![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
TS-H552B [F:TS05]
Data rejestracji: 15.12.2004
![]() |
Tanie Płyty DVD+R (np "VOBIS") - kompletna porażka ?
Witam.
Kupiłem przed wczoraj 10 płyt "VOBIS DVD+R,4.7 GB" i po nagraniu 8 nadaje się do śmieci - po zrobieniu testu w Nero (CD/DVD Speed), Scan Disku wykazuje na płycie po około 2% powierzchni płyty nieczytelnej !!! Zastanawiam się czy to może wina nagrywarki ( mam TS-H552B ) ?? Z płytami TDK poradziła sobie bez problemu (100% powierzchni dobrej). Moje Pytanie jest takie czy naprawdę niektóre nośniki mogą być aż tak tandetne czy to wypalarka robi błędy ?? Muszę nadmienić w tym momencie ,że przy kopiowaniu płyty VOBIS ( 6 plików 700 MB ) na hdd - 2 pliki nie dadzą się już z powrotem przekopiowac - wina nośnika czy napędu ? Straciłem 10GB danych przez to Miał już ktoś jakieś doświadczenia z tą firmą ?? Help.. ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jan stawiam na te "swietne" nosniki
![]() pal czlowieku na czyms markowym i bedziesz mial ZERO problemow (jak ci dobrze wypali) jak pisales ze na TDK jest i bylo bezproblemowo - TO po co zmieniles na inne TANSZE plytki postawiles na oszczednosc paru groszy no i najgorsze na strate danych ?? Kod:
niektóre nośniki mogą być aż tak tandetne P.S. niektore tez sa tolerowane lepiej lub gorzej przez niektore nagrywarki |
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak pisze ICE - skoro na TDK palilo sie super to nie zmianiaj
sam pale na verbatimach (produkcja Mitsubishi) i platiunium (produkcja - ricoh)i imho nie warto probowac nawet palic na czymkowleikco ma nieznana nazwe plyty vobis to jak piwo tesco - nadaje sie tylko do smieci |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
Dzięki za odpowiedzi
![]()
#5 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Bo lucyfer akurat
![]() ![]() I na tym właśnie polega piekło ^_^ |
![]() |
![]() |
#6 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z drugiej strony - to jednak także wina nagrywarki
![]() To, że nośniki są do dupy - to fakt Jednak zdarzają się i lepsze i gorsze sztuki Te Vobisy są od Plasmon ![]() Plasmon ostatnio się podciągnął Dobre w miarę wyniki można uzyskać na nowych Mediastorach DVD+R x4 Ale takich niebieskich - też są od Plasmon Ale rozrzut jakościowy może być spory ![]() Jednak jeżeli TDK i Verbatim serwują nam takie jajka-niespodzianki To nie dziwota, że szuka się inszych tańszych rozwiązań ![]() Vobis DVD+R x4 burn x4 VS0E(Liteon) |
![]() |
![]() |
#7 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Vizzard ma racje. Na wszystkim da sie wypalac. Oczywiscie nie na wszystkim z taka sama jakoscia, jednak plytka RACZEJ powinna dzialac. Ja aktualnie pale na espach 4x +r i nie narzekam. Wszystkie dzialaja idealnie - zarowno w kompie jak i stacjonarce. Wszystkie (jakies 50) w 100% czytelne wiec pale na nich filmy, archiwizuje dokumenty z discovery itp. Zdjec z wakacji juz bym na nich jednak nie nagral - troche bym sie bal. Na taka okazje mam Verbatimki printable 8x na mcc03 - rewelka.
Aha, za espy placilem po 1,12 zl wiec jak za darmo. Czego wiecej chciec? ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Te Vobisy były na promocji (już wiem dlaczego :\ ). Ogólnie zastanawia mnie fakt czy teraz każdą płytkę ( nawet Verby czy TDKi ) sprawdzać weryfikacją zapisu (tam jest taka opcja - acha używam Nero 6.6.0.1 Enterprise) ?
Czy taka weryfikacja zakończona powodzeniem daje mi 100% gwarancji na czytelność płyty i sprawność jej działania ??
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() No to moje gratulacje! ![]() Nawet jak przejdzie pomyślnie weryfikację zapisu - nie masz pewności ![]() Czy się wszędzie odczyta i odtworzy Na tym co nagrałeś teoretycznie powinno ![]() Ale teoria a praktyka ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
Doszedłem co było nie tak.
Moje spostrzerzenia wyglądają następująco. 1.W Napędzie była (prawdopodobnie) zakurzona lub wadliwa optyka. Wymieniłem na 2 gi w ramach gwarancji. 2.Już nie kupię no name. Na płytach Verbatim(DataLifePlus) wypaliło rewelacyjnie przed chwilką, 0 błędów pliku , 100% powierzchni czytelnej. Konkluza prosta - lepiej dopłacić te 1 zł i mieć porządny nośnik danych.... pozdrawiam wszystkich maniaków cd/dvd (takich hardcorowych) oraz niedzielnych (takich troszkę mniej hardcorowych) wypalaczy (to między innymi jaaa) i dziękuję za posty ![]()
#12 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez sight : 18.12.2004 o godz. 17:41 |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Sprawa jest prosta.
Vobis są w 2 brendach ![]() Białe - moim zdaniem lepsze, kupiłem ostatnie 30 w sklepie które miałem i bez problemu nagrywam je na LiteOn 401@411 oraz na 1633S [Nośniki DVD-R] Czarne - nieco gorsze, ale raczej nikt nie narzeka. Tu głównie zależy jak bardzo "shit"ciarską masz nagrywarkę. Na więcej pytań odpowiem on-line np. na GG |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2005
![]() |
Vobis to shit, ja kupilem -R i sa najgorsze jakie mialem, nawet
hawki sa lepsze, ale tylko na jednym byl blad odczytu... Na Vobis PI srednio to okolo 100 Na Hawku to okolo 40 czasem sa lepsze i gorsze Na Paltinium to okolo 20 Na TDK to ok 1-6 Widac jakosc nosnikow.... |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |