po miesiącu . Może trafiłem na trefny model . Jednak Pionier był bardziej wybredny jeśli chodzi o nośniki niż LG 4040 . Na niektórych miał blokade x1 . Mediasonic nie widział . O droższych nie wspominam bo wszystko było ok . Oprócz Dvd-Rw x2 bo te walił po jednym nagraniu (nie mozna ich było skasować) . Nie pomagały żadne zmiany biosu . W sumie ja osobiście nie wspominam go rewelacyjnie . Serwis wymienił go na nowy jednak ja wolałem LG4040 i w sumie nie żałuje tej zamiany . Jeśli płytka jest x2 to nagrywa x2 .Szybciej nawet nie próbuje bo po co .Nie spotkałem do tej pory nośnika którego bym nie mógł nagrać . No i nie wali Dvd-Rw . Polecam .
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
sorry mocno zakreciles swoaj wypowiedz wkoncu miales lg 4020 czy 4040
a i co wkoncu polecasz LG czy pionka ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
1. LG 4020
2. Pionier 106 3. LG 4040 Miałem je w takiej kolejności a polecam LG 4040 .
#13 |
Karolina & xbox & DVDRIP
Data rejestracji: 28.11.2003
![]() |
Ja ma LiteOna 411S i powiem ze nie jest wcale tak zle - czytaj nie narzekam
![]() ![]() ![]()
|
|