![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Temat pewnie nudny i oklepany, ale potrzebuję pomocy w wyborze tej naj***8230;
Przymierzam się właśnie do zakupu kolejnej nagrywarki DVD, mam w związku z tym pytanie do użytkowników NEC***8217;a 3520 i Benq***8217;a 1620 jak się sprawują Wam te napędy. Wiem, że było już o tym i są nawet osobne wątki na forum, lecz mimo ich przeczytania dalej nie wiem, którą wybrać. Główny cel to jakość zapisu na DVD + i -, cdr już mnie nie interesuje podobnie jak korekcja błędów podczas odczytu (mam 1633 i 832). Podstawą ma być poprawny zapis na wszelkiej maści nośnikach począwszy od tych za 1 PLN przez te za 3 PLN a skończywszy na DL za 35 PLN. Bardzo bym prosił Was drodzy użytkownicy o podzielenie się wrażeniami z użytkowania tych dwóch napędów i wypisanie zalet i negatywów. Jest to dla mnie ważne, bo na dniach muszę mieć już któryś z tych sprzętów Pozdrawiam
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Hm... skoro chodzi Ci tylko o DVD wszeliej masci ja polece Ci neca... palilem na niej jakies BLUPOP (+/-) - dziala na 4 letnim sprzecie stacjoonarnym bez problemow (jedna plytka tylko sie przycinala momentami na koncu, palilem na nim ESPERANZE (+) i z jej odczytem nie ma zadnego problemu... palilem tez Verbarimke (+) i TDK (-) i z nimi rowniez nie ma najmniejszych problemow... wiec z czystym sumieniem moge Ci ja polecic. Wszystko pali na ZIELONO w cd-speed... DL nie palilem jeszcze wiec nie wiem... A co do odczytu mowisz ze masz 2 litki wiec powinien byc spoko
![]() PS Jak masz te 2 litki to po co Ci 3 palarka... czyzby az tak bardzo zalezalo Ci na tych tanich plytkach ?? pozdro ![]()
#3 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to dla równowagi powiem: BenQ 1620
![]() Ma wszystko to co Nec I jeszcze można sprawdzać te płytki przed i po ![]() No wiesz: Recommended, not recommended, Quality Score, ... ![]() Zabawa jest przednia ![]() A efekty jeszcze lepsze ![]() Bierz go! ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
wydaje mi sie ze takie topici-sa nudne
zrobic jeden przyklejony i bylo by ok. np. po co dwa przyklejone o Litkach ![]()
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Takie tematy są nudne? ![]() Są za***iste! ![]() Stanowią kwintesencję tego forum ![]() I są głównym jego motorem napędowym Czy jak kto woli radioaktywnym prętem paliwowym ![]() ^_^ BTW A po przyklejeniu zrobić taki myk Że po zalogowaniu na forum Przez godzinę dostępny byłby tylko temat: "Co kupić?" A potem reszta ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
co kupic i co kupic !!! na to pytanie nie ma i nie bedzie jasnej odpowiedzi !!!!
postep trwa caly czas, i bardzo dobrze dla nas konsumentow !!!
#7 |
Guru
![]() |
Chyba rzucę monetą
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Koordynator
CDRinfo VIP
![]() |
bierz NECa
![]() ![]() ![]() ![]() pozdro ![]()
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Zawsze można zakręcić wodę ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
![]() |
O.K. Panowie. Sprawa rozstrzygnięta. Biorę NEC***8217;a, bo tak zadecydowała moneta
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.12.2004
![]() |
Poczytaj recenzje, obejrzyj testy i wybierz .... BENQ 1620. Moim zdaniem jedynie Plextor może się z nim równać. Na NECU nie sprawdzisz jak nagrała Ci się płyta, poza tym BENQ ma super jakość nagrywania.
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Koordynator
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
od marca :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
![]() |
#13 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
a plex juz moze zapisywac -dl z predkoscia x2 a od marca x6
![]() a dl+r juz zapisuje x6
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
![]() |
Dzięki wszystkim za wypowiedzi. Miał być NEC ale chwilowo go nie mieli tam gdzie kupowałem. Był jednak BENQ
![]() |
![]() |
![]() |
|
|