![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
LiteOn LDW451S - czy macie ten sam problem?
a mianowicie
gdy do owej nagrywary mam wgrany bios starszy GSB9 bez przeszkód mogę oglądać filmy oryginalne i je skopiować jeśli zajdzie potrzeba natomiast jest problem z wypalaniem najnowszych płyt DVD-R po włożeniu takiego nośnia, napęd zaczyna szczebiotać jak świerszcz wiadomym jest mi że do nagrania płyt najnowszych konieczna jest wymiana biosu lecz... po wymianie na GSBA czy GSBC owszem nowe płytki wypalają się bez problemu jednak zachodzi sytuacja odwrotna od poprzedniej teraz płytki tłoczone się nie odtwarzają 60-70 % płyt oryginalnych jest nie rozpoznawana, 2 z 3 filmów nie da się obejrzeć czy też skopiować napęd zaczyna szczebiotać tak jak to powyżej napisałem nawet owerclocking nagrywany nie wiele daje po przeróbce na SOHW-832S biosami VS0E i VS0G zachodzi taka sama sytuacja nowe czyste płytki nagrywane są bez problemu ale z odtworzeniem tłoczywa jest połowiczny problem tylko połowę lub mniej oryginalnych filmów da się obejrzeć i teraz jak szalony do oglądanie lub ripowania najpierw wgrywam stary GSB9 a do wypalania VS0G oszaleć można nie sądzę żeby to był problem z nagrywarą podejrzewam że to LiteOn zaniedbuje starsze modele niepoprawnymi biosami a promuje nowsze wymuszając zakup nowych modeli i interes się kręci trochę materialistyczne myślenie ale nic innego nie przychodzi mi do głowy pozdrowionka |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|