![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.11.2003
![]() |
kiedy liteon 411s zacznie poprawnie dzialac?
Witam,
jesli poczytalbym to Forum wczesniej to napewno nie kupilbym tego zlomu Liteon 411s. Zaladowalem wszystkie (dwa dostepne) firmare i dalej dziala zle ![]() Zle odtwarza plyty DVD+R, ktore nagral (zaciecia) Mam pytanie czy taka firma liteon jest w stanie poprawic na tyle fw zeby nie sprawial klopotow? moje doswiadczenia: plytka akoss dvd-r (1X) fw fs02 -po nagraniu nie odczytywana na 411s oraz na stacjonarnym dvd plytka verbatim dvd-r (2X) fw fs02 - po nagraniu bledy w odczycie na 411s - na stacjonarnym o.k. plytka tdk dvd+r (4X) fw fs07 i fs0g - zacinanie na 411s - na stacjonarnym o.k. zle czytanie plytek cd z danymi (tloczonych) - calkowity brak odczytu na jednej (inne zwykle napedy spokojnie sobie radza) Jak mozna wypuscic takiego dziada - brrr. zgroza Pozdrwaiam Forum ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
Zgadzam się całkowicie. Zaczynam się zastanawiać nad upchnięciem tego urządzenia komuś - ale z tych co nie czytają tego forum. Przecież to paranoja: zmieniasz f/w mając nadzieję, że będzie znacznie lepiej, a zamiast tego te płyty, na których dawało się nagrywać, przestają dobrze działać. Na f/w 07 miałem stuprocentowe wyniki (kopie DVD) z Philipsem x1-x4 +R i z Sony -R, po wgraniu 0B pierwszy Philips poszedł do kosza. W ten sposób od dnia zakupu wywaliłem płyt na ok. 100 PLNów.
Brenda |
![]() |
![]() |
#3 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Jak to sie mowi "madry polak po szkodzie". Heh.. co do tego litenona to prawda ze jest to dosc problematyczny naped - zarowno na tym forum, jak i na foramch zachodnich servisow o wypalarkach przewijaja sie tematy o klopotach z ta nagrywarka.
Ja naszczescie czytalem forum i jestem teraz bardzo szczesliwym posiadaczem Pioneera A06 ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 07.11.2003 o godz. 19:04 |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.09.2003
![]() |
Heh, to ja dla równowagi napiszę coś pozytywnego
![]() Mam 401S@411S od 2 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Wypaliłem pomyślnie 26 płyt różnych formatów i producentów. Uważam, że to był jeden z moich najbardziej udanych zakupów. Dlaczego w takim razie tak wiele osób raportuje problemy? Pozwolę sobie zauważyć, że ludzie narzekają na wszystkie nagrywarki, również Pioneer A06, Plextor PX-708A, NEC 1300 itd. Poczytajcie sobie zagraniczne fora dyskusyjne, żeby sobie rozszerzyć horyzonty ![]() Ponieważ Lite-On jest bardzo popularny ze względu na niską cenę i możliwość przeróbki, więc znalazł wielu nabywców. A im więcej osób użytkuje dany model, tym więcej pisze postów na grupy dyskusyjne. Użytkownicy zadowoleni ze sprzętu raczej nie piszą, bo i po co? Zazwyczaj piszą ci, którzy mają jakieś problemy. Ot i cała tajemnica, dlaczego można odnieść złe wrażenie czytając posty. Proszę mnie źle nie zrozumieć, nie twierdzę, że Lite-On jest idealny. Nie mam też zamiaru go reklamować i odradzać inne nagrywarki. Każdy kupuje, co chce. Chciałem tylko wykazać, że są użytkownicy zadowoleni z tego modelu i jestem pewny, że jest nas wielu. ![]() Nie można generalizować i wydawać o czymś opinii na podstawie liczby osób negatywnie się o tym wypowiadających, jeżeli nie zna się liczby osób wypowiadających się pozytywnie. To taka ogólna uwaga na zakończenie mojego przydługiego postu. Nulek |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Ja poprę Nulka: wypaliłem ok.30 płyt na 401/411. Jak dotąd wywaliłem 3 - ale to śmieciowate i wcale mnie to nie dziwi. Reszta bez problemu. RW również i to zarówno plusy jak i minusy. Ja jestem zadowolony i uważam kupno litka za bardzo dobry zakup.
![]() pozdrawiam Daniel |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
tesh popieram nulka: wlasnie dzis kupilem Liteona 401s i zero zmarnowanej plyty,jutro jade kupic wiecej czystych dvd,a pojutze kupuje stacjonarny dvd.Ci co to pisza widocznie mają pechowa wersje,nagrywarki albo widocznie cos popsuli przy instalcji heh ale jak sam wlasnie testowalem to czasem zdarza sie czegos nie zainstalowac i pużniej bieda jest.wiecej grzechuw nie pamietam narazicho wszystkim Liteon 401S RUlezz!!
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Liteon 411 S
Niestety to prawda że niektóre odtwarzacze stacjonarne nie widzą
nagranych płyt np . Thomson , to samo z napędem DVD LG , płyty to Verbatimy , jeśli ktoś nie chce mieć problemów to niech wyłoży trochę więcej kasy i kupi np. Pioneera , TDK , a w rezultacie wydana kasa się zwróci . |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
hm... u mnie doglebnie przetestowany 401/411 pod katem nagrywania i odczytu cdr(w) sprawdzil sie na 100% - zero problemow a jesli chodzi o DVD+-r(w) to roznie ale dvd+rw bez jakichkolwiek zastrzezen. dvd+r i dvd-r na firmowych plytkach super (dvd-rw nie testowalem), ogolnie jestem zadowolony z napedu no i ta cena
![]()
#9 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
ja wiem kiedy
![]() ![]() oczywiscie to zart ![]()
#10 |
Nowy na forum
![]() |
czesc ponownie - no juz mnie szlak trafia z tym liteon'em
pewne plytki TDK dvd+R(4X) przestaly sie nagrywac na fw fs0b :- ![]() czy sa w stanie zmienic soft na tyle zeby mozna bylo nagrywac na +R bezproblemowo ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2003
![]() |
Witam
Tez mam Liteona 411s i jak narazie jest ok ... Co do AKOOS-ow to kupilem 2 ehh jedna padla oczywiscie po nagraniu druga sonie lezy ... jednak nosnik to slynna firma C... Najczesciej nagrywan na gownianych Princo DVD-R x4 (z nadrukiem) ze wzgledu na cene ... jednak przesiadam sie na TDK (po przeczytaniu na temat tych plytek). W sumie jak narazie to odpadlo mi ok 4 plytek na 30. Wiec nie jest jeszcze tak tragicznie. Natomiast czyta wszystkie bezproblemowo... ostatnio nawet mialem oryginal wygladajacy jak by ktos go papierem sciernym potraktowal i odczytal ok. Co do stacjonarnych to probowalem na kilku (tani LG, nagrywarka Philips i kilku z wyzszej polki) wszystko lazi ok. Co do firmware to niedawno wgralem 07... wczesniej na pierwszym firmware tez bylo ok. Nie wiem jak z tym nowym. Przy zacinaniu filmow predzej szukal bym problemow w transferze po IDE, lub wydajnosci procesora ... nie mowiac juz o jakis *****nych programach dzialajacych w tle. Oczywiscie nie mowie ze ta nagrywarka to cudo, jednak jak na kwote ktora wydalem jestem z niej zadowolony. Co do innych firm to mialem Plextora CDR i CD (Ultra SCSI) cdr sie zkonczyl po 3 atach CD dziala dalej (ULTRAPLEX 40) ... jednak stweirdzilem ze nie ma to sensu bo za CD placilem jeszcze 200DM a za CDR x8(750DM) i nawet gdzyby to cdr dalej dzialalo to jaki sens (x8). Osobiscie stwierdzilem ze jak nagrywarka cdr w cenie <200zl lub dvdr<700 wytrzyma mi ponad rok to jest ok... Pozdrawiam Tomek |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
no tak z liteon'ami sa problemy i nie wiadomo jakiego fw uzywac do jakich plytek, bo ciagla zmiana do danego rodzaju plyt nie ma sensu. ciekawe czy liteon jest w stanie zmienic fw na tyle uniwersalnie, zeby mozna bylo nagrywac plytki (te z najwyzszych polek + i -) bezproblemowo. Jesli chodzi o nagrywarki cd-rw to liteony wg opinii uzytkownikow byly wytrzymale i dobre.
Ciekawe czy nowy model 811s tez ma takie same problemy jak 411S - jesli to ta sama elektronika to na pewno - mozna tez przypuszczac po tym, ze zaraz po wejsciu tej nagrywarki do sprzedazy od razu pojawil sie nowy fw ale o tym moga powidziec uzytkownicy, ktorzy przetestowali juz ten naped. Adamm |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
LiteOn nie jest idealny, ale trudno go nazywać złomem - po prostu "lubi" dobre płytki.
Testowałem TDKx4 (RICOH) pod Nero, ClonyDVD, DVDXCopy. Wypalone płytki odtwarza zarówno stacjonarny Philips jak i LG.
#14 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.10.2003
![]() |
Cytat:
nagrywa bezproblemowo na każdych PLUSOWYCH nośnikach a z minusowych uwielbia zazwyczaj markowe!. Odtwarzane są u mnie na stacjonarnym DVD zDivX-em Firmy YAMADA i na Sony DVP ileś-tam! u znajomka. Dzięki CI NULEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POZDRO! RENEE |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Cytat:
- Nero nie lubi sie za bardzo z kontrolerami raid ( ostatnio do tego doszedlem - przepiecie na standartywy kontroler jako master pojedynczy jest bardzo wskazane ) - przy probie nagrania DVD-R nastepuje zwis - w tle im mniej gowien tym lepiej , najlepiej nie miec chodzacych w tle programow do nagrywania pakietowego. A tak to nie trafilem ostatnio na zadna plytke ktora by sie nie chciala nagrac a aktualnie zrzucam dane na smieciowate esperanzy po 4.50 za szt. które sa widziane jako 1X. Problem jest moze w rozpoznawaniu nosnikow - wydaje mi sie ze jak trafi na nosnik ktorego nie ma w bazie to po prostu przyjmuje ze jest do nagrania jako 1X ( ale moge sie tutaj mylic). Poza tym to moj dvd-rom toshiba 1502 nie widzi DVD-+RW nagranych na nim ale to moze wynikac takze z faktu ze jest to dosyc stary model ( nosniki DVD-+R bezproblemowo ) Ostatnio zmieniany przez johh : 12.11.2003 o godz. 18:38 |
|
![]() |
![]() |
|
|