![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
JLMS XJ-HD165H i Region
Mam to co w topiku firmware ch11
przeflaszowalem bo sie system wieszal etc na ch11 i o dziwi w momencie kiedy to pisze dziala jakos znosnie ale jest pytanie natemat Regiona w momencie kiedy sobie zamontowalem dvd do kompa byl on nie wybrany odtworzylem jakis film z jakiejs gazety patrze a tam wybrany juz jest jako Region 2 i teraz pytanie czy da sie jakos zrobic zeby owy region zniwelowac i zeby mozna odtwarzac wszystkie filmy jakie mi w rece wpadna ? bo wiecie zostaly jeszcze 4 zmiany... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.05.2003
![]() |
Jesli chodzi o region w DVD LiteON modele 163, 165 i 166 to mozna usunac go z napedu przy pomocy programu Rpcde2 i do wymiany biosu na nowszy w napedzie wszystko bedzie ok (operacje mozna potem powtorzyc). Poza tym jesli uzytkowujesz programu typu PowerDVD to wystarczy po 5 mozliwych zmianach uzyc programu DVDGenie i dzieki niemu mozna "zresetowac" zmiany regionalne do stanu poczatkowego czyli 5. I tu odsylam do strony http://digi.rpc1.org/rpc.htm. Milego uzytkowania
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
:)
Dzieki, znalazlem tam sporo ciekawostek nawet przerobiony bios wiec go uzylem teraz mam ch11 region free a raczej Ragion 7
![]() |
![]() |
![]() |
|
|