Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.12.2003, 14:42   #1
syriusz
Bywalec

Data rejestracji: 12.12.2003
syriusz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tzn nie chce ci nagrywać jednego z formatów? (nie chciało mi sie wszystkiego czytać ) ja mam TDK i nie mam problemów... spróbuj na innych płytach, mi np nie chce wypalać datexów a plyty TDK + i - palą sie doskonale...
syriusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.01.2004, 20:12   #2
dj_anion
Bywalec

Data rejestracji: 03.12.2002
dj_anion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich!

Chciałem oznajmić, iż odniosłem sukces w walce z przedstawionym powyżej problemem.

Chcę tutaj przedstawić rozwiązanie, bo już dostałem kilka maili o tym samym problemie. Więc mam nadzieję, że moje boje, a dokładnie ich efekty się komuś jeszcze przydadzą.
W sumie wykonałem 3 rzeczy, niestety jednocześnie, więc nie wiem która dokładnie pomogła. Może wszystkie 3 na raz, może jedna z nich, więc najlepiej róbcie je pojedynczo i sprawdzajcie po restarcie każdorazowo efekty.

(1) Odinstalowanie oprogramowania Pinnacle (tego co jest oryginalnie dodawane do nagrywarki) - jeżeli ktoś je zainstalował.

(2) Upgrade Nero do wersji 6.3.0.0 - tej wersji używam i wszystko jest OK.

(3) Upgrade firmware'u do wersji 1.0A - nawet jeżeli nie byłby już konieczny to i tak radzę, ponieważ otrzymałem sygnały, że w znacznej mierze poprawia współpracę z tańszymi nośnikami DVD-R/RW gorszej klasy (Platinum, XDisc, Esperanza).

Wszystkie opisane tu zabiegi wykonałem pod systemem WinXP Home ENG + SP1 + łatki z M$.

Pozdrawiam wszystkich!
dj_anion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2004, 20:28   #3
Maras2
Bywalec

Data rejestracji: 02.01.2004
Maras2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez dj_anion
Witam wszystkich!

Chciałem oznajmić, iż odniosłem sukces w walce z przedstawionym powyżej problemem.

Chcę tutaj przedstawić rozwiązanie, bo już dostałem kilka maili o tym samym problemie. Więc mam nadzieję, że moje boje, a dokładnie ich efekty się komuś jeszcze przydadzą.
W sumie wykonałem 3 rzeczy, niestety jednocześnie, więc nie wiem która dokładnie pomogła. Może wszystkie 3 na raz, może jedna z nich, więc najlepiej róbcie je pojedynczo i sprawdzajcie po restarcie każdorazowo efekty.

(1) Odinstalowanie oprogramowania Pinnacle (tego co jest oryginalnie dodawane do nagrywarki) - jeżeli ktoś je zainstalował.

(2) Upgrade Nero do wersji 6.3.0.0 - tej wersji używam i wszystko jest OK.

(3) Upgrade firmware'u do wersji 1.0A - nawet jeżeli nie byłby już konieczny to i tak radzę, ponieważ otrzymałem sygnały, że w znacznej mierze poprawia współpracę z tańszymi nośnikami DVD-R/RW gorszej klasy (Platinum, XDisc, Esperanza).

Wszystkie opisane tu zabiegi wykonałem pod systemem WinXP Home ENG + SP1 + łatki z M$.

Pozdrawiam wszystkich!
Spotkałem się z tym problemem, a mam LG GSA 4040B. Według mnie i nie tylko, bo już raz słyszałem o tym problemie nero i pinnacle nie za bardzo ze sobą współpracują i niestety trzeba się zdecydować na jeden z nich. Osobiście wybrałem ELBY CLONEDVD i Nero. Decyzja należy do ciebie. W każdym razie po odinstalowaniu pinnacle problem opisany przez ciebie zniknął, więc nie jest to uszkodzenie wypalarki. Pozdr.
Maras2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2004, 21:35   #4
elektronik
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.10.2003
elektronik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Maras2
Spotkałem się z tym problemem, a mam LG GSA 4040B. Według mnie i nie tylko, bo już raz słyszałem o tym problemie nero i pinnacle nie za bardzo ze sobą współpracują i niestety trzeba się zdecydować na jeden z nich. Osobiście wybrałem ELBY CLONEDVD i Nero. Decyzja należy do ciebie. W każdym razie po odinstalowaniu pinnacle problem opisany przez ciebie zniknął, więc nie jest to uszkodzenie wypalarki. Pozdr.
Mam u siebie zainstalowane Nero 5.5.10.54 ( osobiście uważam ją za najlepszą do tej pory ) oraz Pinnacle Instant CDDVD8+Instant copy8 i obie aplikacje działają bez zarzutu. Nagrywają zarówno + jak i -. Raczej stawiałbym na bios palnika i z tym związaną obsługę, lepszą lub gorszą, niektórych płyt.
Możliwe jest też że konkretne wersje softu faktycznie się "nie lubią", jednak wtedy krzaczy sie wszystko, niezależnie + i -.
Mam Pionka A06.

Pozdro

Elektronik
elektronik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2004, 16:58   #5
syriusz
Bywalec

Data rejestracji: 12.12.2003
syriusz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dj_anion
Witam wszystkich!

Pozdrawiam wszystkich!

dokładnie, zmiana biosu pomaga, juz mi nagrywa wszystkie plyty
syriusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: