Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.05.2003, 12:28   #1
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
JLMS XJ-HD165H i Region

Mam to co w topiku firmware ch11
przeflaszowalem bo sie system wieszal etc na ch11 i o dziwi w momencie kiedy to pisze dziala jakos znosnie ale jest pytanie natemat Regiona w momencie kiedy sobie zamontowalem dvd do kompa byl on nie wybrany odtworzylem jakis film z jakiejs gazety patrze a tam wybrany juz jest jako Region 2 i teraz pytanie czy da sie jakos zrobic zeby owy region zniwelowac i zeby mozna odtwarzac wszystkie filmy jakie mi w rece wpadna ? bo wiecie zostaly jeszcze 4 zmiany...
bennyone jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.05.2003, 01:02   #2
elephant
Bywalec

Data rejestracji: 05.05.2003
elephant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jesli chodzi o region w DVD LiteON modele 163, 165 i 166 to mozna usunac go z napedu przy pomocy programu Rpcde2 i do wymiany biosu na nowszy w napedzie wszystko bedzie ok (operacje mozna potem powtorzyc). Poza tym jesli uzytkowujesz programu typu PowerDVD to wystarczy po 5 mozliwych zmianach uzyc programu DVDGenie i dzieki niemu mozna "zresetowac" zmiany regionalne do stanu poczatkowego czyli 5. I tu odsylam do strony http://digi.rpc1.org/rpc.htm. Milego uzytkowania
elephant jest offline  
Stary 25.05.2003, 08:44   #3
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
:)

Dzieki, znalazlem tam sporo ciekawostek nawet przerobiony bios wiec go uzylem teraz mam ch11 region free a raczej Ragion 7 oczywiscie region killera tez gdzies mam zainstalowanego kto wie moze kiedys sie przyda
bennyone jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: