![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2005
![]() |
Liteon 1653S - problem z czytaniem płyt
Witam, mam taki oto problem:
Moja nagrywarka dvd LiteOn 1653S CSOT nie czyta plyt DVD-R (minus), przynajmniej nie tych ktorymi dysponuje (jakies slabiutkie Easy-Touch, Platinum, Verbatim). Zainstalowalem ASPI oraz jak one nie pomogly instalowalem tez Forceaspi, zadne z tych nie pomogly mi w moich problemach. Plyta jest czysciutka (zadnych rys), z kupionych 10ciu (10 easy-touchy) 8 wypalilem, 2 nie szlo nawet odtworzyc, z tych 8 wypalonych, 1 dziala bez zarzutu (zawsze!!) pozostale 7 od czasu do czasu (raz na 10 razy) da sie odczytac, jednak jakiekolwiek inne operacje na tym nosniku (kopiowanie, odtwarzanie) koncza sie porazka. Podejrzewam ze moj DVD ma po prostu problem z minusami, poniewaz wszytskie (a bylo ich z 100, tylu firm ze nawet nie potrafie ich policzyc a co dopiero wymienic ![]() Co ciekawe wszystkie minusy jakie nagram odtwarzaja sie u znajomego (ale na zwyklym odtwarzaczu dvd). |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
to nagrywarka to hedno wielkie nieporozumienie większość z nich siada po ok roQ skąd wiem ?? z doiśiwadczenia i z TEGO FORUM widziałem tu ostatnio wysyp ksarg na litka 1653S teraz fuduje sobie LG z LS i mam nadzieje że będę zadowolny
![]()
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.06.2002
![]() |
mnie tam to jakos nie martwi ze mi siadzie po roku
siadzie -> 2 tygodnie posiedze bez nagrywarki i dostane nowa i po problemie @modes sprobuj inny FW wrzucic do niej i sprawdzic jak bedzie chodzic jak nie bedzie to do serwisu i czekac na nowke
#4 |
Wujek Cięta Riposta ;D
![]() ![]() |
w sumie mnie też ale wiesz rok dla spawary to mało
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Rok to malo dla nagrywary ... szczegolnie jesli gwarancja jest na 2 lata
![]() Szafran: FW wrzucalem juz 3 (CSOP, CSOR i na koncu CSOT) w kazdym wypadku nie czytal mi minusow. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wujek Cięta Riposta ;D
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Przeciez mozesz wgrac starszy bios, wiec jak sobie radzil to mozesz do niego wrocic.
|
![]() |
![]() |
|
|