![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Teac DV-W50D (DVD-R DVD+R) - czy warto?
Witajcie!
Mam do wyboru następujące nagrywarki DVD (cenny netto): DVD-REC TEAC DVD-R/RW BOX (DV-W50EK) 749.00 DVD-REC TEAC R+-/RW+- OEM (DV-W50D) 869.00 DVD-REC TOSHIBA DVD-R/RW (SD-R5002K) OEM DVD-REC PIONEER DVD-R/RW BOX (DVR-A05) 815.00 DVD-REC PLEXTOR DVD+R/RW BOX (PX-504A) 899.00 Co mam wybrać i dlaczego? od prawie 7 lat używam wypalarek CD-R - a nie znam się na wypalarkach DVD. Mam tylko wybór spośród tych nagrywarek. Inne nie wchodza w rachube. Cena jest nie istotna. Wpadła mi w oko nagrywarka Teac'a W50D - ale nie ma jeszcze jej testów nigdzie ;-C. Czy warto ją kupić? A może polecacie coś innego? Acha, właśnie znalazłem: Kod:
Teac DV-W50D No RPC-1 firmware yet. To make your drive region free, you can use DVD Region free. OEM Pioneer DVR-106D RPC-2 Teac DV-W50E - 1.30 Pioneer DVR-105 OEM drive There will be no Teac specific RPC-1 firmware. Use Pioneer DVR-105 patched firmware. To know how to flash your drive to a Pioneer one, check this forum thread. RPC-2 Dziękuję za pomoc! Ostatnio zmieniany przez moll47u : 15.07.2003 o godz. 22:41 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Teac DV-W50D (DVD-R DVD+R) - czy warto?
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Na tej stronie ...
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=34 Co do cen - weź kalkulator i pomnóż przez 1,22 ;-) |
![]() |
![]() |
#4 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
![]() No to jaki sprzęt kupujesz ? Skoro TEAC to PIONEER to chyba PIONEERa, prawda ? Dualformat ? Chyba tak lepiej... No i do PIONKA czesto się nowe firmware ukazuje (oficjalne i hakowane), które daje mu nowe możliwości. Jabba |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Kupiłem ;-) TEAC R+-/RW+- OEM (DV-W50D) za 869.00 netto w Action - ostatni egzemplarz. Może będą mieli w Krakowie?
Na jakich płytach najlepiej nagrywa TEAC (aka Pionieer)? Czy Esperanza jest ok? Czy lepiej kupić DVD+RW czy DVD-RW? I dlaczego? |
![]() |
![]() |
#6 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Co do -RW czy +RW zobacz które z markowych (TDK,Verbatim) sa tańsze. Podejrzewam,ze -RW. A na -R popróbuj też z markowymi nośnikami. Jabba |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/index.html#Teac czy warto brac? ja bym wzial taec'a i nie dlatego ze jestem/bylem fanem teac'a. bios od pioneeera i gra pzdrwm Niktia_Bennet
Odrzucamy krolow, prezydentow oraz glosowanie. Wierzymy w zgode powszechna oraz kod wykonywalny D. Clark - Internet Wizard Ostatnio zmieniany przez Nikita_Bennet : 02.09.2003 o godz. 20:57 |
|
![]() |
![]() |
|
|