![]() |
Nie ma szans zeby to byl plextor i na odwrot. TDK to prawie to samo co NEC (dorzucili tylko jakis system wygluszajacy prace napedu) a plex to na 100% nie NEC.
|
Cytat:
mam neca i powiem tak. Tacka jezdzi na gumowej tasmie (takie cos jak w samochodach jest :)) Do klapki sa takie gumeczki przyklejone co zapobiega dostawaniu sie do srodka kurzy jak rowniez tlumi lekko dzwiek. Pozatym dlamnie ten naped jest wyjatkowo cichy, ale moze ja gluchy jestem :) wkoncu mam aero7+ i grafike gainwarda. |
Tam jest jeszcze taki "srot" krtory pomaga w lepszym wywazeniu co powoduje ze naped dziala ciszej.
|
Cytat:
Cytat:
A tak przy okazji to Plextor jest na chipie NEC-a, chociaż wiele rzeczy sami robią. :-) |
Pioneer 107 tez jest na chipie NECa, a modele TDK rzeczywiscie mi sie pomylily :)
|
hmm
czyli jednak 840G to może być plex
teraz kwestia, czy tdk ma takie same mozliwości jak plex? Bios sprawdzić? |
Cytat:
To zresztą taka tradycja TDK - sami nie produkują napędów tylko jak chcą wypuścić jakiś model to biorą najlepszy model z rynku jednej z paru dobrych firm, "podkręcają" go i wypuszczają jako swój. Tak samo ich poprzednie modele - 420N to był NEC 1100A, 440N to był NEC 13000A, a aktualny 880N to NEC 2500A. Zresztą zobacz tu na stronie z przerobionymi FW - http://tdb.rpc1.org/#TDK840G Oni chyba wiedzą dokładnie co przerabiają. ;) I FW do 840-ki ma tą samą wersję co do Plextora (linijka wyżej). |
heh, to tylko się ciesyć można/mogę
szkoda tylko, ze napd w Polsce niedostępny, aTDK nie uwzględnai gwarancji wydajen za granicą Hercules uwaględnia :) |
Zadzwoń na Szyszkową w W-wie - 668-01-40 do 43 i pogadaj jak to jest. Może jednak dadzą gwarancję - co Ci szkodzi spróbować? ;-) Zawsze są mili.
A jeśli kupowałeś w Unii to z tego co znam prawo to od 1-go maja będą musieli uwzględnić gwarancję zagraniczną. A na nowe modele (880N) dają już teraz gwarancję ogólnounijną 2 lata w pełnym systemie door-2-door. Czyli tak jak w całej Unii dają oni i Plextor. |
hyhy - dziękuję za odpowiedzi Panowie
Pozdrawiam i Wasze zdrowie :piwo: |
w sumie te 2 lata gwarancji to chwyt reklamowy !!! nigdy nie mialem dluzej jak rok zadnej nagrywarki !!!
za dwa lata beda 5 razy lepsze i szybsze w tej samej cenie !! ale reklama to reklama |
brrrr - okazało się, że koniecny był update FW, bo niektórych płytek nie czytał
update z 1.3 na 1.4 pomógł i jak na razie działa prawidłowo :) aha - roxio 7 całkiem całkiem :) |
Cytat:
|
Jeśli chcesz nagrywać na tańszych i jednocześnie "prawiemarkowych:p" płytkach musisz poszukać nieoficjalnego biosu zmodyfikowanego pod kątem przeróżnych nośników. Do mojej TDK znalazłem i posiadam takich już kilkanaście :) i pomagają, pozwalają nagrywać na najbardziej kosmicznych niefirmowych płytkach i "ilegal disc" zniknie.
|
W tej chwili nowy oficjalny to: TDK DVDRW0404N 1.0A
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45. |